SME

Údenárstvo sa inšpirovalo atmosférou Rakúsko-Uhorska

Atmosféru Rakúsko-Uhorska z konca 19. storočia môžu zažiť návštevníci istého novootvoreného údenárskeho obchodu v centre. A nielen zažiť, ale i ochutnať. V roku 1895, ktorý má ojedinelá a originálna predajňa v názve, totiž vyšla kuchárska kniha, kde ...


Zákazníkov v novom údenárstve víta personál v odeve akoby nájdenom v starej truhlici. FOTO TASR – ŠTEFAN PUŠKÁŠ


Atmosféru Rakúsko-Uhorska z konca 19. storočia môžu zažiť návštevníci istého novootvoreného údenárskeho obchodu v centre. A nielen zažiť, ale i ochutnať. V roku 1895, ktorý má ojedinelá a originálna predajňa v názve, totiž vyšla kuchárska kniha, kde našiel majiteľ exkluzívneho podniku množstvo inšpirácií. „Chcel som vytvoriť staré dobré prešporské údenárstvo nielen prostredím, ale hlavne výrobkami. Vzal som si za vzor napríklad to, že sa vtedy nepoužívali chemické prísady,“ uviedol majiteľ. Okrem špecialít pre labužníkov, ako je napríklad jelenia šunka, sľubuje majiteľ predajne i výrobne v Leviciach vysokú kvalitu svojho sortimentu. „Do 22 druhov párkov, ktoré vyrábame podľa tradičných receptov, nedávame ani gram múky,“ podotýka. „Mysleli sme i na deti. Naši zákazníci tu nájdu údeniny vyrobené tak, aby boli vhodné pre najmenších fajnšmekrov,“ dodáva. Do jeho podniku láka aj vôňa grilovaných špecialít, keďže pre návštevníkov, ktorí nechcú kupovať „mačku vo vreci“, je tu pult s ochutnávkami.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Zákazníkov uvíta personál v odeve akoby nájdenom v starej truhlici. „Nemohla som vytvoriť kópie historických odevov, pretože tie by sa súčasníkom ťažko nosili,“ hovorí autorka „rovnošiat“.

(tasr)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 97 311
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 056
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 745
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 462
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 987
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 264
  7. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 4 997
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 775
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu