V sobotu sa začína tradičná jesenná husacinová sezóna

Husacinári otvoria svoje prevádzky pre širokú verejnosť a ponúknu tradičné menu v podobe husacej pečienky, pečených husí, lokší, kapusty a dobrého vína.

Husacina v Slovenskom Grobe má dobrú povesť v celej Európe ba aj zámorí.(Zdroj: SME - ARCHÍV)

Podmienkou účasti na Dni otvorených dverí je vstupenka.

BRATISLAVA. Na prvú septembrovú sobotu pripravil Cech podnikateľov s husacími špecialitami 12. ročník otvorených dverí v Slovenskom Grobe.

Týmto podujatím sa začína tradičná husacinová sezóna, ktorá je dobre známa nielen v širokom kulinárskom slovenskom prostredí, ale aj v zahraničí. Husacinári otvoria svoje prevádzky pre širokú verejnosť a ponúknu tradičné menu v podobe husacej pečienky, pečených husí, lokší, kapusty a dobrého vína. Sprievodnými akciami budú vystúpenia hudobných súborov a kapiel, pripravený bude aj otvorený autobus, ktorý bude prevážať hostí po reštauračných zariadeniach.

V tento deň je vstup pre verejnosť voľný. Počas sezóny sa zákazníci musia vopred objednať aspoň tri štyri hodiny vopred. To nielen preto, aby si rezervovali miesta pri stoloch, ale najmä preto, lebo každá z našich ôsmich prevádzok zásadne ponúka len čerstvo napečené husi, nikdy nie zohrievané, uviedla na dnešnej tlačovej besede prezidentka cechu Jana Hámorová.

Podmienkou účasti na Dni otvorených dverí je vstupenka, ktorá oprávňuje návštevníka na vstup do ktorejkoľvek cechovej prevádzky a konzumáciu 200 g husaciny s dvoma lokšami a kyslou oblohou za symbolickú cenu. Vstupenky sú k dispozícii aj v deň podujatia. Návštevníci bez vstupenky budú musieť zaplatiť za konzumáciu plnú cenu.

Husacina v Slovenskom Grobe má dobrú povesť v celej Európe ba aj zámorí. Pri návšteve Slovenska si sem prídu pochutiť aj zahraniční prezidenti, predsedovia vlád i parlamentov, ba dokonca i hlavy korunované. Raritou asi spred dvoch rokov bola jednorazová spoločná návšteva asi 1200 Číňanov z Hongkongu, dodal J. Hámorová. Počas hlavnej sezóny predá každá prevádzka v priemere okolo 1000 husí. Cena za jednu sa pohybuje v rozpätí do 60 eur.

Najčítanejšie na SME Bratislava


Inzercia - Tlačové správy


  1. Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?
  2. Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!
  3. Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku
  4. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  5. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  6. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  7. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy
  8. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku
  9. Zelené Grunty vám ponúknu viac, ako očakávate
  10. Kam do tepla v januári?
  1. Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson
  2. Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?
  3. Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!
  4. Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku
  5. Alarica – new business project in the market of shoes
  6. Ako jazdiť na snehu alebo ľade?
  7. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  8. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  9. Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali
  10. Vlani sme si vyberali z vyše pol milióna inzerovaných áut
  1. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie? 18 192
  2. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli? 8 083
  3. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných 3 343
  4. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy 2 103
  5. Kam do tepla v januári? 1 773
  6. First moment Turecko: využite zľavy na špičkové hotely 1 479
  7. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku 1 397
  8. Tatra banka spustila najmodernejší internet banking pre firmy 1 269
  9. Demänovku mieša iba jeden človek. Ako si strážia receptúru? 904
  10. Zelené Grunty vám ponúknu viac, ako očakávate 867