Francúzsky šéfkuchár ocenil hus

Francúzsky šéfkuchár Yves Thuriés, ktorý sa preslávil aj tým, že pripravoval jedlá pre japonského cisára Akihita či britskú kráľovnú matku, strávil minulý týždeň na Slovensku.


Francúzsky šéfkuchár Yves Thuriés (uprostred), ktorý je známy aj tým, že v minulosti pripravoval jedlá aj pre japonského cisára Akihita či britskú kráľovnú matku, strávil minulý týždeň na Slovensku.

FOTO TASR - ZUZANA ČIŽMÁRIKOVÁ

Francúzsky šéfkuchár Yves Thuriés, ktorý sa preslávil aj tým, že pripravoval jedlá pre japonského cisára Akihita či britskú kráľovnú matku, strávil minulý týždeň na Slovensku.

Podľa receptov tohto majstra kuchárskeho i cukrárskeho umenia pripravovali počas Týždňa francúzskej kuchyne vo Fajn Clube jedlá slovenskí kuchári. Dohliadal jeho synovec Damien a Gourmet klub Bratislava.

Varešky sa však chytil aj sám Yves a jeho metódy varenia zaujali aj našich kuchárov. Napríklad príprava čokoládového krému, pri ktorom treba najskôr strčiť ruku do kopy ľadu, aby sa neskôr dala ručne vyskúšať správna konzistencia karamelu.

Francúzi sú vychýrení labužníci a u nás ochutnal šéfkuchár aj tradičné domáce jedlá. V jesennom čase nechýbala husacina s lokšami. „Bola naozaj veľmi dobrá. Zjedli sme jej poriadny kus, takže som mal najskôr obavu, či to v noci strávime. Žiadne problémy však neboli a spali sme ako zarezaní,“ povedal Yves, ktorý prišiel aj s manželkou Colette.

Ako sám tvrdí, obľúbených jedál má toľko, že by si zobral „žolíka“, aby mu pomohol vybrať. Yves však nepoznal francúzske zemiaky na slovenský spôsob. „Podobajú sa francúzskym gratinovaným zemiakom a sú naozaj veľmi dobré,“ dodal. Yves, ktorý má vo Francúzsku vlastnú reštauráciu, výrobňu čokolády a sieť obchodíkov s touto lahôdkou, si rád pochutí aj na sladkom. „Rád si zgustnem na dobrých zákuskoch,“ netajil sa. (tasr)

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 31 188
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 22 242
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 21 042
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 11 397
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 7 126
  6. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 6 609
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 4 399
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 669
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 841
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 122