Špargľové hody sú aj dnes. Príďte ochutnať

V Bratislave sú špargľové dni. Jedlá zo sezónnej zeleniny sa na Primaciálnom námestí budú dať ochutnať do sobotného večera.

Kuchári recepty netajili.(Zdroj: SME - LUCIA TKÁČIKOVÁ)

BRATISLAVA. Už veľký biely stan uprostred Primaciálneho námestia predznamenával, že v meste sa niečo deje. Potvrdzoval to aj menší zástup ľudí v stane, ktorí tu vo štvrtok čakali na prvý obed v rámci špargľových dní.

Na výber sú tri jedlá (3,50; 4 a 5 eur) a ako polievka špargľový krém s domácimi krutónmi.

Akcia v centre Bratislavy sa začala vo štvrtok a potrvá až do sobotného večera. Kulinárske podujatie organizuje samospráva s cateringovou spoločnosťou Sharkan.

Vyvážame, no pre nás dovážame

Hoci Slovensko vraj patrí k najväčším vývozcom špargle, v našich obchodoch často vidíme túto zeleninu z dovozu. Inak tomu nebolo ani na bratislavských špargľových dňoch, na stolíkoch ležala špargľa z Maďarska.

„Máme tu špargľu od nášho dodávateľa, firmy Metro, nemôžem za to odkiaľ nakupujú, keďže partner zo Slovenska neprejavil záujem o spoluprácu,“ hovorí Róbert Šaradin, konateľ firmy Sharkan.

Podobnú kulinársku akciu chcú v Bratislave s mestom organizovať pravidelne raz za štvrťrok. Venujú ju vždy jedlám zo sezónnych surovín. „Chceme poukázať na to, že najkvalitnejšie jedlo sa dá pripraviť len zo sezónnych surovín, teraz je sezóna špargle, v lete bude zas sezóna ovocia.“

Na jeseň má byť gastro podujatie spojené s jedlami z tekvice a hríbov, v zime to zas bude zabíjačka.

Recepty vraj tajiť nebudú

Biely stan so špargľovými jedlami má v sobotu otvárať o 11-tej, fungovať má podľa Šaradina až do 22-hej.

Organizátor prisľúbil, že recepty na špargľové jedlá nebudú tajné, na papieroch ich vraj rozdajú na tunajšie stolíky.

Na pitie ponúkajú víno, minerálku, čapované pivo a kofolu.

kuchar_res.JPG

Kuchár na špargľových dňoch.

FOTO SME - LUCIA TKÁČIKOVÁ

varenie_res.JPG

Najčítanejšie na SME Bratislava


Inzercia - Tlačové správy


  1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  4. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  5. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  6. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  7. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  10. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  1. Jakub Mankovecký z SPU v Nitre bol opäť úspešný v reze viniča
  2. Hitparáda štiav
  3. 14. ročník AmCham „Job Fair“ v Košiciach
  4. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  5. Projekt "Zvýšenie odborných kapacít v oblasti práce s mládežou"
  6. Malé knedličky, veľké dojmy
  7. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  8. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  9. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  10. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  1. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom 10 685
  2. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 7 859
  3. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 6 458
  4. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 5 475
  5. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 5 419
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift 5 231
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 3 509
  8. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo 2 635
  9. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 2 468
  10. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa 2 189

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop