Len zlý kuchár sa skrýva za kopou korenia

V Čárde Kormorán sú počas novembra Dni staromaďarskej a súčasnej kuchyne. Okrem tradičnej ponuky tejto gurmánskej reštaurácie bude otvorený aj bufet so širokou ponukou jedál. Tie pripravuje majster kuchár Attilla Biscar, ocenený gurmánskymi diplomami.


Spojenie dobrého jedla, vína, hudby a tanca obľubujú nielen maďarskí, ale aj slovenskí gurmáni. Cigánska muzika ladila s pikantným jedlom a ohnivým červeným vínom. FOTO SME – AUTORKA

V ponukovom bare nájdete tradičné ľudové maďarské jedlá ako segedínsky guláš, fazuľovú polievku či halászlé. Vybrať si však môžete aj rafinovanejšie špeciality, spojené s fantáziou majstra kuchára – zubáča na rošte s perkeltom z raka a šafránovou omáčkou, jemné pikantné soté z husacej pečene, paprikáš zo sumca s tvarohovými haluškami a ako predjedlá tatársky biftek na hrianke, teľaciu paštétu na zelenom liste s artyčokom, údeného pstruha s chrenovo-jablkovým koláčom.

Aj keď k maďarskej kuchyni patrí neodmysliteľne korenie a v prvom rade paprika, všetky jedlá počnúc polievkami sú korenené len jemne. „Len zlý kuchár alebo nekvalitné suroviny sa skrývajú za kopou korenia,“ povedal nám gurmán Laszló, ochutnávajúci paprikáš zo sumca. „Na kuchárovi oceňujem najmä to, ako jemne skombinoval s paprikášom a perkeltom aj ryby, takže mäso nie je suché.“

Najväčší záujem z koláčov bol o makovo-čerešňovú štrúdľu a jablčník.

Obed a večeru v čárde bude sprevádzať cigánska muzika ako ukážka maďarského folklóru.

„Chceme, aby hostia nielen jedli maďarské špeciality, ale ponúkneme im aj zábavu na maďarský spôsob,“ povedal majiteľ reštaurácie Ladislav Vegh.

V ponuke vín nájdete aj tie z charakteristických vychýrených vínnych oblastí, ako sú Soproni, Egri či Tokaj.

Počas novembra si okrem tradičnej ponuky reštaurácie môžete vybrať bufet, v ktorom sú rôzne polievky, predjedlá, hlavné jedlá, šaláty a dezerty. Cena bufetu je 600 Sk.

„Váhali sme, či to nie je priveľa, ale myslím si, že naša reštaurácia je tým typom podniku, do ktorého sa nechodí každý deň,“ povedal majiteľ. JANA PARKROVÁ

Najčítanejšie na SME Bratislava


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako si vybrať ten
  3. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  4. Trenčania to chcú mať všade blízko. Kde kupujú byty?
  5. ENGIE Services odovzdala do prevádzky novú kotolňu v Košiciach
  6. Lokalita pod Kolibou výrazne mení svoju tvár
  7. Poistenci VšZP už nebudú platiť 17 centov v lekárňach za recepty
  8. Žilina Voce Magna 2017 – Medzinárodná súťaž zborového umenia
  9. Potraviny typické pre váš región nájdete už aj v Kauflande
  10. Exotické destinácie s priamym letom z Viedne
  1. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako si vybrať ten
  2. Program obnovy chodníkov v Starom Meste schválený
  3. Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE
  4. Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE
  5. Príďte na Deň otvorených dverí v Novom Ružinove
  6. Študenti sa rozhodli zmeniť svoju školu
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  8. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  9. Samsung Galaxy Note8 umožňuje tvoriť veľké veci
  10. IMMOFINANZ spúšťa medzinárodnú reklamnú kampaň retailovej značky
  1. Poistenci VšZP už nebudú platiť 17 centov v lekárňach za recepty 8 991
  2. Exotické destinácie s priamym letom z Viedne 6 721
  3. Lokalita pod Kolibou výrazne mení svoju tvár 2 665
  4. Trenčania to chcú mať všade blízko. Kde kupujú byty? 2 271
  5. Zabudnite na nové a neekologické PC. Je tu Refurbished! 1 759
  6. Potraviny typické pre váš región nájdete už aj v Kauflande 1 666
  7. Päť mýtov, ktoré ste počuli. A možno aj uverili 1 428
  8. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 895
  9. Kedy sa refinancovanie oplatí? 885
  10. Všetko, čo by ste mali vedieť o umelom oplodnení 836