Špargľové hody sú aj dnes. Príďte ochutnať

V Bratislave sú špargľové dni. Jedlá zo sezónnej zeleniny sa na Primaciálnom námestí budú dať ochutnať do sobotného večera.

Kuchári recepty netajili.(Zdroj: SME - LUCIA TKÁČIKOVÁ)

BRATISLAVA. Už veľký biely stan uprostred Primaciálneho námestia predznamenával, že v meste sa niečo deje. Potvrdzoval to aj menší zástup ľudí v stane, ktorí tu vo štvrtok čakali na prvý obed v rámci špargľových dní.

Na výber sú tri jedlá (3,50; 4 a 5 eur) a ako polievka špargľový krém s domácimi krutónmi.

Akcia v centre Bratislavy sa začala vo štvrtok a potrvá až do sobotného večera. Kulinárske podujatie organizuje samospráva s cateringovou spoločnosťou Sharkan.

Vyvážame, no pre nás dovážame

Hoci Slovensko vraj patrí k najväčším vývozcom špargle, v našich obchodoch často vidíme túto zeleninu z dovozu. Inak tomu nebolo ani na bratislavských špargľových dňoch, na stolíkoch ležala špargľa z Maďarska.

„Máme tu špargľu od nášho dodávateľa, firmy Metro, nemôžem za to odkiaľ nakupujú, keďže partner zo Slovenska neprejavil záujem o spoluprácu,“ hovorí Róbert Šaradin, konateľ firmy Sharkan.

Podobnú kulinársku akciu chcú v Bratislave s mestom organizovať pravidelne raz za štvrťrok. Venujú ju vždy jedlám zo sezónnych surovín. „Chceme poukázať na to, že najkvalitnejšie jedlo sa dá pripraviť len zo sezónnych surovín, teraz je sezóna špargle, v lete bude zas sezóna ovocia.“

Na jeseň má byť gastro podujatie spojené s jedlami z tekvice a hríbov, v zime to zas bude zabíjačka.

Recepty vraj tajiť nebudú

Biely stan so špargľovými jedlami má v sobotu otvárať o 11-tej, fungovať má podľa Šaradina až do 22-hej.

Organizátor prisľúbil, že recepty na špargľové jedlá nebudú tajné, na papieroch ich vraj rozdajú na tunajšie stolíky.

Na pitie ponúkajú víno, minerálku, čapované pivo a kofolu.

kuchar_res.JPG

Kuchár na špargľových dňoch.

FOTO SME - LUCIA TKÁČIKOVÁ

varenie_res.JPG

Najčítanejšie na SME Bratislava


Inzercia - Tlačové správy


  1. ENERGOFÓRUM® 2017 spojí elektrinu a plyn pod jednu strechu
  2. Získajte prístup k zamknutým článkom už o niekoľko sekúnd
  3. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte
  4. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  6. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  7. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  8. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  9. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  10. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  1. ENERGOFÓRUM® 2017 spojí elektrinu a plyn pod jednu strechu
  2. 100 %-nú hypotéku môžete dostať aj na mestský apartmán
  3. Business Smartphones Connected to Public Wi-Fi Can Be in Danger
  4. Získajte prístup k zamknutým článkom už o niekoľko sekúnd
  5. Poslanec Borguľa žiada o uvoľnenie parkoviska pre rezidentov
  6. OMV sa postará o pitný režim, bude rozdávať vodu
  7. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte
  8. Leto nekončí!
  9. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení
  10. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 5 707
  2. Ako sme jazdili v socializme 2 335
  3. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení 2 329
  4. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 796
  5. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 293
  6. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte 1 208
  7. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 113
  8. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 081
  9. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho 846
  10. Leto nekončí! 680