Študenti servírovali seniorom súťažné jedlá

Seniori z domovov ochutnávali jedlá zo študentskej súťaže.

BRATISLAVA. Do piatka 26. októbra súťažia študenti zo slovenských a zahraničných stredných odborných škôl v Bratislave v praktickej príprave jedál, nápojov a dekorovaní. Súťažné jedlá a nápoje servírovali aj dôchodcom z domovov sociálnych služieb a zariadení pre seniorov v Pezinku a bratislavskej Rači. Obe zariadenia sú v pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

"Október je už tradične Mesiacom úcty k starším, v tomto roku je v znamení aktívneho starnutia. V rámci tejto medzinárodnej súťaže mali skôr narodení občania možnosť ochutnať naservírované špeciality mladšími generáciami. Na jednej strane študenti získavajú skúsenosti a na strane druhej aj toto je spôsob, ako sme seniorom z našich DSS vyjadrili vďaku a úctu," povedal predseda BSK Pavol Frešo.

Podľa riaditeľky SOŠ hotelových služieb a obchodu Na pántoch v Bratislave Márie Katreniakovej súťaž vznikla s cieľom vymieňať si poznatky a porovnávať skúsenosti s inými školami. "Dnešný trh práce vyžaduje viac-menej len kvalifikovaných pracovníkov a odborníkov. Naša škola sa s takýmito študentmi môže pochváliť. Napríklad jeden z našich absolventov Juraj Kalna pracuje ako osobný kuchár šejka Spojených arabských emirátov a má pod sebou 300 kuchárov," doplnila riaditeľka.

Ide už o 8. ročník medzinárodnej súťaže žiakov, ktorý sa koná na SOŠ hotelových služieb a obchodu. Spomedzi škôl v pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja tu majú zastúpenie aj SOŠ Farského a SOŠ Komenského v Pezinku. Do súťaže sa zapojilo 15 škôl zo Slovenska aj zo zahraničia.

Študenti súťažia v siedmich kategóriách - v odboroch kuchár, čašník, barman, príprava slávnostnej tabule, cukrár a pracovník marketingu - blok obchod, obchodný pracovník a predavač. Hodnotia ich poprední odborníci z oblasti gastronómie a obchodu. Vyhodnotenie bude v piatok 26. októbra o 9.00 h.

Najčítanejšie na SME Bratislava


Inzercia - Tlačové správy


  1. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  5. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  6. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  7. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  8. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  9. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom?
  10. Jarné prázdniny pri mori?
  1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  2. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  5. Dokázali by ste nakúpiť so zavretými očami?
  6. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  7. Stanovisko Klubu pre Bratislavu k zákazu hazardu v Bratislave
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Mesto Medzev v Charte európskych vidieckych obcí
  10. Valentínska nálada v Poluse pokračuje
  1. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 17 423
  2. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 10 840
  3. Ceny bytov vo veľkých mestách prekonali historický rekord 6 739
  4. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 5 975
  5. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta 5 965
  6. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 5 673
  7. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 4 132
  8. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 4 012
  9. Jeden z najkrajších interiérov má Meridiana v Prievidzi 3 682
  10. Fakulta manažmentu prepája štúdium a prax cez ďalšie strediská 3 340

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop