Jedenásty ročník husacinovej sezóny v Slovenskom Grobe sa začne už túto sobotu 27. augusta v dvanástich reštauráciách.
BRATISLAVA. Jedenásty ročník husacinovej sezóny v Slovenskom Grobe sa začne už túto sobotu 27. augusta. Na tlačovej konferencii to uviedla predsedníčka Cechu husacinárov Slovenského Grobu Danka Kisslingová.
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Cech husacinárov Slovenského Grobu tak vstupuje tento rok už do druhej desaťročnice tradície. Akcia sa koná pod záštitou Bratislavského samosprávneho kraja.
Hostia majú v sobotu možnosť od 11:00 do 21:00 spoznať 12 reštaurácií, v ktorých sa podáva jednotné husacie menu. V reštauráciách je pre hostí vytvorených takmer 1 300 miest.
Súčasťou podujatia je aj sprievodný kultúrny program od 11:00. Pripravené sú koncerty dychovej a ľudovej hudby, country skupina, ľudoví umelci, degustácia malokarpatských vín, otvorená bude aj Izba ľudových tradícií na obecnom úrade. Súčasťou podujatia budú aj ukážky ľudových umelcov či možnosť odviezť sa kočom.
Tradícia husaciny v Slovenskom Grobe má už približne sto rokov a prechádza z pokolenia na pokolenie. Husacie špeciality v Slovenskom Grobe sú známe nielen v okolí Bratislavy a na území Slovenska, ale aj v celom svete. V roku 2006 ocenila cech husacinárov Slovenského Grobu aj Európska únia.
Zo 422 projektov z celej Európskej únie vybrala Európska komisia tradíciu husaciny ako najlepší projekt v rámci malého a stredného podnikania.