SME
Streda, 27. január, 2021 | Meniny má BohušKrížovkyKrížovky

Na Železnej stále chýba občerstvenie

Hoci zrekonštruovaný areál Partizánska lúka otvorili na začiatku leta, návštevníkom tu stále chýba väčší výber občerstvenia.

Vynovený areál Partizánska lúka ponúka zatiaľ občerstvenie len v jednom bufete.

FOTO SME – PAVOL MAJER

Hoci zrekonštruovaný areál Partizánska lúka otvorili na začiatku leta, návštevníkom tu stále chýba väčší výber občerstvenia.

Priamo v areáli funguje len bufet s jedným okienkom. Návštevníkom chýba občerstvenie typické pre lesopark – špekáčiky, klobása, kukurica, cigánska, pečené zemiaky. Tie síce dostať v bufetoch vyššie na ceste k zdevastovanej reštaurácii Snežienka, ale tie sú mimo vynoveného areálu.

Súčasťou nových prvkov na Partizánskej lúke je aj takzvaný gril altánok, kde si môžu turisti pripraviť prinesené suroviny, ale reštaurácia, ktorú sľubovalo mesto, tu zatiaľ nestojí.

V čase, keď sa začala oprava Partizánskej lúky, rozbehlo mesto výberové konanie na reštauráciu alebo dva menšie bufety, ktoré mali byť otvorená zároveň so sprístupnením areálu.

Mesto vypísalo podmienky – reštauráciu chcelo prenajať na 50 rokov, bufety na 10 rokov, všetky tri za 600 korún za štvorcový meter na rok. Záujemcovia mali prihlášky vlani poslať do 15. septembra. „Výberové konanie bolo vyhodnotené, ale víťaz napokon od projektu odstúpil,“ povedal Milan Vajda z magistrátu.

Budúci nájomca reštaurácie mal prevádzkovať požičovňu športových potrieb, toalety a sprchy, ktoré by boli prístupné všetkým návštevníkom. Reštaurácia s kapacitou 100 stoličiek mala byť stavba s použitím kameňa, skla a dreva, ktorá by mala terasu v lete s obsluhou. Bufety mali mať pultový predaj a prenosné sedenie, jeden z nich aj možnosť letného sedenia na premostení potoka. „Zrejme sa nadviaže spolupráca s druhým v poradí alebo Mestské lesy, správca areálu, vyhlásia nové výberové konanie,“ povedal Vajda. Podľa neho by mala reštaurácia stáť na zelenej ploche medzi cestou a novými atrak­ciami. „Predpokladali sme rozličné reakcie, nie všetkým sa asi bude páčiť reštaurácia v lese, iným zase chýba poriadne jedlo,“ myslí si Vajda.

O niekoľko mesiacov môžu návštevníci navštíviť aj Snežienku, ktorú majú začať prestavovať koncom roka. Bývalá obľúbená turistická zastávka, pri ktorej stojí spodná stanica lanovky na Kamzík, sa má zmeniť na šesťposchodový hotel s podzemnou garážou a parkoviskom. „Počas výstavby bude lanovka ďalej premávať,“ povedala hovorkyňa Nového Mesta Valéria Reháčková.

Firma Snowdrop, ktorá bude Snežienku rekonštruovať, chce dať na práce 145 miliónov. Podľa novomestskej hovorkyne Valérie Reháčkovej dala mestská časť nehnuteľnosť do prenájmu firme na 99 rokov.

Hotel má byť hotový na jar alebo v lete 2008 a má spolupracovať so zahraničnou hotelovou sieťou.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  2. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  3. Hygge ako životný štýl
  4. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  5. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  6. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  7. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  8. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  9. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  10. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  1. Garmin predstavuje Lily, svoje najmenšie inteligentné hodinky
  2. Babylon Berlín: Najdrahší nemecký seriál
  3. Potravinové intolerancie bude KRAJ riešiť aj tento rok
  4. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  5. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  6. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  7. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  8. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  9. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  10. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 20 497
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 19 274
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 18 264
  4. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí 9 390
  5. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 286
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 959
  7. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 7 595
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 364
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 201
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 070
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu