Stredoškoláci budú súťažiť v príprave jedál

Bojovať budú o titul najlepšieho kuchára, čašníka, barmana, cukrára či pracovníka marketingu a v príprave slávnostnej tabule.

Cukrári pripravia ľubovoľný dezert pre štyri osoby.(Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj)

BRATISLAVA. Študenti z pätnástich slovenských a zahraničných stredných škôl budú súťažiť v praktickej príprave jedál, nápojov a dekorovaní. Medzinárodná súťaž žiakov sa bude konať od utorka do štvrtka v Strednej odbornej škole hotelových služieb a obchodu Na pántoch 9 v Bratislave. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja Iveta Tyšlerová.

Študenti budú súťažiť v siedmich kategóriách, bojovať budú o titul najlepšieho kuchára, čašníka, barmana, cukrára či pracovníka marketingu a v príprave slávnostnej tabule. Kuchári si zmerajú sily v príprave slávnostného menu na tému Európa 2012. Čašníci súťažia v príprave slávnostnej tabule, v servise slávnostného menu a vo flambovaní ovocia.

Cukrári pripravia ľubovoľný dezert pre štyri osoby a dekorovať ho budú pred verejnosťou. Barmani budú bojovať v príprave short drink - aperitívový a long drink - nealkoholický podľa ľubovoľnej receptúry. V kategórii pracovník marketingu - blok obchodu bude úlohou súťažiacich netradične zabaliť knihu ľubovoľnou technikou. Druhou súťažnou úlohou bude zhotovenie darčekového balíčka rodičom k 50. výročiu svadby. Treťou súťažnou úlohou bude zhotovenie jednoduchého kvetinového aranžmán k dekorácii predajne. Prácu žiakov budú hodnotiť odborníci z oblasti gastronómie a obchodu.

„Študenti majú ďalšiu výbornú možnosť, ako získať súťažné skúsenosti. So zahraničnými študentmi si môžu porovnať svoje praktické zručnosti, vedomosti, nápaditosť, ale aj kreativitu" povedal bratislavský župan Pavol Frešo.

Do gastronomickej súťaže je prihlásených pätnásť škôl zo Slovenska i zo zahraničia. Medzi zahraničných súťažiacich patrí Stredná odborná škola Zabok z Chorvátska či české školy zo Znojma, Prahy a Žamberku.

Najčítanejšie na SME Bratislava


Inzercia - Tlačové správy


  1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  4. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  5. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  6. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  7. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  10. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Projekt "Zvýšenie odborných kapacít v oblasti práce s mládežou"
  3. Malé knedličky, veľké dojmy
  4. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  5. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  6. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  7. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  8. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  9. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  10. 3 úlohy, ktoré vyrieši minerálna vlna najlepšie
  1. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 11 787
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 11 395
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom 7 368
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 6 964
  5. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 5 975
  6. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 3 815
  7. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 3 630
  8. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 3 483
  9. Volkswagen Golf: Viac, než facelift 2 486
  10. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017 2 462

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop