SME
Streda, 28. júl, 2021 | Meniny má KrištofKrížovkyKrížovky

Párky s horčicou a štamgasti k tomu

Homáre sú veľmi drahé, nedajú sa jesť stále. Minulý týždeň sme sa v Caribicse vytrovili a bolo treba radikálnu zmenu. Na rad prišli párky s horčicou a chrenom. Reštaurácia Beseda za rohom Račianskej na Ursínyho ulici (hneď oproti je bočný vchod do budovy

ŠtB) sa podobá na stovky krčiem v Čechách.

Skromný interiér (na zemi dlažba, drevené stoly a stoličky, zelené obrusy, nad hlavou ventilátor), štamgasti s pivom (mnohí ním zapíjajú borovičku či rum), tlmená vrava a domácka atmosféra, kde cudzieho hneď zaregistrujú. Okrem toho ochotná a promptná obsluha (keď čašník práve neobsluhoval, popíjal na rozdiel od hostí mlieko), ponuka jedál ako v hociktorej inej reštaurácii (ibaže za nižšiu cenu), doplnená o guláše, čapovaný Budvar (hoci kuchár chodí v tričku pivovaru Topoľčany) a čapovaná kofola.

Skryť Vypnúť reklamu

Obed – gazdovská kapustnica, dve dvojité porcie párkov, šesť rožkov, jedno pivo a dve kofoly stál dvesto korún. Ako dezert sme si dali rozhovory okolosediacich – o návšteve múzea, o politike, o športe, o pive.

Takže, ak sa chcete pokochať atmosférou pravej krčmy a predstavovať si, čo asi za život ten pán v kúte vedie, ste na dobrom mieste. Aj taký Hrabal by si tu určite vedel vybrať – a neboli by to len buřty s cibulí. (szm)

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. M. Šmigura: Pozeráme sa smerom na Varšavu
  2. Kravy jedia srvátku. Výrobky vďaka tomu nemajú konkurenciu
  3. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  4. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu
  5. Túto bagetu jedia Slováci už 24 rokov. Čo nám chutí najviac?
  6. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  7. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  8. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  9. Lenivý brunch s Muchom
  10. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti
  1. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  2. Do portfólia Proxenty pribudol projekt na Šancovej
  3. 60 rokov tradície s ekologickým srdcom a modernou víziou
  4. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  5. Keď ekológia spája
  6. Wüstenrot predstavuje novú stratégiu pre slovenský trh
  7. Na zmenu zdravotnej poisťovne vám po novom stačia 3 minúty
  8. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  9. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  10. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 11 234
  2. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 5 144
  3. Od Česka až po Jadran 3 990
  4. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 441
  5. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 3 262
  6. Ako sa nepripraviť o zákazníkov bez hotovosti 3 171
  7. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 3 087
  8. Slovenské čučoriedky? Nemusíte ísť do lesa, kúpite ich v reťazci 3 025
  9. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 2 694
  10. Sudoku na leto: Nenechajte sivé bunky zaháľať ani cez prázdniny 2 215
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu