SME
Sobota, 12. jún, 2021 | Meniny má ZlatkoKrížovkyKrížovky

Údenárstvo sa inšpirovalo atmosférou Rakúsko-Uhorska

Atmosféru Rakúsko-Uhorska z konca 19. storočia môžu zažiť návštevníci istého novootvoreného údenárskeho obchodu v centre. A nielen zažiť, ale i ochutnať. V roku 1895, ktorý má ojedinelá a originálna predajňa v názve, totiž vyšla kuchárska kniha, kde ...


Zákazníkov v novom údenárstve víta personál v odeve akoby nájdenom v starej truhlici. FOTO TASR – ŠTEFAN PUŠKÁŠ

Atmosféru Rakúsko-Uhorska z konca 19. storočia môžu zažiť návštevníci istého novootvoreného údenárskeho obchodu v centre. A nielen zažiť, ale i ochutnať. V roku 1895, ktorý má ojedinelá a originálna predajňa v názve, totiž vyšla kuchárska kniha, kde našiel majiteľ exkluzívneho podniku množstvo inšpirácií. „Chcel som vytvoriť staré dobré prešporské údenárstvo nielen prostredím, ale hlavne výrobkami. Vzal som si za vzor napríklad to, že sa vtedy nepoužívali chemické prísady,“ uviedol majiteľ. Okrem špecialít pre labužníkov, ako je napríklad jelenia šunka, sľubuje majiteľ predajne i výrobne v Leviciach vysokú kvalitu svojho sortimentu. „Do 22 druhov párkov, ktoré vyrábame podľa tradičných receptov, nedávame ani gram múky,“ podotýka. „Mysleli sme i na deti. Naši zákazníci tu nájdu údeniny vyrobené tak, aby boli vhodné pre najmenších fajnšmekrov,“ dodáva. Do jeho podniku láka aj vôňa grilovaných špecialít, keďže pre návštevníkov, ktorí nechcú kupovať „mačku vo vreci“, je tu pult s ochutnávkami.

Zákazníkov uvíta personál v odeve akoby nájdenom v starej truhlici. „Nemohla som vytvoriť kópie historických odevov, pretože tie by sa súčasníkom ťažko nosili,“ hovorí autorka „rovnošiat“.

(tasr)

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  3. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  4. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány?
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie
  7. Od zmesi plynov po sofistikovanú kvapalinu
  8. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov
  9. Počuli ste už o zelenej hypotéke? Ušetríte s ňou až trikrát
  10. Tipy a triky na spracovanie letného ovocia
  1. Ako kedysi vyzerali bratislavské mýta? Bol tam cintorín aj sady
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  3. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  4. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  5. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány?
  6. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  7. Prešovský McDonald’s podržal zamestnancov počas pandémie
  8. Hrajte futbal ako Valábik! Lopty rozdáva po celom Slovensku
  9. Medzi zateplením minerálnou vlnou a PUR penou sú veľké rozdiely
  10. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie
  1. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 9 841
  2. Dnes ma živí instagram, hovorí bývalá tanečníčka Katarína Jakeš 8 875
  3. Počuli ste už o zelenej hypotéke? Ušetríte s ňou až trikrát 8 503
  4. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov 8 193
  5. Osem výnimočných slovenských hotelov pre zaslúžený odpočinok 7 782
  6. Tostov palác - moderné bývanie s atmosférou historických Košíc 7 649
  7. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 7 637
  8. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 7 212
  9. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 133
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 6 949
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu