SME
Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Národná galéria pozýva do Mliečneho baru

V poradí druhý brunch v Slovenskej národnej galérii je opäť venovaný dobrému jedlu a kvalitnému umeniu.

BRATISLAVA. Jedlo a umenie spojí poslednú augustovú nedeľu v Slovenskej národnej galérii (SNG) podujatie Brunch v SNG. Ako agentúru SITA informovala národná galéria, v poradí druhý brunch v galérii - teda čas na jedlo medzi raňajkami a obedom, venuje tím z prvej slovenskej tzv. partizánskej reštaurácie Zedz ma! spomienke na bratislavské mliečne bary.

Vďaka ich snahe ožije Mliečny bar v Letnom pavilóne a Berlinke v bratislavskom sídle SNG v nedeľu 25. augusta od 11:00 do 14:00. Pokiaľ tím Zedz ma! naservíruje jedlo, Slovenská národná galéria pripravila pre účastníkov akcie sprievodný program, dospelým predstaví výstavu Talianska maľba a deťom sa bude venovať galerijná lektorka.

Skryť Vypnúť reklamu

Kapacita podujatia je limitovaná a treba sa naň prihlásiť aj ho zaplatiť vopred na e-mailovej adrese: zuzana.palicova@sng.sk.

Novotvar z Anglicka

Brunch je čas na jedlo medzi raňajkami a obedom. "Slovný novotvar spomenul prvýkrát koncom predminulého storočia istý Brit, keď ho označil za jedlo ideálne pre sobotňajších hýrivcov, čas, keď nejde o nič iné, len o pocit šťastia a spokojnosti v spoločnosti dobrých priateľov.

Hoci pôvodne britský 'vynález' brunch najviac poznáme zo Spojených štátov, pomaly sa objavuje aj u nás," uviedla o podujatí Zuzana Palicová zo SNG.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  3. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  4. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  5. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  6. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  8. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  9. Zelená Bratislava
  10. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  1. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  2. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  3. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  4. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  5. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  6. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  7. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  8. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  10. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 18 254
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 13 360
  3. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 13 256
  4. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 155
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 156
  6. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 513
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 770
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 905
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 760
  10. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 9 730
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu