Len zlý kuchár sa skrýva za kopou korenia

V Čárde Kormorán sú počas novembra Dni staromaďarskej a súčasnej kuchyne. Okrem tradičnej ponuky tejto gurmánskej reštaurácie bude otvorený aj bufet so širokou ponukou jedál. Tie pripravuje majster kuchár Attilla Biscar, ocenený gurmánskymi diplomami.


Spojenie dobrého jedla, vína, hudby a tanca obľubujú nielen maďarskí, ale aj slovenskí gurmáni. Cigánska muzika ladila s pikantným jedlom a ohnivým červeným vínom. FOTO SME – AUTORKA

V ponukovom bare nájdete tradičné ľudové maďarské jedlá ako segedínsky guláš, fazuľovú polievku či halászlé. Vybrať si však môžete aj rafinovanejšie špeciality, spojené s fantáziou majstra kuchára – zubáča na rošte s perkeltom z raka a šafránovou omáčkou, jemné pikantné soté z husacej pečene, paprikáš zo sumca s tvarohovými haluškami a ako predjedlá tatársky biftek na hrianke, teľaciu paštétu na zelenom liste s artyčokom, údeného pstruha s chrenovo-jablkovým koláčom.

Aj keď k maďarskej kuchyni patrí neodmysliteľne korenie a v prvom rade paprika, všetky jedlá počnúc polievkami sú korenené len jemne. „Len zlý kuchár alebo nekvalitné suroviny sa skrývajú za kopou korenia,“ povedal nám gurmán Laszló, ochutnávajúci paprikáš zo sumca. „Na kuchárovi oceňujem najmä to, ako jemne skombinoval s paprikášom a perkeltom aj ryby, takže mäso nie je suché.“

Najväčší záujem z koláčov bol o makovo-čerešňovú štrúdľu a jablčník.

Obed a večeru v čárde bude sprevádzať cigánska muzika ako ukážka maďarského folklóru.

„Chceme, aby hostia nielen jedli maďarské špeciality, ale ponúkneme im aj zábavu na maďarský spôsob,“ povedal majiteľ reštaurácie Ladislav Vegh.

V ponuke vín nájdete aj tie z charakteristických vychýrených vínnych oblastí, ako sú Soproni, Egri či Tokaj.

Počas novembra si okrem tradičnej ponuky reštaurácie môžete vybrať bufet, v ktorom sú rôzne polievky, predjedlá, hlavné jedlá, šaláty a dezerty. Cena bufetu je 600 Sk.

„Váhali sme, či to nie je priveľa, ale myslím si, že naša reštaurácia je tým typom podniku, do ktorého sa nechodí každý deň,“ povedal majiteľ. JANA PARKROVÁ

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  3. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  9. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  10. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto
  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  3. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  8. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  9. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  10. OMV pozýva na pretekársky supervíkend na okruhu Slovakiaring
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 14 108
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 12 357
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 301
  4. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 8 331
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 7 906
  6. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 6 583
  7. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 4 790
  8. Nie sme žiadni paštikári. Slováci už dovolenkujú inak 3 378
  9. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 3 274
  10. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto 2 778