Študenti získali na medzinárodných súťažiach viaceré ocenenia

Prezentovali sa na medzinárodnom veľtrhu gastronómie s názvom Danubius Gastro i na súťaži v Moskve.

(Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj)

BRATISLAVA. Študenti stredných škôl v pôsobnosti Bratislavského kraja sa koncom januára zúčastnili na medzinárodných súťažiach, na ktorých získali viaceré ocenenia. Aj na medzinárodnom veľtrhu gastronómie s názvom Danubius Gastro, ktorého súčasťou boli súťaže porovnávajúce odborné zručnosti barmanov, baristov, kuchárov, cukrárov a pekárov.

V kategórii Junior súťažili SOŠ Farského 9, Hotelová akadémia na Mikovíniho a SOŠ Na pántoch 9 v Bratislave a tiež SOŠ Komenského 27 z Pezinka. V Moskve sa na súťaži História Ruska prezentovali žiaci slovensko-ruskej sekcie Gymnázia Alberta Einsteina v Bratislave.

Článok pokračuje pod video reklamou

"Úspechy študentov škôl, ktoré sú v pôsobnosti bratislavskej župy, svedčia o kvalite nášho odborného vzdelávania a gymnázií. Aj tieto ocenenia sú dôkazom toho, že naše školy pripravujú expertov v danom obore a absolventi našich škôl sa nemusia obávať o svoje uplatnenie," povedal predseda BSK Pavol Frešo.

V súťaži O najlepší Bratislavský rožok a Najkrajšiu briošku získali žiačky Lenka Sláviková (III.A) a Michaela Brečányová (III.A) zo SOŠ Farského 9 Cenu Podnikatelského svazu pekařů a cukrařů Českej republiky.

V barmanskej súťaži St. Nicolaus Cup sa absolútnym víťazom stali štvrták Róbert Kozina a tretiačka Martina Dvoranová z Hotelovej akadémie na Mikovíniho.

V príprave miešaných nápojov získali Lucia Vančeková a Patrícia Pešková zo SOŠ Farského 9 strieborné ocenenie. V súťaži Gastro Cup kuchár Junior pripravovali Peter Kamenistý a Yossif Sami zo SOŠ Farského jedlá pred obecenstvom, získali striebornú medailu.

Zlaté medaile si odniesli aj žiaci z Hotelovej akadémie na Mikovíniho - druháčka Michaela Žilincová a tretiak Patrik Belis, druhák Roman Meký získal striebornú medailu. V kategórii junior kuchár súťaž vo varení na živo získal zlatú medailu Daniel Bortel zo SOŠ hotelových služieb a obchodu, Na pántoch 9. V súťaži Poézia v gastronómii si diplom odniesli Martin Berník a Tomáš Košírer z SOŠ Farského. Ich úlohou bolo pripraviť slávnostnú misu pre osem osôb.

Študenti Gymnázia A. Einsteina v Bratislave získali na súťaži v Moskve, ktorá prebiehala v ruštine, čestné uznanie za udržiavanie kontaktov a znalosť ruského jazyka. Reprezentanti školy boli jediným družstvom zo zahraničia, ostatné školy boli z Ruskej federácie. Predstavili projekt Udalosti a osobnosti na Slovensku spojené s históriou Ruska, v ktorom sa zamerali na život a pôsobenie osobností, ako napríklad Dušan Makovický, Alexander Puškin, Lev Nikolajevič Tolstoj, aj na Karpatsko-Dukliansku operáciu, oslobodenie Slovenska a súčasné slovensko-ruské vzťahy.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára!
  3. Prečo sú pneumatiky dôležitejšie ako bezpečnostné pásy?
  4. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's?
  5. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite
  6. Zvodný jesenný look s AVONom a Darou!
  7. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro
  8. Košická spoločnosť Ness formálne otvorila office v Poprade
  9. Domov sa skladá z detailov – dolaďte ten svoj na Moddome
  10. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si?
  1. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro
  2. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára!
  3. Prečo sú pneumatiky dôležitejšie ako bezpečnostné pásy?
  4. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite
  5. Zvodný jesenný look s AVONom a Darou!
  6. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's?
  7. Výhody virtuálneho sídla spoločnosti
  8. Medzinárodný týždeň na EU v Bratislave
  9. Košická spoločnosť Ness formálne otvorila office v Poprade
  10. Ako znížiť spotrebu energie v obciach a mestách
  1. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 21 401
  2. Sládok Pilsner Urquell: Neviem prečo zdokonalovať Prazdroj 13 444
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 11 809
  4. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 11 377
  5. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 823
  6. Nepodceňujte príznaky psoriázy 4 786
  7. Odborári pokračujú v zbieraní podpisov za zastropovanie dôchodku 2 397
  8. Prečo úspešní odchádzajú od nedokončených úloh? 2 269
  9. Dlhopisy s fixným výnosom 6,6 % p.a. 2 016
  10. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 1 981