Medická záhrada rozvoniava delikatesami

V Medickej záhrade môžete od dnes a počas celého víkendu ochutnať špeciality najlepších bratislavských reštaurácií. Začal sa Gurmán Fest.

V Medickej záhrade počas víkendu môžete ochutnať špeciality najlepších bratislavských reštaurácií. Začal sa Gurmán Fest.

BRATISLAVA. Bratislavská Medická záhrada sa zmenila na svet gastronomických špecialít. Začal sa tam 5. ročník Gurmán Festu Bratislava, na ktorom sa do nedele predstavia najlepšie reštaurácie a hotely, vychýrení domáci i zahraniční kuchári, barmani, baristi, someliéri či cukrári.

Historická kuchyňa aj sushi

Na gurmánov čaká historická i britská kuchyňa, sushi v rôznych variáciách, grilovaná špargľa a kalamáre, tuniakové carpaccio, kačacie a kuracie prsičká, tradičná japonská Miso polievka, ale aj argentínska kuchyňa - klobásky chorizo a salchicha, kuracie, šampiňónové a hovädzie empanády, hovädzie hamburgery či entrecote steak z vysokej roštenky.

Článok pokračuje pod video reklamou

"Návštevníci festivalu si môžu posedieť aj vo festivalovej kaviarni. Kávu v nej môžu nielen piť, ale aj sa naučiť, ako ju správne pripravovať a servírovať," hovorí riaditeľ Gurmán Festu Radoslav Nackin.

Svoje kuchárske umenie predvádzajú v Medickej záhrade najlepší kuchári, ktorí nielen varia, ale o svojich delikatesách aj niečo prezrádzajú. Platí to aj pre držiteľa ocenenia Kuchár roka Mariána Fila.

Detská škola varenia

V sobotu predstaví kola kuchárske umenie španielsky michelinový šéfkuchár Josean Alija.

Organizátori nezabudli ani na detských divákov. Budú si môcť vyskúšať detskú školu varenia pod kuchárskou taktovkou najmladšej autorky kuchárskych kníh na Slovensku, 18-ročnej Heleny Kramárovej.

Dospelí si môžu vyskúšať zručnosti v škole karvingu alebo zavítať na farmársky ovocný a zeleninový trh.

Tohtoročnou novinkou je slávnostný galavečer s názvom Gurmánsky večer Erica Martina a Martina Korbeliča, ktorí približne pre 60 návštevníkov pripravia špeciálne degustačné šesťchodové menu.

Starostovia ako kuchári

Záverečný deň gurmánskych hodov bude opäť patriť michelinovi z Belgicka Ericovi Martinovi a predstaví sa aj šéfkuchár Gabriel Kocák.

Popoludní si svoje kuchárske umenie vyskúšajú i starostovia bratislavských mestských častí na Starostovskej džemovačke, v ktorej sa ukáže, kto uvarí najlepší džem.

Regionálne špeciality

Tradičné špeciality regiónov Slovenska nájdu kulinárski nadšenci v stane Slovenskej agentúry pre cestovný ruch, ktorá v spolupráci so Slovenských zväzom kuchárov a cukrárov pripravila prierez všetkých krajov.

V ponuke nechýbajú slovenské syry, oplátky, domáca štrúdľa či luxusné pralinky. Zvedavé jazýčky môžu ochutnať aj jedlá mexickej, španielskej, tuniskej, francúzskej, thajskej či dokonca peruánskej kuchyne.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať
  2. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  3. Najužitočnejšia appka
  4. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  5. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej
  6. V O2 to s dátami poriadne prehnali
  7. Zužitkovaním biologického odpadu šetríme prírodu aj náklady
  8. Vozidlá Kia ekologickej budúcnosti
  9. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  10. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu
  1. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať
  2. Bratislava dostane o rok nový mestský bulvár
  3. DEXIS SLOVAKIA má nového generálneho riaditeľa
  4. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  5. Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC
  6. Cestárske kariérne dni 2018 na SvF
  7. Najužitočnejšia appka
  8. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  9. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej
  10. Otvorenie akademického roka 2018/2019 na EU v Bratislave
  1. Do boja s plastovým odpadom na Slovensku vstúpil prvý reťazec 19 509
  2. Najužitočnejšia appka 15 732
  3. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur 13 646
  4. V O2 to s dátami poriadne prehnali 9 946
  5. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 9 043
  6. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 8 650
  7. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu 7 124
  8. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 5 753
  9. Čerstvosť je o správnom skladovaní. Reportáž zo skladu Kauflandu 5 185
  10. Zmenky a dlhopisy s fixným výnosom 5 – 6,6 % p.a. 2 646