SME
Pondelok, 14. jún, 2021 | Meniny má VasilKrížovkyKrížovky

Talianski fešáci si hádzali cesto

Taliansky temperament mohli vo štvrtok naživo sledovať návštevníci Auparku. Svoje „pizzové“ umenie predviedla štvorica fešákov z „domova pizze“. Vlaňajší majstri sveta v akrobacii s pizzou Danielo, Hugo, Denis a Luca očarili malých i veľkých pri predvádza


Talianski profesionálni žongléri s pizzovým cestom zo Scuola Italiana per pizzalioli vystúpili vo štvrtok v Auparku. FOTO TASR - VLADIMÍR BENKO

ní pozoruhodných kúskov s cestom. Malé surové bochníčky najprv dobre namúčili, potom rýchlo roztočili.

Cesto rozťahané do veľkosti obrovského taniera majstri prehadzovali, vyhadzovali a vymieňali si ho. Danielo, Hugo, Denis a Luca navštevujú v Taliansku špeciálnu školu pizze, pretože tí najlepší sa to učia už odmalička.

Štvorica Talianov prišla do našej krajiny pri príležitosti 2. majstrovstiev Slovenska v pečení pizze. Uskutočnia sa už dnes v areáli Incheby. Spoločne budú v porote, ktorá posúdi a rozhodne o tom najlepšom, čo sa v Bratislave upečie.

„Keďže minulý rok zožalo podujatie veľký úspech, rozhodli sme sa ho zopakovať. Zatiaľ sa nám prihlásilo vyše 30 súťažiacich z celého Slovenska. Čo je pozoruhodné, Bratislavčania sa asi zľakli konkurencie, pretože sa veru do pečenia nehrnú,“ informovala organizátorka majstrovstiev Zuzana Schwarzová. A ako má podľa nej vyzerať a chutiť správna talianska pizza? „Najmä musí mať tenké cesto a nie príliš veľa ingrediencií, lebo potom je príliš mokrá a nechutná.“ (tasr)

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Hudbou proti holorubom.
  2. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy
  3. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  4. Ako kedysi vyzerali bratislavské mýta? Bol tam cintorín aj sady
  5. Ako sa mení dynamika firiem?
  6. Regeneračný spánok s ideálne podopretou chrbticou
  7. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  8. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  9. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  1. Behind every successful business lies a set of skilled people
  2. Klimatická zmena rozkývala štatistiky škôd na domoch a bytoch
  3. Ako sa mení dynamika firiem?
  4. Hudbou proti holorubom.
  5. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  6. Pečeň je priamo zodpovedná za stav vášho imunitného systému
  7. Ako kedysi vyzerali bratislavské mýta? Bol tam cintorín aj sady
  8. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  9. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 17 623
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 12 200
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 11 063
  4. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 9 490
  5. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov 9 407
  6. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 9 352
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 284
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 029
  9. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 5 760
  10. Tostov palác - moderné bývanie s atmosférou historických Košíc 5 312
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu