Centrom Bratislavy sa dnes bude šíriť vôňa jedál zo Záhoria i Malokarpatského regiónu

Na Primaciálnom námestí budú od dnes ochutnávať rôzne špeciality z Bratislavy, zo Záhoria, Podunajska a Malokarpatského regiónu.

Počas kulinárskeho festivalu Dni regionálnej kuchyni budete môcť ochutnať prešporské fliačky s hubami, podunajské halászlé či záhorácke "lívance" s tvarohom.

BRATISLAVA. Na Primaciálnom námestí v Bratislave sa budú od dnes ochutnávať rôzne špeciality z Bratislavy, zo Záhoria, Podunajska či Malokarpatského regiónu.

V centre mesta totiž štartuje kulinársky projekt Dni regionálnej kuchyne. Vôňa jedál sa bude námestím šíriť až do soboty 13. septembra, informovala TASR Martina Halušková z referátu mediálnej komunikácie hlavného mesta.

Článok pokračuje pod video reklamou

"Bratislavská kuchyňa sa predstaví napríklad prešporskými šunkovými fliačkami s hubami. Podunajská kuchyňa bude zase lákať rybacou polievkou halászlé a záhorácka kuchyňa ponúkne domáce ´lívance´ s tvarohom," opísala Halušková. V rámci Malokarpatskej kuchyne bude možné ochutnať pečenú kačku na jablkách s červenou kapustou. Návštevníci budú môcť jedlá z regiónov ochutnávať každý deň od 11.00 do 22.00 h.

Dni regionálnej kuchyne nadväzujú na niekoľko ďalších kulinárskych podujatí, ktoré sa v hlavnom meste organizujú, napríklad Špargľové, Jahodové, Tekvicové či Hubové dni.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  2. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 31 188
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 22 242
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 21 042
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 11 397
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 7 126
  6. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 6 609
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 4 399
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 669
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 841
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 122