Približne 40 % hostí v bratislavských hoteloch tvoria Slováci

Väčšinu návštevníkov v bratislavských hoteloch tvorili v roku 2013 Slováci, za nimi nasledovali turisti z Česka, Nemecka, Rakúska a Poľska.

BRATISLAVA. Väčšinu návštevníkov v bratislavských hoteloch tvoria Slováci. Domácim návštevníkom patrí približne 40-% podiel v návštevnosti hotelov v hlavnom meste.

Podľa prezidenta Bratislavskej hotelovej asociácie (BHA) Roberta Ďuricu pritom počet ich prenocovaní v roku 2013 mierne stúpol oproti roku 2012.

Podobne sa tak stalo aj v prípade hostí zo zahraničia. Z tých najčastejšie mieria do hotelov v Bratislave turisti z Česka, Nemecka, Rakúska či Poľska. Ale tiež aj z Ukrajiny, Ruska alebo Veľkej Británie či Talianska, Francúzska a balkánskych štátov.

"Zásadnými bariérami pri oslovovaní potenciálnych zdrojových trhov sú vízové povinnosti a absencia priameho leteckého spojenia do Bratislavy," priblížil Ďurica pre TASR. Veľmi rád by pritom považoval slovenské hlavné mesto za celoročnú destináciu, ale žiaľ, nie je to tak.

Z pohľadu turistov je hlavným obdobím na návštevu Bratislavy obdobie od mája až do septembra a potom silvestrovské pobyty.

V prípade "biznis" klientely je najväčší záujem hlavné mesto od marca do júna a následne od septembra do polovice decembra.

"Veľmi podstatná je pre nás kongresová klientela, tu však musím konštatovať, že veľké medzinárodné konferencie sa Bratislave vyhýbajú z dôvodu absencie veľkého kongresového centra," doplnil Ďurica.

Najčítanejšie na SME Bratislava


Inzercia - Tlačové správy


  1. Nové komorné bývanie v Karlovke? Karlove
  2. Talent - vzdelanie - úspech
  3. Elektro-horúčka v podaní Volkswagenu
  4. Spoznáte týchto 11 filmov, v ktorých sa objavil McDonald’s?
  5. Nepýtajte od lekára antibiotiká pri chrípke či nádche
  6. Máte hypotéku a chcete lepšie spávať?
  7. 16 tipov na poznávacie zájazdy so slovenským sprievodcom
  8. Slovanet spustil LTE internet aj na juhu Tokaja
  9. Hľadá sa: Vzťah z rozumu. Darujte na Valentína predplatné SME.sk
  10. Dobrú chuť: príloha o dobrom jedle a varení v denníku SME
  1. Noc architektúry 2018
  2. V súťaži Záhrada, Park a Detail roka uspeli absolventi SPU
  3. Mieru spracovania odpadu zvyšujú automatizované linky
  4. Talent - vzdelanie - úspech
  5. Príbeh tradičného družstva - príbeh Iva Hlisnikovského
  6. Fasáda hotela Danube sa nekolauduje, investor predložil návrhy
  7. Európske univerzity a podnikatelia spoločne
  8. Billa pomáha slabozrakým a nevidiacim s nákupmi už aj v Nitre
  9. Svetový roaming v O2 výhodnejšie
  10. 5 pravidiel ako prenajať nehnuteľnosť
  1. 16 tipov na poznávacie zájazdy so slovenským sprievodcom 26 159
  2. Spoznáte týchto 11 filmov, v ktorých sa objavil McDonald’s? 17 563
  3. Mio MiVue 733 WiFi - snadno přeneste záznam autokamery do mobilu 14 123
  4. Dobrú chuť: príloha o dobrom jedle a varení v denníku SME 11 395
  5. Máte hypotéku a chcete lepšie spávať? 5 334
  6. Nepýtajte od lekára antibiotiká pri chrípke či nádche 5 260
  7. Tatra banka spustila najmodernejší internet banking pre firmy 5 135
  8. Hľadá sa: Vzťah z rozumu. Darujte na Valentína predplatné SME.sk 5 103
  9. Hektická Moskva, ktorá nikdy nespí 3 260
  10. Slovanet spustil LTE internet aj v okolí Prešova 2 571