SME

Bratislavský kraj začal variť jedlo pre ľudí bez domova

Kraj začína so sto porciami jedla denne, neskôr chce počet zvýšiť na tristo porcií.

Ilustračné foto.Ilustračné foto. (Zdroj: TASR)

Všetky články, ktoré informujú o mimoriadnych opatreniach a základných zdravotníckych informáciách o novom koronavíruse, budú na SME.sk odomknuté a prístupné pre každého. Považujeme to totiž za verejný záujem. Ak chcete podporiť novinárov a serióznu i overenú žurnalistiku, môžete tak urobiť kúpou predplatného →


BRATISLAVA. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) začal variť jedlo pre ľudí bez domova.

V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

„Ľuďom bez domova sme sa rozhodli takýmto spôsobom trošku zľahčiť ich životnú situáciu. V Bratislave ich žije približne 4-tisíc. Začíname zatiaľ so 100 porciami denne, ale budeme pokračovať a vieme ísť do kapacity takmer k 300 porciám denne," uviedol predseda BSK Juraj Droba.

So žiadosťou o pomoc sa na BSK obrátila nezisková organizácia DePaul Slovensko, ktorá sa už roky stará o ľudí bez domova.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

"Prvých 100 porcií si v prvý deň rozdelili združenia DePaul Slovensko a OZ Odyseus. O prípravu jedla sa stará personál kuchyne v župnom Zariadení sociálnych služieb (ZSS) ROSA na bratislavskej Patrónke. Klienti ZSS ROSA sú v týchto dňoch v domácej opatere so svojimi najbližšími, pretože poskytovanie sociálnych služieb na dennej či týždennej báze bolo prerušené," uvádza BSK.

Porcie sú jednotlivo balené, k polievke sú pribalené aj lyžice, chlieb a keksík.

Po polievky si denne budú chodiť terénni pracovníci neziskových organizácií, ktoré pracujú s ľuďmi bez domova. BSK ponúkol organizáciám možnosť zabezpečovania výdaja stravy aj počas víkendov.

Všetko o koronavíruse a ochorení Covid-19

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 85 834
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 577
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 302
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 448
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 6 388
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 373
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 224
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 438
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu