SME
Štvrtok, 26. november, 2020 | Meniny má KornelKrížovkyKrížovky

Francúzsky šéfkuchár ocenil hus

Francúzsky šéfkuchár Yves Thuriés, ktorý sa preslávil aj tým, že pripravoval jedlá pre japonského cisára Akihita či britskú kráľovnú matku, strávil minulý týždeň na Slovensku.


Francúzsky šéfkuchár Yves Thuriés (uprostred), ktorý je známy aj tým, že v minulosti pripravoval jedlá aj pre japonského cisára Akihita či britskú kráľovnú matku, strávil minulý týždeň na Slovensku.

FOTO TASR - ZUZANA ČIŽMÁRIKOVÁ

Francúzsky šéfkuchár Yves Thuriés, ktorý sa preslávil aj tým, že pripravoval jedlá pre japonského cisára Akihita či britskú kráľovnú matku, strávil minulý týždeň na Slovensku.

Podľa receptov tohto majstra kuchárskeho i cukrárskeho umenia pripravovali počas Týždňa francúzskej kuchyne vo Fajn Clube jedlá slovenskí kuchári. Dohliadal jeho synovec Damien a Gourmet klub Bratislava.

Varešky sa však chytil aj sám Yves a jeho metódy varenia zaujali aj našich kuchárov. Napríklad príprava čokoládového krému, pri ktorom treba najskôr strčiť ruku do kopy ľadu, aby sa neskôr dala ručne vyskúšať správna konzistencia karamelu.

Francúzi sú vychýrení labužníci a u nás ochutnal šéfkuchár aj tradičné domáce jedlá. V jesennom čase nechýbala husacina s lokšami. „Bola naozaj veľmi dobrá. Zjedli sme jej poriadny kus, takže som mal najskôr obavu, či to v noci strávime. Žiadne problémy však neboli a spali sme ako zarezaní,“ povedal Yves, ktorý prišiel aj s manželkou Colette.

Ako sám tvrdí, obľúbených jedál má toľko, že by si zobral „žolíka“, aby mu pomohol vybrať. Yves však nepoznal francúzske zemiaky na slovenský spôsob. „Podobajú sa francúzskym gratinovaným zemiakom a sú naozaj veľmi dobré,“ dodal. Yves, ktorý má vo Francúzsku vlastnú reštauráciu, výrobňu čokolády a sieť obchodíkov s touto lahôdkou, si rád pochutí aj na sladkom. „Rád si zgustnem na dobrých zákuskoch,“ netajil sa. (tasr)

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Studujte v Praze ekonomii a business v angličtině
  2. Rozbiehať biznis v čase korony? Ide to
  3. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  4. Máte nápad ako zlepšiť svoje okolie? Radi ho podporíme!
  5. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  6. Keď štúdium (za)baví
  7. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  8. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  9. Hubert – keď život chutí už 195 rokov
  10. V mlieku už nie sme sebestační. Čo sa musí zmeniť?
  1. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  2. Máte nápad ako zlepšiť svoje okolie? Radi ho podporíme!
  3. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  4. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  5. Nová služba v Pezinku – bezplatný zber elektroodpadu
  6. OFFICE ROKA 2020 poukáže na transformáciu pracovného prostredia
  7. V mlieku už nie sme sebestační. Čo sa musí zmeniť?
  8. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie
  9. Hubert – keď život chutí už 195 rokov
  10. Ako vybrať AKU reťazovú pílu
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 25 473
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 23 112
  3. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 12 878
  4. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 11 441
  5. Spájame Slovensko - 4 nové expresné autobusové linky 8 618
  6. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 471
  7. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 8 062
  8. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 7 815
  9. Príbehy vyhorených, tandem okolo Bödöra a nová trať v Bratislave 7 714
  10. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 7 644
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu