V Sade Janka Kráľa prestreli pre gurmánov, festival potrvá do nedele

Do bratislavského Sadu Janka Kráľa dnes mieria gurmáni.

Ilustračná fotografia.(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA. Do bratislavského Sadu Janka Kráľa v piatok mieria gurmáni. Ich cieľom sú chuťovky, ktoré pre nich pripravili organizátori a všetci, ktorí sa podieľajú na deviatom ročníku podujatia Gurmán Fest Bratislava.

"Sme milo prekvapení, že už od otvorenia o 14.00 h k nám prúdia milovníci dobrého jedla a pitia. Niektorí už aj využili ideálne počasie i miesto a urobili si piknik," priblížil riaditeľ festivalu Rado Nackin.

Na svoje si počas tohtoročného stretnutia gurmánov prídu vegáni, priaznivci fine dinningu, ale aj fanúšikovia ázijskej kuchyne, trdelníkov či francúzskych palaciniek. "Gurmán Fest Bratislava je pre všetkých, ktorí majú radi pôžitok z jedla, nápojov, dbajú na kvalitné suroviny a chcú sa tiež o gurmánstve dozvedieť viac," dodal v tejto súvislosti Nackin.

Pripomenul, že ani v tomto roku nebudú chýbať osobnosti gastronómie. "Na hlavnom pódiu budú priamo pred divákmi variť kuchári ocenení Zlatými vidličkami pre najlepších podľa gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku, napríklad Braňo Križan, Igor Čehy či Tomáš Zapletal. Variť budú aj známi televízni kuchári Dávid Jurásek, Martin Korbelič, Zoltán Baláž a Martin Záhumenský. V sobotu (24.6.) sa predstaví i Kazuhito Kawahira - japonský šéfkuchár a osobný kuchár veľvyslanca Japonska v SR Juna Shimmiho," informoval riaditeľ festivalu.

Súčasťou programu je viacero sprievodných akcií, vrátane atrakcií pre deti. Nebudú chýbať ani hudobné vystúpenia. Kompletný program možno nájsť na webovej stránke.

Festival je otvorený dnes do 22.00 h, v sobotu(24.6.) od 12.00 do 22.00 h a v nedeľu (25.6.) od 11.00 do 20.00 h.

Najčítanejšie na SME Bratislava


Inzercia - Tlačové správy


  1. Vyberte si dovolenku na Silvestra už teraz
  2. Tipy na rodinné výlety autom po Slovensku
  3. Recept na príjemné ráno od „majstra rozkoší“ Daniela Nekonečného
  4. Odteraz pri volaniach už nemusíte rátať minúty
  5. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  6. Návod, ako získať maximum pri nákupoch s kreditkou
  7. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami
  8. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade
  9. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku
  10. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky
  1. Equadiff 2017 – svetová konferencia o diferenciálnych rovniciach
  2. Priemerné ceny bytov v júni boli vyššie ako pred rokom
  3. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  4. Vyberte si dovolenku na Silvestra už teraz
  5. Tipy na rodinné výlety autom po Slovensku
  6. Modesta Real Estate sprostredkovala pre Emil Frey halu v P3
  7. Recept na príjemné ráno od „majstra rozkoší“ Daniela Nekonečného
  8. K-Classic – značka, ktorá pomáha!
  9. Pred 25 rokmi musela byť jazdenka zo západu
  10. Odteraz pri volaniach už nemusíte rátať minúty
  1. Odteraz pri volaniach už nemusíte rátať minúty 10 358
  2. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 4 684
  3. Návod, ako získať maximum pri nákupoch s kreditkou 4 264
  4. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky 4 183
  5. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade 3 913
  6. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami 3 013
  7. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku 2 715
  8. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou 2 295
  9. Nenaleťte pochybným predajcom jazdeniek 2 090
  10. Recept na príjemné ráno od „majstra rozkoší“ Daniela Nekonečného 1 774