Basebalové ihrisko v Podunajských Biskupiciach sa v sobotu od skorého rána začalo meniť na obrovskú poľnú kuchyňu, v ktorej sa malo súťažiť o najlepší uvarený guláš. Svoje kuchárske umenie predviedlo 22 družstiev, väčšinou z Bratislavy a okolia. Stany sa postavili už v piatok, družstvá ku kotlom mali nástup už ráno pred siedmou. „Bolo treba pripraviť ohnisko a ďalšie veci. O siedmej začala registrácia družstiev a príprava ingrediencií – krájanie cibule, mäsa a zemiakov. Pomáhali nám aj študenti z našej školy, „ prezradila jedna zo súťažiacich, ktorá zastupovala Súkromnú hotelovú akadémiu, sídliacu v Podunajských Biskupiciach.
Varenie jedného z najznámejších slovenských jedál široko-ďaleko sprevádzala typická vôňa. Na pravé poludnie sa v stane poroty začalo ochutnávanie a hodnotenie. Misky, z ktorých sa guláš ochutnával, boli anonymné. Aby bola objektívnosť poroty zaistená, čísla boli nalepené na ich spodnej strane. Čestným hosťom poroty bol šéfkuchár hotela Fórum. Pokiaľ nezávislá porota hodnotila, moderátorka vyzývala ľudí, aby si dali pivko, ktoré bolo zadarmo v prípade, že sa záujemca preukázal miskou s gulášom. Toho totiž súťažiaci navarili aj na predaj, príspevok za misku gulášu bol dobrovoľný a výťažok pôjde Ústavu pľúcnych a respiračných chorôb v Podunajských Biskupiciach.
Najlepší guláš podľa poroty navarila domáca kuchárska zostava Uzba, ale víťaz bol v tomto prípade druhoradý. (lg)