SME

Talianski fešáci si hádzali cesto

Taliansky temperament mohli vo štvrtok naživo sledovať návštevníci Auparku. Svoje „pizzové“ umenie predviedla štvorica fešákov z „domova pizze“. Vlaňajší majstri sveta v akrobacii s pizzou Danielo, Hugo, Denis a Luca očarili malých i veľkých pri predvádza


Talianski profesionálni žongléri s pizzovým cestom zo Scuola Italiana per pizzalioli vystúpili vo štvrtok v Auparku. FOTO TASR - VLADIMÍR BENKO


ní pozoruhodných kúskov s cestom. Malé surové bochníčky najprv dobre namúčili, potom rýchlo roztočili.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Cesto rozťahané do veľkosti obrovského taniera majstri prehadzovali, vyhadzovali a vymieňali si ho. Danielo, Hugo, Denis a Luca navštevujú v Taliansku špeciálnu školu pizze, pretože tí najlepší sa to učia už odmalička.

Štvorica Talianov prišla do našej krajiny pri príležitosti 2. majstrovstiev Slovenska v pečení pizze. Uskutočnia sa už dnes v areáli Incheby. Spoločne budú v porote, ktorá posúdi a rozhodne o tom najlepšom, čo sa v Bratislave upečie.

SkryťVypnúť reklamu

„Keďže minulý rok zožalo podujatie veľký úspech, rozhodli sme sa ho zopakovať. Zatiaľ sa nám prihlásilo vyše 30 súťažiacich z celého Slovenska. Čo je pozoruhodné, Bratislavčania sa asi zľakli konkurencie, pretože sa veru do pečenia nehrnú,“ informovala organizátorka majstrovstiev Zuzana Schwarzová. A ako má podľa nej vyzerať a chutiť správna talianska pizza? „Najmä musí mať tenké cesto a nie príliš veľa ingrediencií, lebo potom je príliš mokrá a nechutná.“ (tasr)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Čo bude toto leto in?
  2. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  6. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 082
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 750
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 159
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 211
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 203
  6. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 140
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 039
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 953
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto

Ministerstvo vnútra nechce ukázať ich výstupy.


16
Mestský úrad Čadca.

Najväčšieho dlžníka domáci zrejme nepoznajú.


1
Pápež Lev XIV. pred inauguračnou omšou.

Lev XIV. sľúbil, že vynaloží všetko úsilie.


11
Predseda Hlasu Matúš Šutaj Eštok.

Prečítajte alebo vypočujte si najdôležitejšie správy.


SkryťZatvoriť reklamu