Francúzsky šéfkuchár ocenil hus

Francúzsky šéfkuchár Yves Thuriés, ktorý sa preslávil aj tým, že pripravoval jedlá pre japonského cisára Akihita či britskú kráľovnú matku, strávil minulý týždeň na Slovensku.


Francúzsky šéfkuchár Yves Thuriés (uprostred), ktorý je známy aj tým, že v minulosti pripravoval jedlá aj pre japonského cisára Akihita či britskú kráľovnú matku, strávil minulý týždeň na Slovensku.

FOTO TASR - ZUZANA ČIŽMÁRIKOVÁ

Francúzsky šéfkuchár Yves Thuriés, ktorý sa preslávil aj tým, že pripravoval jedlá pre japonského cisára Akihita či britskú kráľovnú matku, strávil minulý týždeň na Slovensku.

Podľa receptov tohto majstra kuchárskeho i cukrárskeho umenia pripravovali počas Týždňa francúzskej kuchyne vo Fajn Clube jedlá slovenskí kuchári. Dohliadal jeho synovec Damien a Gourmet klub Bratislava.

Varešky sa však chytil aj sám Yves a jeho metódy varenia zaujali aj našich kuchárov. Napríklad príprava čokoládového krému, pri ktorom treba najskôr strčiť ruku do kopy ľadu, aby sa neskôr dala ručne vyskúšať správna konzistencia karamelu.

Francúzi sú vychýrení labužníci a u nás ochutnal šéfkuchár aj tradičné domáce jedlá. V jesennom čase nechýbala husacina s lokšami. „Bola naozaj veľmi dobrá. Zjedli sme jej poriadny kus, takže som mal najskôr obavu, či to v noci strávime. Žiadne problémy však neboli a spali sme ako zarezaní,“ povedal Yves, ktorý prišiel aj s manželkou Colette.

Ako sám tvrdí, obľúbených jedál má toľko, že by si zobral „žolíka“, aby mu pomohol vybrať. Yves však nepoznal francúzske zemiaky na slovenský spôsob. „Podobajú sa francúzskym gratinovaným zemiakom a sú naozaj veľmi dobré,“ dodal. Yves, ktorý má vo Francúzsku vlastnú reštauráciu, výrobňu čokolády a sieť obchodíkov s touto lahôdkou, si rád pochutí aj na sladkom. „Rád si zgustnem na dobrých zákuskoch,“ netajil sa. (tasr)

Najčítanejšie na SME Bratislava


Inzercia - Tlačové správy


  1. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me
  2. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  3. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  4. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  5. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  7. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  9. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  10. Ako sme jazdili v socializme
  1. Už aj seniori presadajú do SUV
  2. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  3. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  4. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  5. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me
  6. Stavebný úrad neoprávnene predĺžil americkej ambasáde lehotu
  7. Grantová výzva na vykonávanie činností centier Europe Direct
  8. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  9. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  10. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 23 966
  2. Ako sme jazdili v socializme 2 537
  3. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 482
  4. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me 1 423
  5. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 045
  6. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 941
  7. Zo stredomorskej stravy sa nepriberá 851
  8. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 834
  9. Túžite po práci z pláže? 7 rád, ako sa stať digitálnym nomádom 682
  10. Prísne kontroly a veľa tepla. Takto sa vyrába mlieko 675