SME
Nedeľa, 11. apríl, 2021 | Meniny má JúliusKrížovkyKrížovky

V Slovenskom Grobe už chystajú husacie menu

Jedenásty ročník husacinovej sezóny v Slovenskom Grobe sa začne už túto sobotu 27. augusta v dvanástich reštauráciách.

BRATISLAVA. Jedenásty ročník husacinovej sezóny v Slovenskom Grobe sa začne už túto sobotu 27. augusta. Na tlačovej konferencii to uviedla predsedníčka Cechu husacinárov Slovenského Grobu Danka Kisslingová.

Cech husacinárov Slovenského Grobu tak vstupuje tento rok už do druhej desaťročnice tradície. Akcia sa koná pod záštitou Bratislavského samosprávneho kraja.

Hostia majú v sobotu možnosť od 11:00 do 21:00 spoznať 12 reštaurácií, v ktorých sa podáva jednotné husacie menu. V reštauráciách je pre hostí vytvorených takmer 1 300 miest.

Skryť Vypnúť reklamu

Súčasťou podujatia je aj sprievodný kultúrny program od 11:00. Pripravené sú koncerty dychovej a ľudovej hudby, country skupina, ľudoví umelci, degustácia malokarpatských vín, otvorená bude aj Izba ľudových tradícií na obecnom úrade. Súčasťou podujatia budú aj ukážky ľudových umelcov či možnosť odviezť sa kočom.

Tradícia husaciny v Slovenskom Grobe má už približne sto rokov a prechádza z pokolenia na pokolenie. Husacie špeciality v Slovenskom Grobe sú známe nielen v okolí Bratislavy a na území Slovenska, ale aj v celom svete. V roku 2006 ocenila cech husacinárov Slovenského Grobu aj Európska únia.

Zo 422 projektov z celej Európskej únie vybrala Európska komisia tradíciu husaciny ako najlepší projekt v rámci malého a stredného podnikania.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Leto na ostrove Malta: desať najkrajších miest
  2. Pomoc z prírody pri infekcii covid-19
  3. Nové medzinárodné príležitosti vo vzdelávaní 2021 – 2027
  4. Pán Králiček: Aj keď predávate „len“ kávu, musíte inovovať
  5. Novinka, ktorá sa neodmieta: Niké predstavuje Bonus bez limitu
  6. Výber žiarovky môže mať vplyv na celkové zdravie
  7. Krvou a železom: Ako Bismarck pred 150 rokmi zjednotil Nemecko
  8. Ako zasiahnu zmeny vo svete pneumatík bežných vodičov?
  9. Úspech predali Američanom. Ako sa zrodil slovenský 3D sen?
  10. Veľkonočné inšpirácie, rozhovor so Zuzanou Šebovou
  1. Virtuálny Suptech workshop o Blockchain technológiách
  2. Ranný rituál plný zdravia pre celú rodinu
  3. Koľko ovocia by ste mali denne zjesť? Máme odpoveď
  4. Wüstenrot poisťovňa dosiahla čistý zisk 1,8 milióna eur
  5. Leto na ostrove Malta: desať najkrajších miest
  6. Skúšanie a monitorovanie technických systémov na FVT
  7. Prekonalo Vaše dieťa COVID-19?
  8. Za 16 rokov pomohli Prešovskému kraju získať milióny eur
  9. Slovník investora 04: Kto môže investovať
  10. Na čo si dať pozor pri zateplení fasády
  1. Telefóny čaká zásadná zmena. Z dnešných nezostane takmer nič 28 426
  2. Slovákom hrozia malé dôchodky. V čom je problém? 27 646
  3. Ako zasiahnu zmeny vo svete pneumatík bežných vodičov? 23 615
  4. Úspech predali Američanom. Ako sa zrodil slovenský 3D sen? 22 274
  5. Veľkonočné inšpirácie, rozhovor so Zuzanou Šebovou 15 164
  6. Krvou a železom: Ako Bismarck pred 150 rokmi zjednotil Nemecko 15 065
  7. Plánujete dovolenku na leto? Toto sú najkrajšie pláže Turecka 10 464
  8. Leto na ostrove Malta: desať najkrajších miest 10 458
  9. Aj sladkosti môžu byť zdravé. Viete, ako ich spoznáte? 8 424
  10. Výber žiarovky môže mať vplyv na celkové zdravie 7 408
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Ospravedlňujeme sa za dočasnú nedostupnosť archívnych diskusií. Náš diskusný systém vylepšujeme do novej podoby a všetky diskusné vlákna budú dostupné v priebehu nasledujúcich dní.