Guláš sa varil v ďaždi aj v blate

Basebalové ihrisko v Podunajských Biskupiciach sa v sobotu od skorého rána začalo meniť na obrovskú poľnú kuchyňu, v ktorej sa malo súťažiť o najlepší uvarený guláš. Svoje kuchárske umenie predviedlo 22 družstiev, väčšinou z Bratislavy a okolia. Stany ..

Basebalové ihrisko v Podunajských Biskupiciach sa v sobotu od skorého rána začalo meniť na obrovskú poľnú kuchyňu, v ktorej sa malo súťažiť o najlepší uvarený guláš. Svoje kuchárske umenie predviedlo 22 družstiev, väčšinou z Bratislavy a okolia. Stany sa postavili už v piatok, družstvá ku kotlom mali nástup už ráno pred siedmou. „Bolo treba pripraviť ohnisko a ďalšie veci. O siedmej začala registrácia družstiev a príprava ingrediencií – krájanie cibule, mäsa a zemiakov. Pomáhali nám aj študenti z našej školy, „ prezradila jedna zo súťažiacich, ktorá zastupovala Súkromnú hotelovú akadémiu, sídliacu v Podunajských Biskupiciach.

Varenie jedného z najznámejších slovenských jedál široko-ďaleko sprevádzala typická vôňa. Na pravé poludnie sa v stane poroty začalo ochutnávanie a hodnotenie. Misky, z ktorých sa guláš ochutnával, boli anonymné. Aby bola objektívnosť poroty zaistená, čísla boli nalepené na ich spodnej strane. Čestným hosťom poroty bol šéfkuchár hotela Fórum. Pokiaľ nezávislá porota hodnotila, moderátorka vyzývala ľudí, aby si dali pivko, ktoré bolo zadarmo v prípade, že sa záujemca preukázal miskou s gulášom. Toho totiž súťažiaci navarili aj na predaj, príspevok za misku gulášu bol dobrovoľný a výťažok pôjde Ústavu pľúcnych a respiračných chorôb v Podunajských Biskupiciach.

Najlepší guláš podľa poroty navarila domáca kuchárska zostava Uzba, ale víťaz bol v tomto prípade druhoradý. (lg)

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  2. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  3. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  9. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  10. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 15 834
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 13 081
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 732
  4. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 049
  5. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 7 638
  6. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 6 111
  7. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 4 479
  8. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 3 056
  9. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto 2 574
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 2 530