SME
Pondelok, 24. február, 2020 | Meniny má Matej

Athos, Porthos a Aramis zo Sládkovičovej

Interiér reštaurácie U troch mušketierov má takú snahu byť dobový, až sa návštevník čuduje, že sa majiteľ nepokúsil o zmenu názvu ulice Sládkovičovej na Dumasovú.

V uvítacej hale je na kamennej zemi kôš s chlebom vedľa starej brúsky nožov a kordov. Jeden kord pre prípad potreby trčí z koša, dve halapartne strážia vchod do pivnice.

Ale atmosféra je mierumilovná aj vďaka čašníčkam (muži čapujú pivo) v dobových zásterách a jemnej hudbe. Bojachtivých mušketierov definitívne odzbrojí povinný podbradník, ktorý im usmievavé „francúzske“ dievky uviažu okolo krku.

Masívne drevené stoly, stoličky a lavice sú dosť veľké na bohaté chody a kuchyňa je dobrou kombináciou starých a nových chutí. Kompletné menu D Artagnan: pohárik medoviny, rybacia polievka s mušľami, ražniči s paprikou, zemiaky, ako posledný chod veľká porcia dukátových buchtičiek. Ako samozrejmé predjedlo hneď na úvod cesnaková nátierka a čerstvý biely chlieb. V minulosti sa celkom zjavne ľudstvo prejedalo, lebo toto sa celé zjesť nedá.

Na jedálnom lístku je každé jedlo samostatnou epizódou a už aj na pohľad naozaj dobré.

Vína je na výber od francúzskych po slovenské, pivo čapujú aj do krígľov nadmernej veľkosti – počas našej návštevy však práve nebolo.

Popolníky sú mosadzné a udrží sa v nich popol nanajvýš z dvoch cigariet, lebo obsluha je pozorná.

Všetko je teda takmer bezchybné a medzi viacerými návštevníkmi aj za jednotnými podbradníkmi rozpoznať cudzincov.

Aj ceny sú dosť francúzske. Oproti našim priemerným, viac ako dvojnásobné.

Napriek tomu, ak to chcete skúsiť, je lepšie sa vopred objednať, lebo voľný stôl sa vyskytne len náhodou. (szm)

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy