SME
Streda, 28. júl, 2021 | Meniny má KrištofKrížovkyKrížovky

Gymnázium Jána Papánka je po rekonštrukcii v plnej prevádzke

Budova gymnázia na Vazovovej prešla v ostatných mesiacoch zásadnou a kompletnou rekonštrukciou.

Gymnázium Jána Papánka na Vazovovej ulici v Bratislave.Gymnázium Jána Papánka na Vazovovej ulici v Bratislave. (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA. Gymnázium Jána Papánka na Vazovovej ulici v Bratislave je od pondelka po niekoľkomesačnej rekonštrukcii, ktorá zasiahla aj do chodu školy, v plnej prevádzke.

Žiaci majú riadne vyučovanie a zabezpečené obedy v školskej jedálni. TASR o tom informovala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Lucia Forman.

"Situácia sa zásadne zmenila, pretože už fungujeme na všetkých poschodiach okrem jedného, to znamená, že žiaci sa už učia za plnej prevádzky s normálnym rozvrhom a normálnou dĺžkou vyučovacích hodín, čiže 45 minút," doplnila riaditeľka Gymnázia Jána Papánka Gabriela Barčiaková.

Skryť Vypnúť reklamu
Prečítajte si tiež: Počet žiakov v školách pod správou BSK sa zvýšil Čítajte 

"Budova gymnázia na Vazovovej prešla v ostatných mesiacoch zásadnou a kompletnou rekonštrukciou," uviedla Forman.

Tá sa podľa nej začala v máji 2017 vonkajšími prácami a od júna sa rekonštrukčné práce dostali aj do interiérov.

"Tam prebehla rekonštrukcia sociálnych zariadení, výmena dlažby, podláh v triedach a na chodbách, maliarske práce, nátery kovových konštrukcii, výmena zárubní a dvier, výmena vstupov do objektu, výmena obehových čerpadiel UK a vyregulovanie vykurovacieho systému," doplnila hovorkyňa BSK, s tým, že oddnes funguje aj vynovená školská jedáleň.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu
  2. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  3. Túto bagetu jedia Slováci už 24 rokov. Čo nám chutí najviac?
  4. M. Šmigura: Pozeráme sa smerom na Varšavu
  5. Kravy jedia srvátku. Výrobky vďaka tomu nemajú konkurenciu
  6. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  7. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  8. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  9. Lenivý brunch s Muchom
  10. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti
  1. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  2. Do portfólia Proxenty pribudol projekt na Šancovej
  3. 60 rokov tradície s ekologickým srdcom a modernou víziou
  4. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  5. Keď ekológia spája
  6. Wüstenrot predstavuje novú stratégiu pre slovenský trh
  7. Na zmenu zdravotnej poisťovne vám po novom stačia 3 minúty
  8. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  9. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  10. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 11 205
  2. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 5 156
  3. Od Česka až po Jadran 3 988
  4. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 486
  5. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 3 256
  6. Ako sa nepripraviť o zákazníkov bez hotovosti 3 171
  7. Slovenské čučoriedky? Nemusíte ísť do lesa, kúpite ich v reťazci 3 071
  8. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 3 025
  9. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 2 667
  10. Sudoku na leto: Nenechajte sivé bunky zaháľať ani cez prázdniny 2 215
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu