BRATISLAVA. V exteriéroch Bratislavského hradu sa 21. – 23. mája uskutoční prvý ročník festivalu dobrého jedla a pitia – Slovak Food Festival. Jeho mottom bude „S chuťou spoznaj Slovensko!“.
„Hlavným cieľom projektu je vytvoriť tradičný gastronomický festival európskeho formátu, ktorý bude lákavým podujatím pre obyvateľov Slovenska a okolitých štátov," hovorí riaditeľka festivalu Martina Luknárová. Slovak Food Festival vytvorí priestor pre milovníkov kulinárskych špecialít, kde by mohli na jednom mieste, v jeden deň ochutnať to najlepšie, čo ponúkajú reštaurácie z celého Slovenska.
Slovak Food Festival 2010
Ochutnať sa bude dať okrem slovenskej a českej aj thajská, japonská, francúzska a stredomorská kuchyňa.
Okrem ochutnávok v reštauráciách sa tu bude dať jedlo aj kúpiť. V stánkoch bude ponuka bio potravín, vín, slovenských destilátov, piva, syrov ale aj produktov od pekárov, cukrárov a pralinkárov. Pre odbornú verejnosť budú na Hrade priestory pre diskusie o novinkách v technológiách, nových technikách prípravy jedál a nápojov, hygiene a gastroarchitektúre. Každú hodinu bude prebiehať kuchárska alebo barmanská show, pre deti tu bude ihrisko a workshopy. Deti si tu budú môcť vyrobiť napríklad medovníčky.
Autor: baa