MODRA. Ochutnávkový tanier s vyberanými špecialitami, pečené danielie stehno so slivkovou omáčkou a konfitovaná kačica s dusenou kapustou. K tomu pohár lahodného vína a príjemný večer v reštaurácii ELESKO restaurant & wine bar môže začať.
Tieto špeciality môžete ochutnať v degustačnom menu v rámci Zimného festivalu jedla až do 15. februára. V reštaurácii, ktorá bola vyhlásená za Tématickú reštauráciu roka 2011 podľa gastronomického bedekra Gurmán na Slovensku, vás čaká príjemné prostredie a milý personál. Ten ochotne poradí s výberom vína, ktoré vaše menu najlepšie doplní.
„Snahou reštaurácie je prezentovanie našej vynikajúcej rakúsko-uhorskej kuchyne, spolu s ponukou jedinečných vín Elesko. Rozhodovanie o zaradení vybraných jedál bolo snahou o čo najväčší gastronomický zážitok,“ hovorí manažér reštaurácie Matej Bálint.
My mu musíme dať za pravdu - lahodná terina z Foie Gras sa rozplývala na jazyku a slivky dopĺňali pečenú divinu naozaj výborne. Chrumkavá a pritom jemná kačica bola skvelou bodkou na záver ochutnávky.
Gurmáni, ktorí by radi ochutnali degustačné menu v tejto či inej reštaurácii, nájdu bližšie informácie na internetovej stránke www.zimnyfestivaljedla.sk.
Autor: len