SME

Na Rybnom námestí voňalo haláslé

Medzinárodnou súťažou vo varení rybacej polievky žilo v piatok poobede Rybné námestie. Asi dvadsať súťažných skupín pripravovalo od 15. h rôzne druhy tohto pokrmu. Kuchárske práce pozoroval nefalšovaný vodník, ktorý sa s vodnou vílou prechádzal okolo ...

Dunajská kuchyňa pozná desiatky receptov rybacej polievky. Pocestní pridávali nové, tak sa rozšírilo varenie uchy a smotanovej polievky.


Medzinárodnou súťažou vo varení rybacej polievky žilo v piatok poobede Rybné námestie. Asi dvadsať súťažných skupín pripravovalo od 15. h rôzne druhy tohto pokrmu. Kuchárske práce pozoroval nefalšovaný vodník, ktorý sa s vodnou vílou prechádzal okolo stánkov.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Súťažiaci nechceli prezradiť svoje recepty. "Môžem vám len povedať, že najdôležitejšie je pomalé varenie ryby, správne koreniny a trocha cesnaku," povedal jeden účastník. Varilo sa najmä haláslé, pochvaľovala sa však aj boulabaise Priateľov slovenského folklóru. Ich recept z južného Francúzska získal aj najviac sklenených gúľ, ktorými návštevníci hodnotili polievky.

SkryťVypnúť reklamu

Návštevníkov bolo málo, väčšina z nich sa pre horúčavu presunula na lavičky na Hviezdoslavovo námestie. Zriedkavo sa zastavili okoloidúci. "Myslela som, že sa to rozhýbe skôr," reagovala jedna žena na neskorý začiatok akcie. Bol naplánovaný na 12. hodinu, ale ešte o pol druhej sa skladali stánky a rozpaľovali kotle. Návštevnosť sa zlepšila po piatej, keď začala ochutnávka. "Chodíme sem každý rok a polievky sú vždy dobré," pochvaľovala si štvorčlenná rodina. "Takú nezvyklú rybaciu si môžem dať iba tu," podotkol mladík. Varenie rybacej polievky bolo predzvesťou Medzinárodného festivalu vodníkov, ktorý bol na programe v sobotu. (saš) FOTO SME - PAVOL FUNTÁL

Z prominentných hostí sa varenia zúčastnila Marcela Laiferová. V kuchárskom tíme slovenského vydavateľstva bola aj Edita Šipeky.


Polievka sa mohla variť najviac dve hodiny. Na prípravu dostali súťažiaci 3 kg kapra a koreniny. Účastníci prišli aj z Maďarska, Rakúska a Bulharska.


SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 96 756
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 025
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 710
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 462
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 944
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 263
  7. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 5 062
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 750
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu