Athos, Porthos a Aramis zo Sládkovičovej

Interiér reštaurácie U troch mušketierov má takú snahu byť dobový, až sa návštevník čuduje, že sa majiteľ nepokúsil o zmenu názvu ulice Sládkovičovej na Dumasovú.

V uvítacej hale je na kamennej zemi kôš s chlebom vedľa starej brúsky nožov a kordov. Jeden kord pre prípad potreby trčí z koša, dve halapartne strážia vchod do pivnice.

Ale atmosféra je mierumilovná aj vďaka čašníčkam (muži čapujú pivo) v dobových zásterách a jemnej hudbe. Bojachtivých mušketierov definitívne odzbrojí povinný podbradník, ktorý im usmievavé „francúzske“ dievky uviažu okolo krku.

Masívne drevené stoly, stoličky a lavice sú dosť veľké na bohaté chody a kuchyňa je dobrou kombináciou starých a nových chutí. Kompletné menu D Artagnan: pohárik medoviny, rybacia polievka s mušľami, ražniči s paprikou, zemiaky, ako posledný chod veľká porcia dukátových buchtičiek. Ako samozrejmé predjedlo hneď na úvod cesnaková nátierka a čerstvý biely chlieb. V minulosti sa celkom zjavne ľudstvo prejedalo, lebo toto sa celé zjesť nedá.

Na jedálnom lístku je každé jedlo samostatnou epizódou a už aj na pohľad naozaj dobré.

Vína je na výber od francúzskych po slovenské, pivo čapujú aj do krígľov nadmernej veľkosti – počas našej návštevy však práve nebolo.

Popolníky sú mosadzné a udrží sa v nich popol nanajvýš z dvoch cigariet, lebo obsluha je pozorná.

Všetko je teda takmer bezchybné a medzi viacerými návštevníkmi aj za jednotnými podbradníkmi rozpoznať cudzincov.

Aj ceny sú dosť francúzske. Oproti našim priemerným, viac ako dvojnásobné.

Napriek tomu, ak to chcete skúsiť, je lepšie sa vopred objednať, lebo voľný stôl sa vyskytne len náhodou. (szm)

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  3. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  9. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  10. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto
  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  3. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  8. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  9. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  10. OMV pozýva na pretekársky supervíkend na okruhu Slovakiaring
  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 10 042
  2. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 9 557
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 8 035
  4. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 7 497
  5. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 6 142
  6. Nie sme žiadni paštikári. Slováci už dovolenkujú inak 4 706
  7. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 4 457
  8. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 3 882
  9. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto 3 451
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 3 205