Cetrum mesta dnes zaplnia jedlá zo Záhoria i Malokarpatského regiónu

Špeciality z Bratislavy, Záhoria, Podunajska či Malokarpatského regiónu sa budú dať oddnes ochutnávať na Primaciálnom námestí.

Dnes začínajú na Primaciálnom námestí Dni regionálnej kuchyne. Potrvajú tri dni.

BRATISLAVA. Špeciality z Bratislavy, Záhoria, Podunajska či Malokarpatského regiónu sa budú dať oddnes ochutnávať na bratislavskom Primaciálnom námestí.

Na tri dni totiž centrum mesta zaplnia Dni regionálnej kuchyne Bratislavy. Otvorené budú každý deň od 11.00 do 22.00 h.

"Bratislavská kuchyňa sa predstaví napríklad pečeným bravčovým kolenom s kapustovým šalátom a pre milovníkov múčnikov budú pripravené tradičné makové a orechové Bratislavské rožky," vraví vedúca referátu mediálnej komunikácie hlavného mesta Daniela Rodinová.

Článok pokračuje pod video reklamou

Podunajská kuchyňa bude zase lákať pečenou krvavničkou s pečenými zemiakmi, huspeninou či sladkými sadelníkmi. Záhorácka ponúkne hovädzie varené s domácou chrenovou omáčkou a kysnutý slivkový koláč s mrveničkou.

"V rámci Malokarpatskej kuchyne bude možné ochutnať restovanú husaciu pečeň na slanine a červenom víne či rôzne lokše," dodala Rodinová.

Dni regionálnej kuchyne nadväzujú na niekoľko kulinárskych podujatí, ktoré organizovala bratislavská samospráva s privátnymi partnermi, napríklad Špargľové dni, Jahodové dni či Tekvicovo-hubové dni. Dni regionálnej kuchyne potrvajú do soboty 28. septembra.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  2. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  3. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  9. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  10. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 16 333
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 13 360
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 863
  4. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 082
  5. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 7 440
  6. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 5 816
  7. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 4 344
  8. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 2 975
  9. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 2 914
  10. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto 2 499