Na Bratislavskom hrade bude Slovak food festival

Piaty ročník najväčšieho festivalu gastronómie prinesie Food Revolution a českého šéfkuchára a gastronóma Zdeňka Pohlreicha.

Ilustračná foto.(Zdroj: SME - PAVOL FULTÁN)

Piaty ročník najväčšieho festivalu gastronómie prinesie Food Revolution a známeho českého šéfkuchára Zdeňka Pohlreicha.

BRATISLAVA. Bratislavský hrad bude v dňoch 22. až 25. mája miestom ojedinelého podujatia, ktorým je Slovak Food Festival. Piaty ročník prinesie Food Revolution a známeho gastronóma Zdeňka Pohlreicha.

Známy český šéfkuchár a moderátor Zdeněk Pohlreich bude hosťom festivalu v nedeľu 25. mája. Jeho šou bude interaktívna, návštevníci si s ním navaria nedeľný obed.

Celé vystúpenie sa bude niesť v duchu šou "Česko vaří s Pohlreichem živě", ktorú vysielala česká televízia Prima. Organizátori Slovak Food Festival tak umožnia šiestim účastníkom, aby si skúsili menu Zdeňka Pohlreicha naživo priamo na hlavnom pódiu.

Témou bude aj zdravé stravovanie

Spojenie jedla a zdravého životného štýlu už dnes nie je ničím neobvyklým, preto Slovak Food Festival tento rok prinesie pre návštevníkov novinku, ktorou je zóna venovaná otázkam zdravého stravovania.

Návštevníci si budú môcť vypočuť prednášky venované zdravému stravovaniu, diskutovať na témy týkajúce sa danej problematiky. Je naozaj raw stravovanie zdravý extrém? Sú biopotraviny skutočne bio? Dokážu spotrebitelia správne čítať etikety? Nebojíte sa jojo efektu po absolvovaní niektorej zo zaručených diét?

Dokážeme zmeniť stravovanie v školských a predškolských zariadeniach? Aj toto sú otázky, na ktoré by sme v rámci diskusií mali dostať odpovede.

Všetci diskusie chtiví sa môžu tešiť napríklad na známeho slovenského propagátora zdravej výživy a životného štýlu Petra Planietu, Jána Šlinského, ekologického pestovateľa zeleniny a propagátora systému Agrokruh či ambasádorky Jamieho Olivera na Slovensku Janicu Lacovú a Anetu Orosiovu.

Farmárske pestovanie a rozvoj vidieka

Od pozvaných hostí sa návštevníci dozvedia informácie o farmárskom pestovaní, rozvoji vidieka, či metódach a spôsoboch stravovania - ich pre a proti.

Rovnako napríklad o výhodách "debničkového objednávania" ovocia a zeleniny. Janica Lacová a Aneta Orosiová prinesú na festival pokračovanie "Food Revolution dňa", ktorý sa bude konať celosvetovo 16. mája pod záštitou Jamieho Olivera.

Food Revolution Day je globálnou akciou, ktorá spája ľudí po celom svete a zvyšuje povedomie o dobrom kvalitnom jedle. "Varte a jedzte čerstvé, sezónne a miestne produkty", aj v tomto duchu sa budú niesť prednášky týchto dvoch dám, ktoré sa v rámci mesiaca február stali najlepšími Jamieho ambasádorkami spomedzi všetkých.

Súťažiť sa bude v otváraní ustríc

Slovak Food Festival aj tento rok predstaví spolu 60 vystavovateľov a niekoľko desiatok pódiových šou, v rámci ktorých nebudú chýbať majstrovstvá Slovenska v otváraní ustríc, či súťaž médií vo varení.

Pre rodiny s deťmi bude pripravený detský kútik. Po minuloročných pozitívnych ohlasoch sa budú deti aj tento rok učiť, ako si po dobrom jedle správne vyčistiť zúbky a užívať si krásne prostredie Bratislavského hradu na detskom ihrisku.

"Štyri roky, ktoré máme za sebou, považujem za úspešné, stále sa ľudia vracajú na hrad, vracajú sa vystavovatelia, program prináša stále niečo nové. Z môjho pohľadu a reakcií ľudí je to pozitívne, to je pre nás dôležité.

Novinkou tohto ročníka je Food Revolution, je to zdravá zóna, v ktorej budú prebiehať rôzne diskusie varenia a prezentácie zdravých vecí, zdravých spôsobov stravovania, ako nastaviť to, aby sme sa stravovali čo najlepšie, najzdravšie a najchutnejšie," povedala na dnešnom stretnutí s médiami riaditeľka festivalu Martina Luknárová.

"Dnes je doba, že ľudia nemajú čas stráviť pri príprave jedla celý deň, na druhej strane by to nemalo znamenať, že to odbavia nejakým fastfoodom alebo priemyselne vyrobenými potravinami.

Osobne mám rád všetko, nie som z tých, ktorí by museli mať na tanieri mäso, aby mali pocit, že sa dobre najedli, pre mňa je to tak, že načo mám chuť, to zjem," dodal šéfkuchár Zdeněk Pohlreich.

Najčítanejšie na SME Bratislava


Inzercia - Tlačové správy


  1. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  5. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  6. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  7. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  8. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  9. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom?
  10. Jarné prázdniny pri mori?
  1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  2. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  5. Dokázali by ste nakúpiť so zavretými očami?
  6. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  7. Stanovisko Klubu pre Bratislavu k zákazu hazardu v Bratislave
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Mesto Medzev v Charte európskych vidieckych obcí
  10. Valentínska nálada v Poluse pokračuje
  1. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 17 414
  2. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 10 840
  3. Ceny bytov vo veľkých mestách prekonali historický rekord 6 738
  4. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 5 975
  5. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta 5 963
  6. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 5 673
  7. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 4 132
  8. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 4 012
  9. Jeden z najkrajších interiérov má Meridiana v Prievidzi 3 682
  10. Fakulta manažmentu prepája štúdium a prax cez ďalšie strediská 3 340

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop