Len zlý kuchár sa skrýva za kopou korenia

V Čárde Kormorán sú počas novembra Dni staromaďarskej a súčasnej kuchyne. Okrem tradičnej ponuky tejto gurmánskej reštaurácie bude otvorený aj bufet so širokou ponukou jedál. Tie pripravuje majster kuchár Attilla Biscar, ocenený gurmánskymi diplomami.


Spojenie dobrého jedla, vína, hudby a tanca obľubujú nielen maďarskí, ale aj slovenskí gurmáni. Cigánska muzika ladila s pikantným jedlom a ohnivým červeným vínom. FOTO SME – AUTORKA

V ponukovom bare nájdete tradičné ľudové maďarské jedlá ako segedínsky guláš, fazuľovú polievku či halászlé. Vybrať si však môžete aj rafinovanejšie špeciality, spojené s fantáziou majstra kuchára – zubáča na rošte s perkeltom z raka a šafránovou omáčkou, jemné pikantné soté z husacej pečene, paprikáš zo sumca s tvarohovými haluškami a ako predjedlá tatársky biftek na hrianke, teľaciu paštétu na zelenom liste s artyčokom, údeného pstruha s chrenovo-jablkovým koláčom.

Aj keď k maďarskej kuchyni patrí neodmysliteľne korenie a v prvom rade paprika, všetky jedlá počnúc polievkami sú korenené len jemne. „Len zlý kuchár alebo nekvalitné suroviny sa skrývajú za kopou korenia,“ povedal nám gurmán Laszló, ochutnávajúci paprikáš zo sumca. „Na kuchárovi oceňujem najmä to, ako jemne skombinoval s paprikášom a perkeltom aj ryby, takže mäso nie je suché.“

Najväčší záujem z koláčov bol o makovo-čerešňovú štrúdľu a jablčník.

Obed a večeru v čárde bude sprevádzať cigánska muzika ako ukážka maďarského folklóru.

„Chceme, aby hostia nielen jedli maďarské špeciality, ale ponúkneme im aj zábavu na maďarský spôsob,“ povedal majiteľ reštaurácie Ladislav Vegh.

V ponuke vín nájdete aj tie z charakteristických vychýrených vínnych oblastí, ako sú Soproni, Egri či Tokaj.

Počas novembra si okrem tradičnej ponuky reštaurácie môžete vybrať bufet, v ktorom sú rôzne polievky, predjedlá, hlavné jedlá, šaláty a dezerty. Cena bufetu je 600 Sk.

„Váhali sme, či to nie je priveľa, ale myslím si, že naša reštaurácia je tým typom podniku, do ktorého sa nechodí každý deň,“ povedal majiteľ. JANA PARKROVÁ

Najčítanejšie na SME Bratislava


Inzercia - Tlačové správy


  1. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  2. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  3. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  4. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  5. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  7. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  9. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  10. Ako sme jazdili v socializme
  1. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení
  2. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  3. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  4. Už aj seniori presadajú do SUV
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  6. Americká ambasáda zaberá pozemky už rok bez nájomnej zmluvy
  7. Bratislava gets a new public space and park
  8. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  9. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  10. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 6 678
  2. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho 2 802
  3. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení 2 752
  4. Ako sme jazdili v socializme 2 626
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 866
  6. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 751
  7. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 313
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 265
  9. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 1 198
  10. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 817