SME
Štvrtok, 4. marec, 2021 | Meniny má KazimírKrížovkyKrížovky

Na Hrade už varia

Je bio skutočne bio a dokážeme zmeniť varenie v školských jedálňach? Aj na tieto otázky má dať odpoveď Slovak Food Festival. Začal sa na Hrade.

Festival jedla na Hrade potrvá do nedele.Festival jedla na Hrade potrvá do nedele. (Zdroj: ARCHÍV SME)
Z programu
Festival
  • 23. máj – 13.00 – Príprava maki, nigiri, uramaki;

    18.00 – Majstrovstvá Slovenska v Otváraní ustríc

    24. máj – 12.00 – Moderná slovenská kuchyňa;

    14.00 – Média varia – súťaž;

    25. máj – 13.00 – Obed so Zděnkom Pohlreichom.

BRATISLAVA. Nakúpiť, uvariť, ochutnať alebo aspoň otvoriť ustrice. To všetko sa dá na Bratislavskom hrade stihnúť ešte do nedele. Vo štvrtok 22. mája tu začal najväčší festival jedla na Slovensku - Slovak Food Festival. Hrad dáva priestor domácej aj svetovej kuchyni už piaty rok, dokopy príde 60 gastrovystavovateľov.

Okrem ochutnávok, živých šou a hier pre deti aj dospelých sľubuje festival niekoľko noviniek. Ide o dve hlavné zóny – prvú na hlavnom pódiu a druhú nazvanú Zdravá zóna.

Na Hlavnom pódiu sa majú striedať kuchárski majstri, známe tváre alebo len tí, ktorí si chcú varenie pod dozorom majstra vyskúšať. Nedeľný obed si budú môcť niektorí navariť aj so Zdeňkom Pohlreichom, českým šéfkuchárom a moderátorom.

V Zdravej zóne sa zas má jedlo spojiť so zdravým životným štýlom. Ľudia sa budú môcť pýtať, počúvať prednášky, debatovať napríklad o tom, či je raw stravovanie extrém, či sú bio potraviny skutočne bio alebo či dokážeme zmeniť stravovanie v školskej jedálni. Hľadať odpovede a ochutnávať sa bude na Hrade do nedele.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Získaj náskok pred štartom
  2. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  3. Trnavská univerzita: 385 rokov akademickej excelentnosti
  4. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  5. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať?
  6. Petra Vlhová venuje svoju prilbu do súťaže pre Plamienok
  7. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými?
  8. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia
  9. Denník SME spolu s knihou Rozhovory o ľudskom tele
  10. AGEL spustil testovanie expresnými PCR testami
  1. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať?
  2. A new, multifunctional centre will revive the Danube embankment
  3. BILLA má nový vernostný program pre deti – „SuperOsma“
  4. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia
  5. WESTech je distribútorom Dell Technologies na Slovensku
  6. Petra Vlhová venuje svoju prilbu do súťaže pre Plamienok
  7. Denník SME spolu s knihou Rozhovory o ľudskom tele
  8. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými?
  9. FVT orientovaná na modernú výučbu prepojenú s praxou
  10. 26 years of providing you with essential information
  1. 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa v noci budíme 20 018
  2. Maldivy, Emiráty, Egypt z Bratislavy aj s poistením liečby COVID 15 459
  3. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými? 7 595
  4. Dovolenka v Egypte: Vyskúšali sme, ako sa aktuálne cestuje 7 460
  5. Spoznajte Olomouc – univerzitné mesto a svoju budúcnosť 7 034
  6. 10 vecí, kvôli ktorým do banky už chodiť nemusíte 6 598
  7. Telo v karanténe, jar a domácnosť, rozhovor s Denisou Dvončovou 6 593
  8. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia 6 472
  9. Príbeh Patrika Tkáča a J&T, Lidl verzus Tesco a investičné tipy 6 232
  10. AGEL spustil testovanie expresnými PCR testami 6 099
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu