„Tu bola táckareň, teraz je prázdna,“ ukazuje bufetár Tibor Staršich na prázdny výklad, kde pred dvoma rokmi sídlila jedáleň. Na skle je nálepka s nápisom Pripravujeme pre vás. „A hneď vedľa mňa zase remeselný pivovar a kúsok ďalej trafika. Tiež prázdne.“
Staršichov bufet Ceco patrí k posledným otvoreným prevádzkam na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu - ostatné neprežili pandémiu.
Na opačnej strane štadióna bližšie k Trnavskej ceste to vyzerá podobne. Kaviareň na rohu je zatvorená, rovnako salón krásy, hoci v tomto priestore vnútri prebieha prestavba. „Bude tu klientske centrum pre mestský parkovací systém,“ vysvetľuje Ladislav Križan, riaditeľ mestskej Správy telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ), ktorá štadión spravuje.
„Bolo by fajn, ak by to tu zaplnili,“ myslí si majiteľ reštaurácie s pivárňou Ján Valovič. „Pritiahlo by to viac ľudí, čo by sme privítali všetci.“
„Ani ja si nemyslím, že je súčasný stav ideálny, ale musíme ho rozlúsknuť rozumne,“ hovorí Križan. STaRZ plánuje systémovú zmenu v podobe obmeny prevádzok.