Víkend bude v znamení dobrých jedál a kvalitného vína

Posledný prázdninový víkend sa ponesie v Bratislavskom kraji v znamení dobrých jedál a kvalitného vína.

BRATISLAVA. Obyvatelia a návštevníci Bratislavského samosprávneho kraja si budú môcť vybrať z bohatej ponuky podujatí. "Každý rok prichádza do nášho regiónu väčší počet turistov, a preto je potrebné, aby sa služby a podujatia stávali kvalitnejšími, atraktívnejšími a aby sa dostali do povedomia širokej verejnosti. Cestovný ruch je zdrojom pracovných miest a jeho rozvoj je závislý práve od atraktivity destinácie. V tom je úloha Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism zrejmá," povedal predseda KOCR BRT Ivo Nesrovnal.

Pečená husacina

Gurmáni a milovníci dobrého jedla si počas nadchádzajúcej soboty prídu na svoje. Cech husacinárov Slovenského Grobu pripravil už XIII. ročník Dňa otvorených dverí.

Dvanásť zúčastnených reštaurácií bude počas neho ponúkať husacie lahôdky s lokšami. Návštevníci budú môcť taktiež ochutnať aj iné špeciality, ako napríklad štrúdle rôznych príchutí, husaciu pečienku, plnené lokše, ale aj kvalitné vína z malokarpatskej vinárskej oblasti.

Pripravený je aj sprievodný kultúrny program, v rámci ktorého vystúpi dychová hudba Vištučanka.

Tradícia pečenia husí v Slovenskom Grobe je veľmi stará, čo ocenila aj Európska komisia v roku 2006, keď zo 422 projektov z celej EÚ vybrala za dodržiavanie tradície husaciny v Slovenskom Grobe ako najlepší projekt v rámci malého a stredného podnikania.

Netradičné lokše

V obci Dubová bude túto sobotu taktiež rušno. Uskutoční sa tu Dubovský festival scískaníc. Ich príprava má svoju dlhoročnú tradíciu. Staré gazdinky ich pripravovali tak, že surovú zemiakovú lokšu potreli oškvarkovou masťou, potom ju stočili do rolky a stisli (scísli) a dali zapiecť.

Cieľom tohto podujatia je podporiť spoločenský život v obci, prezentovať jedinečný prvok miestnej gastronómie, ktorý má obec registrovaný, a taktiež prezentovať zručnosti miestnych obyvateľov.

Najčítanejšie na SME Bratislava


Inzercia - Tlačové správy


  1. Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?
  2. Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!
  3. Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku
  4. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  5. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  6. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  7. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy
  8. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku
  9. Zelené Grunty vám ponúknu viac, ako očakávate
  10. Kam do tepla v januári?
  1. Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson
  2. Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?
  3. Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!
  4. Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku
  5. Alarica – new business project in the market of shoes
  6. Ako jazdiť na snehu alebo ľade?
  7. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  8. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  9. Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali
  10. Vlani sme si vyberali z vyše pol milióna inzerovaných áut
  1. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie? 18 192
  2. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli? 8 083
  3. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných 3 343
  4. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy 2 103
  5. Kam do tepla v januári? 1 773
  6. First moment Turecko: využite zľavy na špičkové hotely 1 479
  7. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku 1 397
  8. Tatra banka spustila najmodernejší internet banking pre firmy 1 269
  9. Demänovku mieša iba jeden človek. Ako si strážia receptúru? 904
  10. Zelené Grunty vám ponúknu viac, ako očakávate 867