Bratislavský kraj predstavil svoje dobroty na gurmánskom festivale Eat Brussels

Počas troch dní prezentovali vystavovatelia slovenské špeciality a malokarpatské vína v bruselskom parku.

BRATISLAVA. Bratislava susedí s Pekingom a Sofiou. V bruselskom parku Bois de la Cambre v rámci gurmánskeho festivalu "Eat Brussels." Trojdňový festival od piatka do nedele bol dobrou príležitosťou pre Bratislavský samosprávny kraj na prezentáciu slovenských špecialít a malokarpatských vín.

Počasie počas troch festivalových dní vystavovateľom veľmi neprialo, ale aj napriek dažďu si mnoho ľudí našlo cestu k slovenskému stánku, kde vína pochádzali z pivnice známeho slovenského vinára Pavelku a gurmánske špeciality pripravili učni zo Strednej odbornej školy na ulici Farského v Petržalke.

Podpredsedníčka BSK Gabriella Németh v rozhovore pre TASR povedala, že sa prvýkrát zúčastňujú na takomto festivale v Bruseli.

"Sú tu zástupcovia partnerských regiónov regiónu Brusel a my sme po prvýkrát mali možnosť predstaviť našu školu, kde vychovávame kuchárov, pekárov a cukrárov, čiže samé profesie, ktoré náš trh práce vyžaduje," skonštatovala podpredsedníčka BSK.

Nechýbala kapustnica, pirohy a lokše

Uviedla, že aj napriek daždivému počasiu má ich stánok dostatok návštevníkov, čo svedčí o tom, že slovenské výrobky chutia Bruselčanom, návštevníkom festivalu i krajanom, ktorí si nenechali ujsť príležitosť navštíviť slovenský stánok.

"Nemôže chýbať tradičná kapustnica, máme tu bryndzové pirohy, lokše plnené pečienkou a nesmú chýbať bratislavské rožky," predstavila Németh ponuku stánku BSK. A dodala, že osobne uvarila guláš z diviny, ktorý mal dobrý odbyt.

Pozvanie do stánku BSK prijali aj podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič, vedúci Stáleho zastúpenia SR pri EÚ Ivan Korčok, veľvyslanec SR v Belgicku Ján Kuderjavý a veľvyslanec SR pri NATO Tomáš Valášek.

Treba ich lepšie prezentovať

Podpredseda EK podotkol, že slovenské kulinárske špeciality majú šancu na väčší úspech v Európe, len ich treba lepšie prezentovať, aby ich mohli Európania lepšie spoznať.

"Dôležité je na takýchto festivaloch, kde sú zastúpené najlepšie bruselské reštaurácie a rôzne európske regióny, aby sa zúčastňovalo aj Slovensko, aby sme predstavili širšiemu publiku našu kulinársku kultúru a kvalitné vína, ktoré máme. Z tohto dôvodu táto akcia splnila svoj účel," konštatoval Šefčovič.

Najčítanejšie na SME Bratislava


Inzercia - Tlačové správy


  1. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  2. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  3. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  4. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  5. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  7. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  9. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  10. Ako sme jazdili v socializme
  1. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení
  2. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  3. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  4. Už aj seniori presadajú do SUV
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  6. Americká ambasáda zaberá pozemky už rok bez nájomnej zmluvy
  7. Bratislava gets a new public space and park
  8. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  9. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  10. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 28 565
  2. Ako sme jazdili v socializme 3 061
  3. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho 2 429
  4. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 936
  5. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 540
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 534
  7. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 1 494
  8. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 338
  9. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 1 297
  10. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení 1 190