Na Bratislavskom hrade bude Slovak food festival

Piaty ročník najväčšieho festivalu gastronómie prinesie Food Revolution a českého šéfkuchára a gastronóma Zdeňka Pohlreicha.

Ilustračná foto.(Zdroj: SME - PAVOL FULTÁN)

Piaty ročník najväčšieho festivalu gastronómie prinesie Food Revolution a známeho českého šéfkuchára Zdeňka Pohlreicha.

BRATISLAVA. Bratislavský hrad bude v dňoch 22. až 25. mája miestom ojedinelého podujatia, ktorým je Slovak Food Festival. Piaty ročník prinesie Food Revolution a známeho gastronóma Zdeňka Pohlreicha.

Známy český šéfkuchár a moderátor Zdeněk Pohlreich bude hosťom festivalu v nedeľu 25. mája. Jeho šou bude interaktívna, návštevníci si s ním navaria nedeľný obed.

Celé vystúpenie sa bude niesť v duchu šou "Česko vaří s Pohlreichem živě", ktorú vysielala česká televízia Prima. Organizátori Slovak Food Festival tak umožnia šiestim účastníkom, aby si skúsili menu Zdeňka Pohlreicha naživo priamo na hlavnom pódiu.

Článok pokračuje pod video reklamou

Témou bude aj zdravé stravovanie

Spojenie jedla a zdravého životného štýlu už dnes nie je ničím neobvyklým, preto Slovak Food Festival tento rok prinesie pre návštevníkov novinku, ktorou je zóna venovaná otázkam zdravého stravovania.

Návštevníci si budú môcť vypočuť prednášky venované zdravému stravovaniu, diskutovať na témy týkajúce sa danej problematiky. Je naozaj raw stravovanie zdravý extrém? Sú biopotraviny skutočne bio? Dokážu spotrebitelia správne čítať etikety? Nebojíte sa jojo efektu po absolvovaní niektorej zo zaručených diét?

Dokážeme zmeniť stravovanie v školských a predškolských zariadeniach? Aj toto sú otázky, na ktoré by sme v rámci diskusií mali dostať odpovede.

Všetci diskusie chtiví sa môžu tešiť napríklad na známeho slovenského propagátora zdravej výživy a životného štýlu Petra Planietu, Jána Šlinského, ekologického pestovateľa zeleniny a propagátora systému Agrokruh či ambasádorky Jamieho Olivera na Slovensku Janicu Lacovú a Anetu Orosiovu.

Farmárske pestovanie a rozvoj vidieka

Od pozvaných hostí sa návštevníci dozvedia informácie o farmárskom pestovaní, rozvoji vidieka, či metódach a spôsoboch stravovania - ich pre a proti.

Rovnako napríklad o výhodách "debničkového objednávania" ovocia a zeleniny. Janica Lacová a Aneta Orosiová prinesú na festival pokračovanie "Food Revolution dňa", ktorý sa bude konať celosvetovo 16. mája pod záštitou Jamieho Olivera.

Food Revolution Day je globálnou akciou, ktorá spája ľudí po celom svete a zvyšuje povedomie o dobrom kvalitnom jedle. "Varte a jedzte čerstvé, sezónne a miestne produkty", aj v tomto duchu sa budú niesť prednášky týchto dvoch dám, ktoré sa v rámci mesiaca február stali najlepšími Jamieho ambasádorkami spomedzi všetkých.

Súťažiť sa bude v otváraní ustríc

Slovak Food Festival aj tento rok predstaví spolu 60 vystavovateľov a niekoľko desiatok pódiových šou, v rámci ktorých nebudú chýbať majstrovstvá Slovenska v otváraní ustríc, či súťaž médií vo varení.

Pre rodiny s deťmi bude pripravený detský kútik. Po minuloročných pozitívnych ohlasoch sa budú deti aj tento rok učiť, ako si po dobrom jedle správne vyčistiť zúbky a užívať si krásne prostredie Bratislavského hradu na detskom ihrisku.

"Štyri roky, ktoré máme za sebou, považujem za úspešné, stále sa ľudia vracajú na hrad, vracajú sa vystavovatelia, program prináša stále niečo nové. Z môjho pohľadu a reakcií ľudí je to pozitívne, to je pre nás dôležité.

Novinkou tohto ročníka je Food Revolution, je to zdravá zóna, v ktorej budú prebiehať rôzne diskusie varenia a prezentácie zdravých vecí, zdravých spôsobov stravovania, ako nastaviť to, aby sme sa stravovali čo najlepšie, najzdravšie a najchutnejšie," povedala na dnešnom stretnutí s médiami riaditeľka festivalu Martina Luknárová.

"Dnes je doba, že ľudia nemajú čas stráviť pri príprave jedla celý deň, na druhej strane by to nemalo znamenať, že to odbavia nejakým fastfoodom alebo priemyselne vyrobenými potravinami.

Osobne mám rád všetko, nie som z tých, ktorí by museli mať na tanieri mäso, aby mali pocit, že sa dobre najedli, pre mňa je to tak, že načo mám chuť, to zjem," dodal šéfkuchár Zdeněk Pohlreich.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Hovoriaci prekladač reči do vrecka Langie - až 52 jazykov!
  2. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  3. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  4. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  5. Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra
  6. Mesto necháva Košičanov platiť za parkovanie aj ďalej
  7. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  8. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  9. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  10. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste
  1. Equal treatment is a must for successful companies of the future
  2. Aj v Poluse chránime Vaše srdcia
  3. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  4. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  5. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  6. Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra
  7. Mesto necháva Košičanov platiť za parkovanie aj ďalej
  8. Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku
  9. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  10. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 791
  2. Najužitočnejšia appka 17 733
  3. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 12 168
  4. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 9 637
  5. V O2 to s dátami poriadne prehnali 7 716
  6. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 6 397
  7. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 4 788
  8. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 042
  9. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste 3 297
  10. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur 3 221