BRATISLAVA. Návštevníci budú môcť ochutnať rôzne jedlá nielen z Bratislavy, ale aj zo Záhoria, Podunajska či malokarpatského regiónu. Pre návštevníkov otvoria každý deň od 11:00 do 22:00. Informovala o tom hovorkyňa bratislavského magistrátu Daniela Rodinová.
Ako tiež uviedla, bratislavská kuchyňa sa predstaví napríklad pečeným bravčovým kolenom s kapustovým šalátom, tradičnými makovými a orechovými Bratislavskými rožkami.
Podunajská kuchyňa bude lákať pečenou krvavničkou s pečenými zemiakmi, huspeninou či sladkými sadelníkmi.
Záhorácka kuchyňa ponúkne hovädzie varené s domácou chrenovou omáčkou alebo kysnutý slivkový koláč s mrveničkou. A v rámci malokarpatskej kuchyne budú môcť návštevníci ochutnať restovanú husaciu pečeň na slanine a červenom víne či rôzne lokše.
Dni regionálnej kuchyne podľa Rodinovej nadväzujú na niekoľko kulinárskych podujatí, ktoré organizovala bratislavská samospráva, napríklad Špargľové dni, Jahodové dni a Tekvicovo-hubové dni.