Na Bratislavskom hrade bude Slovak food festival

Piaty ročník najväčšieho festivalu gastronómie prinesie Food Revolution a českého šéfkuchára a gastronóma Zdeňka Pohlreicha.

Ilustračná foto.(Zdroj: SME - PAVOL FULTÁN)

Piaty ročník najväčšieho festivalu gastronómie prinesie Food Revolution a známeho českého šéfkuchára Zdeňka Pohlreicha.

BRATISLAVA. Bratislavský hrad bude v dňoch 22. až 25. mája miestom ojedinelého podujatia, ktorým je Slovak Food Festival. Piaty ročník prinesie Food Revolution a známeho gastronóma Zdeňka Pohlreicha.

Známy český šéfkuchár a moderátor Zdeněk Pohlreich bude hosťom festivalu v nedeľu 25. mája. Jeho šou bude interaktívna, návštevníci si s ním navaria nedeľný obed.

Celé vystúpenie sa bude niesť v duchu šou "Česko vaří s Pohlreichem živě", ktorú vysielala česká televízia Prima. Organizátori Slovak Food Festival tak umožnia šiestim účastníkom, aby si skúsili menu Zdeňka Pohlreicha naživo priamo na hlavnom pódiu.

Témou bude aj zdravé stravovanie

Spojenie jedla a zdravého životného štýlu už dnes nie je ničím neobvyklým, preto Slovak Food Festival tento rok prinesie pre návštevníkov novinku, ktorou je zóna venovaná otázkam zdravého stravovania.

Návštevníci si budú môcť vypočuť prednášky venované zdravému stravovaniu, diskutovať na témy týkajúce sa danej problematiky. Je naozaj raw stravovanie zdravý extrém? Sú biopotraviny skutočne bio? Dokážu spotrebitelia správne čítať etikety? Nebojíte sa jojo efektu po absolvovaní niektorej zo zaručených diét?

Dokážeme zmeniť stravovanie v školských a predškolských zariadeniach? Aj toto sú otázky, na ktoré by sme v rámci diskusií mali dostať odpovede.

Všetci diskusie chtiví sa môžu tešiť napríklad na známeho slovenského propagátora zdravej výživy a životného štýlu Petra Planietu, Jána Šlinského, ekologického pestovateľa zeleniny a propagátora systému Agrokruh či ambasádorky Jamieho Olivera na Slovensku Janicu Lacovú a Anetu Orosiovu.

Farmárske pestovanie a rozvoj vidieka

Od pozvaných hostí sa návštevníci dozvedia informácie o farmárskom pestovaní, rozvoji vidieka, či metódach a spôsoboch stravovania - ich pre a proti.

Rovnako napríklad o výhodách "debničkového objednávania" ovocia a zeleniny. Janica Lacová a Aneta Orosiová prinesú na festival pokračovanie "Food Revolution dňa", ktorý sa bude konať celosvetovo 16. mája pod záštitou Jamieho Olivera.

Food Revolution Day je globálnou akciou, ktorá spája ľudí po celom svete a zvyšuje povedomie o dobrom kvalitnom jedle. "Varte a jedzte čerstvé, sezónne a miestne produkty", aj v tomto duchu sa budú niesť prednášky týchto dvoch dám, ktoré sa v rámci mesiaca február stali najlepšími Jamieho ambasádorkami spomedzi všetkých.

Súťažiť sa bude v otváraní ustríc

Slovak Food Festival aj tento rok predstaví spolu 60 vystavovateľov a niekoľko desiatok pódiových šou, v rámci ktorých nebudú chýbať majstrovstvá Slovenska v otváraní ustríc, či súťaž médií vo varení.

Pre rodiny s deťmi bude pripravený detský kútik. Po minuloročných pozitívnych ohlasoch sa budú deti aj tento rok učiť, ako si po dobrom jedle správne vyčistiť zúbky a užívať si krásne prostredie Bratislavského hradu na detskom ihrisku.

"Štyri roky, ktoré máme za sebou, považujem za úspešné, stále sa ľudia vracajú na hrad, vracajú sa vystavovatelia, program prináša stále niečo nové. Z môjho pohľadu a reakcií ľudí je to pozitívne, to je pre nás dôležité.

Novinkou tohto ročníka je Food Revolution, je to zdravá zóna, v ktorej budú prebiehať rôzne diskusie varenia a prezentácie zdravých vecí, zdravých spôsobov stravovania, ako nastaviť to, aby sme sa stravovali čo najlepšie, najzdravšie a najchutnejšie," povedala na dnešnom stretnutí s médiami riaditeľka festivalu Martina Luknárová.

"Dnes je doba, že ľudia nemajú čas stráviť pri príprave jedla celý deň, na druhej strane by to nemalo znamenať, že to odbavia nejakým fastfoodom alebo priemyselne vyrobenými potravinami.

Osobne mám rád všetko, nie som z tých, ktorí by museli mať na tanieri mäso, aby mali pocit, že sa dobre najedli, pre mňa je to tak, že načo mám chuť, to zjem," dodal šéfkuchár Zdeněk Pohlreich.

Najčítanejšie na SME Bratislava


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako si vybrať ten
  3. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  4. Trenčania to chcú mať všade blízko. Kde kupujú byty?
  5. ENGIE Services odovzdala do prevádzky novú kotolňu v Košiciach
  6. Poistenci VšZP už nebudú platiť 17 centov v lekárňach za recepty
  7. Žilina Voce Magna 2017 – Medzinárodná súťaž zborového umenia
  8. Lokalita pod Kolibou výrazne mení svoju tvár
  9. Exotické destinácie s priamym letom z Viedne
  10. Potraviny typické pre váš región nájdete už aj v Kauflande
  1. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako si vybrať ten
  2. Program obnovy chodníkov v Starom Meste schválený
  3. Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE
  4. Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE
  5. Príďte na Deň otvorených dverí v Novom Ružinove
  6. Študenti sa rozhodli zmeniť svoju školu
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  8. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  9. Samsung Galaxy Note8 umožňuje tvoriť veľké veci
  10. IMMOFINANZ spúšťa medzinárodnú reklamnú kampaň retailovej značky
  1. Poistenci VšZP už nebudú platiť 17 centov v lekárňach za recepty 9 036
  2. Exotické destinácie s priamym letom z Viedne 6 472
  3. Lokalita pod Kolibou výrazne mení svoju tvár 2 720
  4. Trenčania to chcú mať všade blízko. Kde kupujú byty? 2 348
  5. Zabudnite na nové a neekologické PC. Je tu Refurbished! 1 724
  6. Potraviny typické pre váš región nájdete už aj v Kauflande 1 647
  7. Päť mýtov, ktoré ste počuli. A možno aj uverili 1 364
  8. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 952
  9. Kedy sa refinancovanie oplatí? 946
  10. Všetko, čo by ste mali vedieť o umelom oplodnení 818