SME
Streda, 28. júl, 2021 | Meniny má KrištofKrížovkyKrížovky

Vo víre tanca, v prúde vody

Do tohto cirkusu sa chodí hlavne tancovať. V piatkovú a sobotnú noc hladina Dunaja mierne stúpa, lebo Cirkus Barok akoby sa vznášal (žeby preto, lebo teleso ponorené do kvapaliny je nadľahčované silou, ktorá sa rovná tiaži vytlačenej kvapaliny, ako hovorí

Archimedes?). Okrem tanca (aj okolo tyčí), bohatej ponuky alkoholu (ak si dáte fľašku, môžete piť aj slušné víno) a ľahkého pohojdávania v rytme riečnych vĺn sa tu však dá aj najesť.

Cirkus otvárajú o desiatej (vzhľadom na to, že poslední noční hostia odchádzajú neraz až ráno, možno povedať, že otvárajú skoro ráno).

Ak prídete na obed okolo dvanástej, podpalubie bude ešte zatvorené a nadpalubie tiež, ale na palube miesto nájdete. Drevená podlaha, drevené stoly so stopami hýrivého nočného života a vzduch nasiaknutý cigaretovým dymom (niežeby nevetrali, ale vyvetrajte dobrú krčmu so správnou atmosférou) sú doplnkom k výhľadu na lenivo sa prevaľujúci Dunaj. Akurát umelé zelené žaby na umelej zelenej hmote s hrotmi za presklenou stenou by mohli byť menej gýčové.

Skryť Vypnúť reklamu

Pokiaľ ide o ponúkané jedlo a jeho chuť, je jasné, že to nie je to, čím sa Cirkus Barok drží nad vodou. Štandardná ponuka, štandardná chuť za vcelku štandardné ceny. Hladný hosť odíde najedený, ale ten tanec je na lodi lepší.

(szm)

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kravy jedia srvátku. Výrobky vďaka tomu nemajú konkurenciu
  2. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  3. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu
  4. Túto bagetu jedia Slováci už 24 rokov. Čo nám chutí najviac?
  5. M. Šmigura: Pozeráme sa smerom na Varšavu
  6. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  7. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  8. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  9. Lenivý brunch s Muchom
  10. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti
  1. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  2. Do portfólia Proxenty pribudol projekt na Šancovej
  3. 60 rokov tradície s ekologickým srdcom a modernou víziou
  4. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  5. Keď ekológia spája
  6. Wüstenrot predstavuje novú stratégiu pre slovenský trh
  7. Na zmenu zdravotnej poisťovne vám po novom stačia 3 minúty
  8. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  9. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  10. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 11 234
  2. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 5 144
  3. Od Česka až po Jadran 3 990
  4. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 441
  5. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 3 262
  6. Ako sa nepripraviť o zákazníkov bez hotovosti 3 171
  7. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 3 087
  8. Slovenské čučoriedky? Nemusíte ísť do lesa, kúpite ich v reťazci 3 025
  9. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 2 694
  10. Sudoku na leto: Nenechajte sivé bunky zaháľať ani cez prázdniny 2 215
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu