James Bond rozraziac dvere a uvidiac osadenstvo krčmy 007 by sa potešil. Mal by si do koho udrieť – aspoň pri jednom stole by totiž určite zahliadol skupinku širokoplecích mužov, o ktorej sa dá pomyslieť všeličo (napríklad, že sú to ochrankári, ktorí práve nikoho nestrážia, lebo boss je mŕtvy, alebo, že ministra práve stráži ktosi iný).
Zašitá krčma (kaviareň, reštaurácia, pub, označenie možno dosadiť podľa osobného vkusu) na Vysokej má atmosféru. Príjemnú a hoci sa to zdanlivo vylučuje s predchádzajúcim konštatovaním aj pokojnú. Drevená dlážka má tu správnu patinu, drevené stoly sú tak správne masívne, ponuré prítmie v sychravom počasí dokonale imituje atmosféru Londýna a na dverách WC je okrem dvoch vyrovnaných núl aj mierne poklesnutá sedmička. Ilúzia je taká dokonalá, že nutkanie dať si pohár whisky (napriek tomu, že James pil iné) je takmer neodbytné.
Bohatý jedálny lístok, ako inak, je samá narážka, ale vďaka vysvetlivkám zrozumiteľná pre každého milovníka steakov aj agenta s vyberanou chuťou. Kuchár steak pripraví hosťom pred očami v otvorenej kuchynke veľkosti panelákového jadra. Šalát už nie je taký vyberaný, čapované Starobrno je tiež štandardné. A ceny? James Bond platený anglickou kráľovnou z daní jej poddaných by sa pri účte za sedem libier (za steak, dve whisky, dva šaláty, presso a minerálku) zasmial, v horšom prípade by to považoval za urážku svojej cti. Pre našinca je to vzhľadom na centrum mesta v strednej Európe tak akurát. (szm)