SME
Streda, 14. apríl, 2021 | Meniny má JustínaKrížovkyKrížovky

Turistom chýba v Bratislave viac miestnych špecialít

Turisti sú veľmi spokojní s celkovou ponukou a kvalitou gastronomických služieb v hlavnom meste Slovenska. Podľa nich však ...

BRATISLAVA. Turisti sú veľmi spokojní s celkovou ponukou a kvalitou gastronomických služieb v hlavnom meste Slovenska. Podľa nich však takmer chýbajú bratislavské či prešporské špeciality alebo slovenská kuchyňa. Pre TASR to dnes povedal vedúci oddelenia marketingu a cestovného ruchu bratislavského magistrátu Milan Vajda.

Mesto má tento poznatok z marketingového výskumu, ktorý sa uskutočnil uplynulý rok. "Čudovali sa (turisti, pozn. redakcie), prečo, bratislavská gastronomická obec neponúka autentickú kuchyňu a namiesto toho sa doslova špecializuje, lebo taký mali pocit, na aktuálnu modernú európsku stredomorskú kuchyňu, ktorej je dostatok," konštatoval Vajda.

Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné mesto nemôže nariadiť, čo bude v jedálnom lístku. "Môže skôr marketingovými iniciatívami zvýhodňovať tých, ktorí do svojej ponuky zaradia isté percento jedál charakterizované ako autentické slovenské alebo prešporské. Môže sa snažiť urobiť niekoľko špeciálnych podujatí zameraných na gastronómiu," povedal.

Hlavné mesto diskutuje s predstaviteľmi jednotlivých zložiek cestovného ruchu. Na okrúhlom stole venovanom gastronómii sa zúčastnili štyria zástupcovia. Jeden z nich avizoval vznik novej bratislavskej či slovenskej reštaurácie v centre mesta. Vajda konštatoval, že pri pomerne vysokých prevádzkových nákladoch, na ktoré sa majitelia podnikov vo všeobecnosti sťažovali, je od začiatku istotou istá forma medzinárodnej kuchyne, nie slovenská či bratislavská.

Skryť Vypnúť reklamu

"Bude treba, zrejme, veľmi silný príbeh úspešnej slovenskej či prešporskej reštaurácie," uzavrel Vajda s tým, že zmena v gastronomickej ponuky si vyžiada čas.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Telefóny čaká zásadná zmena. Z dnešných nezostane takmer nič
  2. Kia prechádza transformáciou, vo vrecku má aj Guinnessov rekord
  3. Po celý rok ako na dovolenke. Tak sa žije v Čerešniach
  4. Kedysi rádio, dnes mozog auta. Poznáte históriu infotainmentu?
  5. Vlastný zlatý poklad môže byť dobrou ochranou pred infláciou
  6. Jar je vo vzduchu. Alergie tiež
  7. Festival pre dušu prináša návod, ako si zachovať duševnú pohodu
  8. Slováci sú rekordéri, majú aj 20 vernostných programov súčasne
  9. Bolesti kĺbov po Corone? Zbystrite pozornosť!
  10. Neviete kam tento rok na bezpečnú dovolenku k moru?
  1. Lesné plody - Sila zo samotného srdca prírody
  2. Festival pre dušu prináša návod, ako si zachovať duševnú pohodu
  3. Slovník investora 05: Obchodovanie na burze
  4. Slováci sú rekordéri, majú aj 20 vernostných programov súčasne
  5. Po celý rok ako na dovolenke. Tak sa žije v Čerešniach
  6. Bolesti kĺbov po Corone? Zbystrite pozornosť!
  7. Goji: bobule šťastia pomáhajú proti depresii
  8. Poznáme finalistov Office roka 2020
  9. Neviete kam tento rok na bezpečnú dovolenku k moru?
  10. Jar je vo vzduchu. Alergie tiež
  1. Telefóny čaká zásadná zmena. Z dnešných nezostane takmer nič 49 896
  2. Zo žraloka rybka. Ako sa rozpadlo impérium Maria Hoffmanna? 20 166
  3. Slovákom hrozia malé dôchodky. V čom je problém? 17 669
  4. Leto na ostrove Malta: desať najkrajších miest 15 114
  5. Krvou a železom: Ako Bismarck pred 150 rokmi zjednotil Nemecko 12 030
  6. Výber žiarovky môže mať vplyv na celkové zdravie 9 592
  7. Pomoc z prírody pri infekcii covid-19 8 739
  8. Veľkonočné inšpirácie, rozhovor so Zuzanou Šebovou 8 231
  9. Plánujete dovolenku na leto? Toto sú najkrajšie pláže Turecka 7 675
  10. Pán Králiček: Aj keď predávate „len“ kávu, musíte inovovať 6 854
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu