Pripravia ich kuchárski a cukrárski majstri z celého Slovenska pri príležitosti Osláv svätého Vavrinca.
BRATISLAVA. Bratislavským Hlavným námestím sa bude niesť v sobotu 9. augusta vôňa mäsových či rybacích špecialít, grilovanej zeleniny, ale aj múčnikov, zákuskov a čokolády.
Pripravia ich kuchárski a cukrárski majstri z celého Slovenska na už 7. ročníku Osláv sv. Vavrinca, patróna kuchárov a cukrárov.
"Podujatie sa začne o 11.00 h tradičným slávnostným pochodom kuchárov a cukrárov centrom Bratislavy," informovala Martina Halušková z bratislavského magistrátu.
Súčasťou podujatia budú okrem prípravy gastronomických špecialít aj ukážky dekorovania a prestierania, takisto prezentácia špeciálneho cesnaku bez typického zápachu či ovocných džúsov s dužinou.
Oslavy sv. Vavrinca organizuje Slovenský zväz kuchárov a cukrárov ako člen Svetovej organizácie kuchárov a cukrárov WACS.
K partnerským kuchárskym a cukrárskym zväzom po celom svete, ktoré už desaťročia oslavujú sviatok svojho patróna sv. Vavrinca, sa pridal v roku 2007.