SME
Štvrtok, 29. júl, 2021 | Meniny má MartaKrížovkyKrížovky

Francúzsky šéfkuchár ocenil hus

Francúzsky šéfkuchár Yves Thuriés, ktorý sa preslávil aj tým, že pripravoval jedlá pre japonského cisára Akihita či britskú kráľovnú matku, strávil minulý týždeň na Slovensku.


Francúzsky šéfkuchár Yves Thuriés (uprostred), ktorý je známy aj tým, že v minulosti pripravoval jedlá aj pre japonského cisára Akihita či britskú kráľovnú matku, strávil minulý týždeň na Slovensku.

FOTO TASR - ZUZANA ČIŽMÁRIKOVÁ

Francúzsky šéfkuchár Yves Thuriés, ktorý sa preslávil aj tým, že pripravoval jedlá pre japonského cisára Akihita či britskú kráľovnú matku, strávil minulý týždeň na Slovensku.

Podľa receptov tohto majstra kuchárskeho i cukrárskeho umenia pripravovali počas Týždňa francúzskej kuchyne vo Fajn Clube jedlá slovenskí kuchári. Dohliadal jeho synovec Damien a Gourmet klub Bratislava.

Varešky sa však chytil aj sám Yves a jeho metódy varenia zaujali aj našich kuchárov. Napríklad príprava čokoládového krému, pri ktorom treba najskôr strčiť ruku do kopy ľadu, aby sa neskôr dala ručne vyskúšať správna konzistencia karamelu.

Francúzi sú vychýrení labužníci a u nás ochutnal šéfkuchár aj tradičné domáce jedlá. V jesennom čase nechýbala husacina s lokšami. „Bola naozaj veľmi dobrá. Zjedli sme jej poriadny kus, takže som mal najskôr obavu, či to v noci strávime. Žiadne problémy však neboli a spali sme ako zarezaní,“ povedal Yves, ktorý prišiel aj s manželkou Colette.

Ako sám tvrdí, obľúbených jedál má toľko, že by si zobral „žolíka“, aby mu pomohol vybrať. Yves však nepoznal francúzske zemiaky na slovenský spôsob. „Podobajú sa francúzskym gratinovaným zemiakom a sú naozaj veľmi dobré,“ dodal. Yves, ktorý má vo Francúzsku vlastnú reštauráciu, výrobňu čokolády a sieť obchodíkov s touto lahôdkou, si rád pochutí aj na sladkom. „Rád si zgustnem na dobrých zákuskoch,“ netajil sa. (tasr)

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  2. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  3. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  4. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  5. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  6. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  7. Lenivý brunch s Muchom
  8. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti
  9. VÚB banka ešte viac posilní leasingové služby
  10. Sudoku na leto: Nenechajte sivé bunky zaháľať ani cez prázdniny
  1. Hrotka: Sporiteľne ťahajú za kratší koniec. Musíme reagovať
  2. Slováci čoraz viac nakupujú pivo vo vratných fľašiach
  3. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  4. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  5. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  6. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  7. Do portfólia Proxenty pribudol projekt na Šancovej
  8. 60 rokov tradície s ekologickým srdcom a modernou víziou
  9. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  10. Keď ekológia spája
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 11 491
  2. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 5 137
  3. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 390
  4. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 3 331
  5. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 3 137
  6. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 2 901
  7. Ako sa nepripraviť o zákazníkov bez hotovosti 2 792
  8. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky 2 669
  9. Slovenské čučoriedky? Nemusíte ísť do lesa, kúpite ich v reťazci 2 542
  10. Od Česka až po Jadran 2 476
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu