Nadácia Cvernovka chce vytvoriť centrum kreatívneho priemyslu

Pri tomto zámere chce spojiť a rozvinúť ľudský potenciál komunity súčasných nájomníkov v jej priestoroch.

(Zdroj: ARCHÍV SME)

BRATISLAVA. Vytvoriť v areáli bývalej Bratislavskej cvernovej továrne centrum kreatívneho priemyslu, kultúry a spoločenského rozvoja nadmestského významu je cieľom Nadácie Cvernovka. Pri tomto zámere chce spojiť a rozvinúť ľudský potenciál komunity súčasných nájomníkov v jej priestoroch.

V komplexe Cvernovky, v budove bývalej pradiarne, ktorá bola vyhlásená za národnú kultúrnu pamiatku, sa v súčasnosti nachádza viac ako 30 ateliérov a tvorivých priestorov, v ktorých pôsobia maliari, grafickí a priemyselní dizajnéri, fotografi, architekti, audiovizuálni umelci, ale aj ľudia venujúci sa startupom, IT či módnemu dizajnu.

Článok pokračuje pod video reklamou

"S podporou väčšiny súčasných nájomníkov začala nadácia rokovať o budúcnosti Cvernovky s novým majiteľom areálu so spoločnosťou YIT Slovakia," informoval zástupca nadácie Branislav Čavoj. Snahou nadácie je podľa jeho slov vytvorenie pozitívneho precedensu, pri ktorom by došlo k spojeniu developérskeho projektu a organicky sformovaného kreatívneho centra. Na základe vzájomnej zhody by nadácia chcela v blízkej budúcnosti predstaviť podrobnejší projekt transformácie budovy pradiarne v kontexte rozvoja areálu Cvernovky.

Od 13. januára má nadácia svoju webstránku www.nadaciacvernovka.sk.

Nadácia Cvernovka vznikla v decembri 2015 z iniciatívy Šymona Klimana, Viliama Csina, Borisa Meluša a Branislava Čavoja. Členom správnej rady sú okrem zakladateľov aj Zora Jaurová, Martin Lipták, Igor Marko a Vladimír Vaculík.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Odborári pokračujú v zbieraní podpisov za zastropovanie dôchodku
  3. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  4. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  5. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  6. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  7. Tip hypošpecialistu: Najlepší čas na Adlerovu je teraz!
  8. Jana Vaľová: Pokračujme po dobrej ceste
  9. Prečo sú pneumatiky dôležitejšie ako bezpečnostné pásy?
  10. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's?
  1. Rozprávkové tankovanie
  2. AAA Auto zorganizovalo autogramiádu
  3. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  4. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  5. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  6. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  7. Tip hypošpecialistu: Najlepší čas na Adlerovu je teraz!
  8. Jana Vaľová: Pokračujme po dobrej ceste
  9. Dôležité zmeny v založení s.r.o. od 1.9.2018
  10. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro
  1. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 21 458
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 876
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 418
  4. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 11 391
  5. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 8 930
  6. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 493
  7. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 910
  8. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 5 747
  9. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára! 4 843
  10. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 4 245