VERONIKA NAGY má s manželom a dvomi dcérami rodinnú farmu Georgina v Kolárove. Ľudia tu spoznávajú strekovské vína, syry s plesňami a mestské deti aj domáce zvieratá. Veronika vraví, že každý jej syr je originál.
Čo bolo na vašej farme prvé – víno alebo syry?
„Vínom sa zaoberá manžel už dlho, so syrmi sme začali pred tromi rokmi.“
Ako ste začali?
„Bola som na materskej dovolenke s druhou dcérkou a vtedy nám sused daroval pozemok, aby sme ho využili, ako chceme. Rástla na ňom len burina. Manžel vtedy povedal, no tak môžeme mať kozy, ktoré som vždy chcela. Napadlo nám, že keď už máme kozy, mohli by sme vyrobiť domáce syry. No a syry a vínko to je dobrá kombinácia a nie je to u nás ešte také rozšírené spojenie pri výrobe na jednom mieste. Vtedy sme však o výrobe syra nevedeli nič.“