Šanca trvá ešte do 8. júna pre ďalšie kuchárske kolektívy, ktoré sa prihlásia e-mailom na devbrana@nextra.sk. Podmienkou je 20-litrový kotol.
"Prvýkrát bude variť aj partia černochov," povedal Marián Prešnajder zo združenia Devínska brána. Okrem rôznych druhov tradičnej slovenskej smotanovej rybacej polievky bude verejnosti k dispozícii maďarské haláslé, francúzska bouillabaisse, ruská ucha či soljanka. "Kuchári využijú aj rôzne rodinné recepty," dodal Prešnajder. Začiatok 4. ročníka súťaže vo varení dunajskej rybacej polievky je plánovaný o 14. hodine. Sprevádzať ju bude pestrý kultúrny program. O 17. hodine začne koštérske súťažné ochutnávanie verejnosťou, ktorá rozhodne o najlepších gastronomických výtvoroch. Tie budú ocenené o 19. hodine. (tasr)