Na západe nič nového

Na západe nič nového, pomyslí si človek, keď sa usadí v reštaurácii Paparazzi na Laurinskej ulici priamo v centre. Keď však do Bratislavy vtrhne kus západu, predsa to u nás ešte stále nie je úplne obyčajná skúsenosť.

Interiér pôsobí vzdušne aj napriek obsadeným stolom (objednávajú sa vopred, hoci pri troche šťastie sa vždy jeden voľný nájde). V prvej časti je kaviareň, kde sa dá sadnúť ešte slobodne, ďalej už smiete k stolu len so sprievodom obsluhy. Pivničná klenba nad hlavami pôsobí na prízemí trochu zvláštne, ale sympaticky. Výhľad z veľkých okien je do vedľajšej ulice, chodci paparazzovia často neodolajú a pokúšajú sa zazrieť, čo máte na obed.

Ten má pravú taliansku chuť, hoci morská polievka sa dá pomýliť aj s maďarským halászlé. Prepelica na grile je v skutočnosti polovica kurčaťa, ale čašník vás na toto prekvapenie s úsmevom pripraví. Steak je zato jeden z najlepších, aké sa v Bratislave robia. Zeleninový šalát vo veľkej mise pre dvoch naozaj pripomína letnú dovolenku pri mori.

Čašníci to nemajú ľahké, v čase obeda sa nezastavia ani na okamih, ale darí sa im nenechávať v popolníku viac popola ako z dvoch cigariet, víno dolievajú a zdá sa, že aj oni prešli západným školením.

Porcie sú také, že treba obdivovať tých, ktorí zvládnu ešte aj dezert. Čudovali by ste sa, koľko toho ľudia dokážu zjesť, hovorí čašník. Aj keby im to malo trvať tri hodiny. Predstava takého dlhého času stráveného v tejto reštaurácii však nie je nepríjemná.

No a napokon ceny. Sú západné, ale na Západe by to bolo lacné. Aj preto počuť okolo taliančinu a angličtinu. Solídny obed pre dvoch – tisíc korún. Necelých 24 eúr. (szm)

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 32 241
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 21 535
  3. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 20 806
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 594
  5. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 9 023
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 6 589
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 4 636
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 668
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 807
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 214