SME
Piatok, 30. júl, 2021 | Meniny má LibušaKrížovkyKrížovky

Guláš sa varil v ďaždi aj v blate

Basebalové ihrisko v Podunajských Biskupiciach sa v sobotu od skorého rána začalo meniť na obrovskú poľnú kuchyňu, v ktorej sa malo súťažiť o najlepší uvarený guláš. Svoje kuchárske umenie predviedlo 22 družstiev, väčšinou z Bratislavy a okolia. Stany ..

Basebalové ihrisko v Podunajských Biskupiciach sa v sobotu od skorého rána začalo meniť na obrovskú poľnú kuchyňu, v ktorej sa malo súťažiť o najlepší uvarený guláš. Svoje kuchárske umenie predviedlo 22 družstiev, väčšinou z Bratislavy a okolia. Stany sa postavili už v piatok, družstvá ku kotlom mali nástup už ráno pred siedmou. „Bolo treba pripraviť ohnisko a ďalšie veci. O siedmej začala registrácia družstiev a príprava ingrediencií – krájanie cibule, mäsa a zemiakov. Pomáhali nám aj študenti z našej školy, „ prezradila jedna zo súťažiacich, ktorá zastupovala Súkromnú hotelovú akadémiu, sídliacu v Podunajských Biskupiciach.

Skryť Vypnúť reklamu

Varenie jedného z najznámejších slovenských jedál široko-ďaleko sprevádzala typická vôňa. Na pravé poludnie sa v stane poroty začalo ochutnávanie a hodnotenie. Misky, z ktorých sa guláš ochutnával, boli anonymné. Aby bola objektívnosť poroty zaistená, čísla boli nalepené na ich spodnej strane. Čestným hosťom poroty bol šéfkuchár hotela Fórum. Pokiaľ nezávislá porota hodnotila, moderátorka vyzývala ľudí, aby si dali pivko, ktoré bolo zadarmo v prípade, že sa záujemca preukázal miskou s gulášom. Toho totiž súťažiaci navarili aj na predaj, príspevok za misku gulášu bol dobrovoľný a výťažok pôjde Ústavu pľúcnych a respiračných chorôb v Podunajských Biskupiciach.

Najlepší guláš podľa poroty navarila domáca kuchárska zostava Uzba, ale víťaz bol v tomto prípade druhoradý. (lg)

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  2. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  3. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  4. Motorkárska výstroj v lete: ako jazdiť aj v horúčavách?
  5. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  6. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  7. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  8. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  9. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  10. Lenivý brunch s Muchom
  1. Motorkárska výstroj v lete: ako jazdiť aj v horúčavách?
  2. Košická štvrť je súčasťou odpadového experimentu.
  3. Kúpa vozidla cez inzerát či od malého predajcu je rizikovejšia
  4. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  5. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  6. Nepodceňujte rozmiestnenie zásuviek a vypínačov
  7. Hrotka: Sporiteľne ťahajú za kratší koniec. Musíme reagovať
  8. Slováci čoraz viac nakupujú pivo vo vratných fľašiach
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 7 990
  2. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky 4 011
  3. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 3 784
  4. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 3 443
  5. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 3 411
  6. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 326
  7. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 3 215
  8. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké? 2 604
  9. Jeden deň na Bratislavu nestačí 2 270
  10. Ako sa nepripraviť o zákazníkov bez hotovosti 1 992
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu