BRATISLAVA. V podzemných priestoroch pod Vysokou školou výtvarných umení to najskôr bola krčma Danglár. Pomerne rýchlo sa stala vychyteným miestom mladých umelcov. Chodili tam „šupkári“, študenti z VŠVU aj VŠMU a celá komunita mladých aj starších talentov okolo nich.
Mladší poznajú Danglára už len z rozprávania, vystriedal ho totiž Verne.
Lacný Verne sa drží
Podnik prešiel výraznou rekonštrukciou a jeho interiér sa stal štýlovým doplnkom bratislavských podnikov. Odvtedy sa však už nezmenil. Stále rovnaké modré stoličky, kreslá či toalety.
Reštaurácie na Hviezdoslavovom námestí menili svoj výzor, majiteľov aj jedálny lístok. Verne nie. Návštevníkom to však zjavne vôbec neprekáža, je tam takmer stále plno, aj v časoch, keď je v drahých reštauráciách v susedstve sotva jeden zákazník.
Počas leta, keď vytiahnu na námestie staré drevené stoly a stoličky, je otázkou šťastia nájsť tu voľné miesto.
Nič vyprážané
Verne si drží kvalitnú kuchyňu a rozumné ceny. Stavili na istotu, jedlá, ktoré hostia poznajú z domu. Nielen segedínsky guláš či „vepřo, knedlo, zelo“, ale aj šošovicový či zemiakový prívarok.
Pokojne si dajte aj čierne špagety, plnené slané placinky alebo nápadité šaláty.