SME
Štvrtok, 29. október, 2020 | Meniny má KláraKrížovkyKrížovky

Turistom chýba v Bratislave viac miestnych špecialít

Turisti sú veľmi spokojní s celkovou ponukou a kvalitou gastronomických služieb v hlavnom meste Slovenska. Podľa nich však ...

BRATISLAVA. Turisti sú veľmi spokojní s celkovou ponukou a kvalitou gastronomických služieb v hlavnom meste Slovenska. Podľa nich však takmer chýbajú bratislavské či prešporské špeciality alebo slovenská kuchyňa. Pre TASR to dnes povedal vedúci oddelenia marketingu a cestovného ruchu bratislavského magistrátu Milan Vajda.

Mesto má tento poznatok z marketingového výskumu, ktorý sa uskutočnil uplynulý rok. "Čudovali sa (turisti, pozn. redakcie), prečo, bratislavská gastronomická obec neponúka autentickú kuchyňu a namiesto toho sa doslova špecializuje, lebo taký mali pocit, na aktuálnu modernú európsku stredomorskú kuchyňu, ktorej je dostatok," konštatoval Vajda.

Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné mesto nemôže nariadiť, čo bude v jedálnom lístku. "Môže skôr marketingovými iniciatívami zvýhodňovať tých, ktorí do svojej ponuky zaradia isté percento jedál charakterizované ako autentické slovenské alebo prešporské. Môže sa snažiť urobiť niekoľko špeciálnych podujatí zameraných na gastronómiu," povedal.

Hlavné mesto diskutuje s predstaviteľmi jednotlivých zložiek cestovného ruchu. Na okrúhlom stole venovanom gastronómii sa zúčastnili štyria zástupcovia. Jeden z nich avizoval vznik novej bratislavskej či slovenskej reštaurácie v centre mesta. Vajda konštatoval, že pri pomerne vysokých prevádzkových nákladoch, na ktoré sa majitelia podnikov vo všeobecnosti sťažovali, je od začiatku istotou istá forma medzinárodnej kuchyne, nie slovenská či bratislavská.

Skryť Vypnúť reklamu

"Bude treba, zrejme, veľmi silný príbeh úspešnej slovenskej či prešporskej reštaurácie," uzavrel Vajda s tým, že zmena v gastronomickej ponuky si vyžiada čas.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Príjem vs. dôchodok. Realita, na ktorú sa treba pripraviť
  2. Poznáte najbohatšie firmy sveta? Podiel v nich majú aj Slováci
  3. Pôžička bez úrokov a poplatkov? Áno, existuje
  4. Nové Porsche Panamera spája nespojiteľné
  5. Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi?
  6. UNIQA preberá dôchodkové fondy AXA, pre klientov sa nič nemení
  7. Pandémia urýchlila štart online duálneho vzdelávania
  8. Aplikácia na likvidáciu škody. Bez obhliadky a bez faktúry.
  9. Nenechajme jeden druhého bez pomoci a kontaktu
  10. Pohoda v domácnosti sa odvíja od jednej veci. Neuveríte, od akej
  1. SPS ukončí rok miliónovými investíciami
  2. Dokážu benzínové fukáre odolať výzve akumulátorových?
  3. Trh s elektromobilmi stagnuje. Kríza by mu mohla pomôcť
  4. Fakulta drží tempo so súčasnými i budúcimi trendmi
  5. Poznáte najbohatšie firmy sveta? Podiel v nich majú aj Slováci
  6. Nové Porsche Panamera spája nespojiteľné
  7. UNIQA preberá dôchodkové fondy AXA, pre klientov sa nič nemení
  8. Pandémia urýchlila štart online duálneho vzdelávania
  9. Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi?
  10. Aplikácia na likvidáciu škody. Bez obhliadky a bez faktúry.
  1. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 35 024
  2. Ako začínali šéfovia digitálnych firiem? Vplyv malo už detstvo 23 376
  3. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 19 395
  4. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 19 014
  5. Pohoda v domácnosti sa odvíja od jednej veci. Neuveríte, od akej 14 931
  6. Príjem vs. dôchodok. Realita, na ktorú sa treba pripraviť 12 427
  7. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi 12 184
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY 11 786
  9. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 344
  10. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 10 518
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu