New York Times chutí pivo z Bratislavy

Malé pivovary, málo turistov a stredoveká atmosféra malého mesta očarili amerického reportéra.

Jeden zo slovenských pivovarov.(Zdroj: SME - LUCIA TKÁČIKOVÁ)

BRATISLAVA. Únik z Viedne, mesto bez davov je podľa reportéra New York Times vystihujúci opis Bratislavy.

Hlavné mesto Slovenska sa dostalo do nedeľného vydania jedného z najväčších amerických denníkov. V prílohe o cestovaní si reportér Evan Rail pochvaľuje stredovekú atmosféru, pivo a jedlo.

Pivná pena

Nadchlo ho, že za posledných pár rokov v meste vznikli až štyri malé pivovary, ktoré často spájajú vlastné pivo s dobrou kuchyňou.

„Aspoň, čo sa vzdušnej atmosféry a kozmopolitnej klientely týka, má mestská pivno­pubová scéna svoj vrchol v Bratislavskom meštianskom pivovare,“ píše.

Článok pokračuje pod video reklamou

Chutilo mu však najmä konkurenčné pivo u Richtára Jakuba na Moskovskej a rezeň so zemiakovým šalátom v Patrónskom pivovare.

Nezakopával o turistov

„Ramenatý Bratislavský hrad sa týči na kopci predo mnou, kostolné zvony sa ozývajú stredovekými uličkami,“ popisuje Rail výhľad z Michalskej veže. „Panoráma mi vzala dych. Najprekvapivejšie však bolo, že mi netienili žiadni turisti.“

Bratislava je v New York Times malým mestom, kam nechodí veľa turistov.

„Ako som sa blížil k Hradu, mladá dvojica cvičila parkour na stenách a schodoch, utekajúc stredom chodníka. V inom hlavnom meste v okolí by to bolo nemožné kvôli davom ľudí. Tu však neprekážal nikto,“ čuduje sa Rail.

Evan Rail z New York Times cestuje po Európe a píše do prílohy Travel. Už vyše desať rokov žije v Prahe, napísal niekoľko kníh o cestovaní a pive, napríklad knihu s názvom Prečo na pive záleží.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Odborári pokračujú v zbieraní podpisov za zastropovanie dôchodku
  3. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  4. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  5. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  6. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  7. Tip hypošpecialistu: Najlepší čas na Adlerovu je teraz!
  8. Jana Vaľová: Pokračujme po dobrej ceste
  9. Prečo sú pneumatiky dôležitejšie ako bezpečnostné pásy?
  10. Zvodný jesenný look s AVONom a Darou!
  1. Rozprávkové tankovanie
  2. AAA AUTO zorganizovalo autogramiádu
  3. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  4. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  5. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  6. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  7. Tip hypošpecialistu: Najlepší čas na Adlerovu je teraz!
  8. Jana Vaľová: Pokračujme po dobrej ceste
  9. Dôležité zmeny v založení s.r.o. od 1.9.2018
  10. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro
  1. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 21 453
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 813
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 409
  4. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 11 389
  5. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 413
  6. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 8 383
  7. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 904
  8. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára! 4 743
  9. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 3 784
  10. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 3 750