SME

Obľúbenú vegetku presťahovali

Obľúbenú študentskú vegetariánsku jedáleň v študentskom domove N. Belojanisa na Wilsonovej ulici v pondelok presťahovali.

Jedáleň existovala od roku 1991 a sťahovanie či dokonca zatvorenie jej začalo hroziť v lete 2002 v rámci zlučovania jedální Slovenskej technickej univerzity. Odvtedy jej stravníci protestovali a bojovali za jej zachovanie.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Bol to jeden z najlepších podnikov v meste,“ tvrdí tamojší stravník Matúš Bakyta. „A asi aj najlacnejší. Študent sa tu najedol za 35 korún, pracujúci za 52. V cene bola polievka, hlavné jedlo, šalát, chlieb a čaj. Jedlá boli rozmanité, mali presnú kalkuláciu na suplovanie živočíšnych bielkovín a pritom boli kvalitné a chutné,“ dodáva.

SkryťVypnúť reklamu

Koncom minulého roka nám vedúca jedálne Antónia Činčuriaková povedala, že od 4. januára majú prisľúbené sťahovanie celého kolektívu do jedálne na Dobrovičovej. Tu sa mala variť vegetariánska strava a pretože jedáleň je veľká, dovážať sa mali aj jedlá z mäsa. „Písomne to však ešte potvrdené nemáme,“ uviedla vtedy vedúca.

Jedáleň sa nakoniec presťahovala do študentského domova na Bernolákovej ulici, vegetariánske jedlá sem dovážajú z kuchyne na Dobrovičovej, kde sa varí zmiešaná strava. „Pracovníci až na dvoch kompletne prešli z kuchyne pôvodnej vegetky. Lístok je o tri koruny lacnejší. V nových podmienkach sa varí ešte len dva dni, takže ťažko súdiť, či sa zmenila kvalita. Ale myslím, že nie je dôvod k zhoršeniu, keď kuchári zostali tí istí a počet stravníkov stúpol o dvesto ľudí,“ hovorí F. Hulík, riaditeľ správy študentských internátov a jedální Slovenskej technickej univerzity. Dodal, že urobiť na Dobrovičovej čisto vegetetariánsku jedáleň nemohli preto, lebo počet vegtariánskych jedál bol na takú veľkú prevádzku nízky a kuchyňa s toľkými pracovníkmi by sa v jednej prevádzke neuživila.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 972
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 518
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 153
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 278
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 388
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 129
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 966
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 763
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu