SME

Špargľové hody sú aj dnes. Príďte ochutnať

V Bratislave sú špargľové dni. Jedlá zo sezónnej zeleniny sa na Primaciálnom námestí budú dať ochutnať do sobotného večera.

Kuchári recepty netajili.Kuchári recepty netajili. (Zdroj: SME - LUCIA TKÁČIKOVÁ)

BRATISLAVA. Už veľký biely stan uprostred Primaciálneho námestia predznamenával, že v meste sa niečo deje. Potvrdzoval to aj menší zástup ľudí v stane, ktorí tu vo štvrtok čakali na prvý obed v rámci špargľových dní.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na výber sú tri jedlá (3,50; 4 a 5 eur) a ako polievka špargľový krém s domácimi krutónmi.

Akcia v centre Bratislavy sa začala vo štvrtok a potrvá až do sobotného večera. Kulinárske podujatie organizuje samospráva s cateringovou spoločnosťou Sharkan.

Vyvážame, no pre nás dovážame

Hoci Slovensko vraj patrí k najväčším vývozcom špargle, v našich obchodoch často vidíme túto zeleninu z dovozu. Inak tomu nebolo ani na bratislavských špargľových dňoch, na stolíkoch ležala špargľa z Maďarska.

SkryťVypnúť reklamu

„Máme tu špargľu od nášho dodávateľa, firmy Metro, nemôžem za to odkiaľ nakupujú, keďže partner zo Slovenska neprejavil záujem o spoluprácu,“ hovorí Róbert Šaradin, konateľ firmy Sharkan.

Podobnú kulinársku akciu chcú v Bratislave s mestom organizovať pravidelne raz za štvrťrok. Venujú ju vždy jedlám zo sezónnych surovín. „Chceme poukázať na to, že najkvalitnejšie jedlo sa dá pripraviť len zo sezónnych surovín, teraz je sezóna špargle, v lete bude zas sezóna ovocia.“

Na jeseň má byť gastro podujatie spojené s jedlami z tekvice a hríbov, v zime to zas bude zabíjačka.

Kto nechce jesť špargľu alebo pozerať hokej, nech príde na Dobrý trh - viac o trhu čítaj tu.

Recepty vraj tajiť nebudú

Biely stan so špargľovými jedlami má v sobotu otvárať o 11-tej, fungovať má podľa Šaradina až do 22-hej.

SkryťVypnúť reklamu

Organizátor prisľúbil, že recepty na špargľové jedlá nebudú tajné, na papieroch ich vraj rozdajú na tunajšie stolíky.

Na pitie ponúkajú víno, minerálku, čapované pivo a kofolu.

kuchar_res.jpg

Kuchár na špargľových dňoch.

FOTO SME - LUCIA TKÁČIKOVÁ

varenie_res.jpg

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  4. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  5. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  6. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  7. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 103 515
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 825
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 635
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 787
  5. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 6 339
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 443
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 4 743
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 528
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu