Kuchári, čašníci aj cukrári súťažili o najlepšie menu, drink a dezert

Sily si zmerali žiaci 23 stredných škôl zo Slovenska, Čiech, Poľska aj Chorvátska.

(Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj)

Porota hodnotila najmä nové netradičné postupy ako aj využitie nových poznatkov v racionálnej výžive.

BRATISLAVA. Skončil sa 7. Ročník medzinárodnej súťaže pod názvom "Európa 2011". Sily si v nej zmerali žiaci 23 stredných škôl zo Slovenska, Čiech, Poľska aj Chorvátska. Súťažili v odboroch, kuchár, čašník, barman, cukrár, pracovník marketingu, obchodný pracovník a predavač. Vyhlásenie výsledkov sa uskutočnilo v piatok na pôde Strednej odbornej školy Na pántoch v Bratislave.

"Aj takéto súťaže skvalitňujú školskú výchovu, čo je pre žiakov odborných škôl dôležité. Na jednej strane si môžu overiť a vyskúšať svoje zručnosti a vedomosti v praxi a na strane druhej, keďže je to medzinárodná súťaž, naučia sa mnohé nové a špecifické pre iné kraje a krajiny," povedal Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Porota hodnotila najmä nové netradičné postupy ako aj využitie nových poznatkov v racionálnej výžive. Víťazi jednotlivých kategórií si z rúk župana prevzali pohár a vecné ceny.

Družstvá v zložení dvaja kuchári a dvaja čašníci pripravovali slávnostné štvorchodové menu na tému "Európa 2011" a výstavnú slávnostnú tabulu pre štyri osoby. Jednotlivci súťažili v príprave miešaných nápojov a flambovaného ovocia. Cukrári sa snažili o najlepšiu prípravu ľubovoľného dezertu pričom porota prihliadala aj na estetickú stránku.

Študenti z odborov pracovník marketingu, obchodný pracovník a predavač sa popasovali o to, kto najnetradičnejšie zabalí knihy, zhotoví darčekový balíček na tému "Rodičom k 25. výročiu svadby" a tiež jednoduché kvetinové aranžmán. Rozhodujúcim aspektom pri hodnotení poroty bola nápaditosť, tvorivosť a fantázia, informoval vedúci oddelenia komunikácie BSK Lukáš Dobrocký.

img_4074_res.jpg

Tieto trofeje čakali na budúcich čašníkov a kuchárov.

img_4075_res.jpg

Barmani súťažili v príprave miešaných nápojov a flambovaného ovocia.

img_4104_res.jpg

Víťazom gratuloval aj župan Pavol Frešo.

FOTO: Bratislavský samosprávny kraj

Najčítanejšie na SME Bratislava


Inzercia - Tlačové správy


  1. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  2. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  3. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  4. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy
  5. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku
  6. Zelené Grunty vám ponúknu viac, ako očakávate
  7. Kam do tepla v januári?
  8. First moment Turecko: využite zľavy na špičkové hotely
  9. Konzultácia so svetovými odborníkmi dokáže zachrániť život
  10. Divoký Island: cesta ostrovom ľadu a ohňa
  1. Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku
  2. Alarica – new business project in the market of shoes
  3. Ako jazdiť na snehu alebo ľade?
  4. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  5. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  6. Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali
  7. Vlani sme si vyberali z vyše pol milióna inzerovaných áut
  8. V centre našej pozornosti sú zákazníci. Už 50 rokov
  9. Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností
  10. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  1. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie? 13 954
  2. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli? 8 647
  3. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných 4 178
  4. Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali 3 482
  5. Tatra banka spustila najmodernejší internet banking pre firmy 2 904
  6. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy 2 674
  7. Kam do tepla v januári? 1 978
  8. First moment Turecko: využite zľavy na špičkové hotely 1 810
  9. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku 1 630
  10. Zelené Grunty vám ponúknu viac, ako očakávate 976