Z programu
Festival
23. máj – 13.00 – Príprava maki, nigiri, uramaki;
18.00 – Majstrovstvá Slovenska v Otváraní ustríc
24. máj – 12.00 – Moderná slovenská kuchyňa;
14.00 – Média varia – súťaž;
25. máj – 13.00 – Obed so Zděnkom Pohlreichom.
BRATISLAVA. Nakúpiť, uvariť, ochutnať alebo aspoň otvoriť ustrice. To všetko sa dá na Bratislavskom hrade stihnúť ešte do nedele. Vo štvrtok 22. mája tu začal najväčší festival jedla na Slovensku - Slovak Food Festival. Hrad dáva priestor domácej aj svetovej kuchyni už piaty rok, dokopy príde 60 gastrovystavovateľov.
Okrem ochutnávok, živých šou a hier pre deti aj dospelých sľubuje festival niekoľko noviniek. Ide o dve hlavné zóny – prvú na hlavnom pódiu a druhú nazvanú Zdravá zóna.
Na Hlavnom pódiu sa majú striedať kuchárski majstri, známe tváre alebo len tí, ktorí si chcú varenie pod dozorom majstra vyskúšať. Nedeľný obed si budú môcť niektorí navariť aj so Zdeňkom Pohlreichom, českým šéfkuchárom a moderátorom.
V Zdravej zóne sa zas má jedlo spojiť so zdravým životným štýlom. Ľudia sa budú môcť pýtať, počúvať prednášky, debatovať napríklad o tom, či je raw stravovanie extrém, či sú bio potraviny skutočne bio alebo či dokážeme zmeniť stravovanie v školskej jedálni. Hľadať odpovede a ochutnávať sa bude na Hrade do nedele.