SME

Turistom chýba v Bratislave viac miestnych špecialít

Turisti sú veľmi spokojní s celkovou ponukou a kvalitou gastronomických služieb v hlavnom meste Slovenska. Podľa nich však ...

BRATISLAVA. Turisti sú veľmi spokojní s celkovou ponukou a kvalitou gastronomických služieb v hlavnom meste Slovenska. Podľa nich však takmer chýbajú bratislavské či prešporské špeciality alebo slovenská kuchyňa. Pre TASR to dnes povedal vedúci oddelenia marketingu a cestovného ruchu bratislavského magistrátu Milan Vajda.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mesto má tento poznatok z marketingového výskumu, ktorý sa uskutočnil uplynulý rok. "Čudovali sa (turisti, pozn. redakcie), prečo, bratislavská gastronomická obec neponúka autentickú kuchyňu a namiesto toho sa doslova špecializuje, lebo taký mali pocit, na aktuálnu modernú európsku stredomorskú kuchyňu, ktorej je dostatok," konštatoval Vajda.

SkryťVypnúť reklamu

Hlavné mesto nemôže nariadiť, čo bude v jedálnom lístku. "Môže skôr marketingovými iniciatívami zvýhodňovať tých, ktorí do svojej ponuky zaradia isté percento jedál charakterizované ako autentické slovenské alebo prešporské. Môže sa snažiť urobiť niekoľko špeciálnych podujatí zameraných na gastronómiu," povedal.

Hlavné mesto diskutuje s predstaviteľmi jednotlivých zložiek cestovného ruchu. Na okrúhlom stole venovanom gastronómii sa zúčastnili štyria zástupcovia. Jeden z nich avizoval vznik novej bratislavskej či slovenskej reštaurácie v centre mesta. Vajda konštatoval, že pri pomerne vysokých prevádzkových nákladoch, na ktoré sa majitelia podnikov vo všeobecnosti sťažovali, je od začiatku istotou istá forma medzinárodnej kuchyne, nie slovenská či bratislavská.

SkryťVypnúť reklamu

"Bude treba, zrejme, veľmi silný príbeh úspešnej slovenskej či prešporskej reštaurácie," uzavrel Vajda s tým, že zmena v gastronomickej ponuky si vyžiada čas.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 97 311
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 056
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 745
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 462
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 987
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 264
  7. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 4 997
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 775
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu