Medická záhrada rozvoniava delikatesami

V Medickej záhrade môžete od dnes a počas celého víkendu ochutnať špeciality najlepších bratislavských reštaurácií. Začal sa Gurmán Fest.

V Medickej záhrade počas víkendu môžete ochutnať špeciality najlepších bratislavských reštaurácií. Začal sa Gurmán Fest.

BRATISLAVA. Bratislavská Medická záhrada sa zmenila na svet gastronomických špecialít. Začal sa tam 5. ročník Gurmán Festu Bratislava, na ktorom sa do nedele predstavia najlepšie reštaurácie a hotely, vychýrení domáci i zahraniční kuchári, barmani, baristi, someliéri či cukrári.

Historická kuchyňa aj sushi

Na gurmánov čaká historická i britská kuchyňa, sushi v rôznych variáciách, grilovaná špargľa a kalamáre, tuniakové carpaccio, kačacie a kuracie prsičká, tradičná japonská Miso polievka, ale aj argentínska kuchyňa - klobásky chorizo a salchicha, kuracie, šampiňónové a hovädzie empanády, hovädzie hamburgery či entrecote steak z vysokej roštenky.

"Návštevníci festivalu si môžu posedieť aj vo festivalovej kaviarni. Kávu v nej môžu nielen piť, ale aj sa naučiť, ako ju správne pripravovať a servírovať," hovorí riaditeľ Gurmán Festu Radoslav Nackin.

Svoje kuchárske umenie predvádzajú v Medickej záhrade najlepší kuchári, ktorí nielen varia, ale o svojich delikatesách aj niečo prezrádzajú. Platí to aj pre držiteľa ocenenia Kuchár roka Mariána Fila.

Detská škola varenia

V sobotu predstaví kola kuchárske umenie španielsky michelinový šéfkuchár Josean Alija.

Organizátori nezabudli ani na detských divákov. Budú si môcť vyskúšať detskú školu varenia pod kuchárskou taktovkou najmladšej autorky kuchárskych kníh na Slovensku, 18-ročnej Heleny Kramárovej.

Dospelí si môžu vyskúšať zručnosti v škole karvingu alebo zavítať na farmársky ovocný a zeleninový trh.

Tohtoročnou novinkou je slávnostný galavečer s názvom Gurmánsky večer Erica Martina a Martina Korbeliča, ktorí približne pre 60 návštevníkov pripravia špeciálne degustačné šesťchodové menu.

Starostovia ako kuchári

Záverečný deň gurmánskych hodov bude opäť patriť michelinovi z Belgicka Ericovi Martinovi a predstaví sa aj šéfkuchár Gabriel Kocák.

Popoludní si svoje kuchárske umenie vyskúšajú i starostovia bratislavských mestských častí na Starostovskej džemovačke, v ktorej sa ukáže, kto uvarí najlepší džem.

Regionálne špeciality

Tradičné špeciality regiónov Slovenska nájdu kulinárski nadšenci v stane Slovenskej agentúry pre cestovný ruch, ktorá v spolupráci so Slovenských zväzom kuchárov a cukrárov pripravila prierez všetkých krajov.

V ponuke nechýbajú slovenské syry, oplátky, domáca štrúdľa či luxusné pralinky. Zvedavé jazýčky môžu ochutnať aj jedlá mexickej, španielskej, tuniskej, francúzskej, thajskej či dokonca peruánskej kuchyne.

Najčítanejšie na SME Bratislava


Inzercia - Tlačové správy


  1. Zľava 3000 € na 3-izbové byty v Jarabinkách
  2. 6 dôvodov, prečo začať posielať peniaze cez VIAMO (a ako na to)
  3. Stačí len mechanické, alebo elektronické zabezpečenie vozidla?
  4. Aký vplyv by mal konflikt v Kórei na vaše investície?
  5. Atraktívnejšie učenie vďaka digitálnym technológiám
  6. JUDr. Barbora Sabó: Dobrý maklér šetrí čas, peniaze i nervy!
  7. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  8. Rastie nám pokrivená generácia?
  9. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  10. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  1. FSEV UK v Bratislave: Prax je súčasťou študijných programov
  2. 6 dôvodov, prečo začať posielať peniaze cez VIAMO (a ako na to)
  3. Hyundai Tucson Shadow určite nezostane v tieni.
  4. Stačí len mechanické, alebo elektronické zabezpečenie vozidla?
  5. Exkurzia odborárov a absolventov SvF STU v Bratislave 2017
  6. Zvolen: Zvolenčania myslia na zabezpečenie svojich domovov
  7. Detské zúbky sú veda
  8. Atraktívnejšie učenie vďaka digitálnym technológiám
  9. Aký vplyv by mal konflikt v Kórei na vaše investície?
  10. Zľava 3000 € na 3-izbové byty v Jarabinkách
  1. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 8 750
  2. Rastie nám pokrivená generácia? 3 148
  3. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 690
  4. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 2 128
  5. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 1 294
  6. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 253
  7. JUDr. Barbora Sabó: Dobrý maklér šetrí čas, peniaze i nervy! 1 035
  8. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 990
  9. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 822
  10. Zľava 3000 € na 3-izbové byty v Jarabinkách 770