Počas kulinárskeho festivalu Dni regionálnej kuchyni budete môcť ochutnať prešporské fliačky s hubami, podunajské halászlé či záhorácke "lívance" s tvarohom.
BRATISLAVA. Na Primaciálnom námestí v Bratislave sa budú od dnes ochutnávať rôzne špeciality z Bratislavy, zo Záhoria, Podunajska či Malokarpatského regiónu.
V centre mesta totiž štartuje kulinársky projekt Dni regionálnej kuchyne. Vôňa jedál sa bude námestím šíriť až do soboty 13. septembra, informovala TASR Martina Halušková z referátu mediálnej komunikácie hlavného mesta.
"Bratislavská kuchyňa sa predstaví napríklad prešporskými šunkovými fliačkami s hubami. Podunajská kuchyňa bude zase lákať rybacou polievkou halászlé a záhorácka kuchyňa ponúkne domáce ´lívance´ s tvarohom," opísala Halušková. V rámci Malokarpatskej kuchyne bude možné ochutnať pečenú kačku na jablkách s červenou kapustou. Návštevníci budú môcť jedlá z regiónov ochutnávať každý deň od 11.00 do 22.00 h.
Dni regionálnej kuchyne nadväzujú na niekoľko ďalších kulinárskych podujatí, ktoré sa v hlavnom meste organizujú, napríklad Špargľové, Jahodové, Tekvicové či Hubové dni.