SME

Obed v hoteli sa pre chlapčeka skončil pobytom v nemocnici

Nedeľný obed v hoteli Danube sa pre 17-mesačného Maximiliána skončil pobytom v nemocnici. "Chlapec sa hral pri bufetovom stole vedľa radiátorov a po chvíli som zbadal, že má v rukách a k ústam si dáva niečo, čo vyzerá ako zákusok," hovorí Ian Brodie, ...

Nedeľný obed v hoteli Danube sa pre 17-mesačného Maximiliána skončil pobytom v nemocnici. "Chlapec sa hral pri bufetovom stole vedľa radiátorov a po chvíli som zbadal, že má v rukách a k ústam si dáva niečo, čo vyzerá ako zákusok," hovorí Ian Brodie, chlapcov otec.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Po chvíli však zbadal, že chlapec má červené ústa, išiel s ním na toaletu, aby mu umyl ruky a po návrate do reštaurácie začal pátrať po tom, s čím sa to chlapec vlastne hral. "Bolo to položené pri mise so zákuskami, pretože si to niekto zrejme pomýlil so spadnutým zákuskom a zdvihol to."

SkryťVypnúť reklamu

Ian potom zavolal čašníka a spýtal sa ho, čo to je. Ten odišiel do kuchyne, kde mu kuchár povedal, že je to jed na potkany. Chlapec skončil na dvojdňovom pozorovaní v nemocnici a rodičia chcú hotel zažalovať. "To, že v miestnosti, kde ľudia jedia a hrajú sa tam malé deti, je jed na potkany a žiadna výstraha alebo upozornenie, považujem za veľkú nezodpovednosť," myslí si Ian. "Je to možné, že tu chlapec našiel nástrahu na hlodavce," potvrdil jeden zo zamestnancov. Dodal, že v objekte mali problém s myšami a jed umiestňovali aj pod lavicami v reštaurácii, on sám však presne nevie lokalizovať, kde návnady sú.

Riaditeľ Danubu Wagih Khoury namieta, prečo rodičia neriešili problém na mieste s vedením. "Určite by sme sa snažili vyjsť im v ústrety." Otec chlapca argumentuje tým, že šokovaní utekali do nemocnice. "To nie je prípad, keď vám dajú presolenú polievku alebo vyšší účet, ako má byť, potrebovali sme vedieť, či sa niečo nestalo synovi a nie vyjednávať a riešiť to s riaditeľstvom hotela."

SkryťVypnúť reklamu

Dodáva, že prípad sa tým preňho neskončil a chce, aby si vedenie hotela priznalo chybu. "V prípade, že budú chcieť bolestné kompenzovať finančne, peniaze venujeme detskej nemocnici na Kramároch."

Podľa Eriky Žákovičovej z regionálneho úradu verejného zdravotníctva by nemali byť návnady umiestňované v reštauráciách v priestoroch, kde sa pohybujú hostia.

Regionálny štátny veterinárny lekár pre Bratislavu Miloš Mašlej povedal, že za deratizáciu je zodpovedná firma, ktorá ju vykonáva. "Tí by mali vedieť, kde a akú návnadu umiestniť a zabezpečiť upozornenie na ňu."

Deratizáciu pre hotel Danube vykonáva Asanačná služba Stupava. "V hoteli Danube nie je problém s potkanmi, prevenciu sme robili proti myšiam. V priestoroch reštaurácie je len jediná návnada - v barovom pulte. Je však zaliata v parafíne, takže ak sa s ňou dostane človek do kontaktu, nič sa mu nemôže stať. Nebezpečenstvo by hrozilo len v tom prípade, ak by ju niekto rozhrýzol a zjedol určité množstvo," povedal Eduard Veselý z Asanačnej služby Stupava. Parafínová návnada nepriťahuje ani zvieratá.

SkryťVypnúť reklamu

Riaditeľ Danubu Wagih Khoury povedal, že nedostal žiadnu sťažnosť od hostí a preto nemohol nič riešiť. Spochybnil, že dieťa našlo návnadu na krysy v priestoroch reštaurácie hotela. "Hygienickú kontrolu sme mali tento mesiac a všetko bolo v poriadku. Navyše žiaden zo zamestnancov mi takýto incident v reštaurácii nepotvrdil."

JANA PARKROVÁ

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 89 575
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 708
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 411
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 451
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 6 023
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 499
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 240
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 542
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu