Bratislavská odpadová spoločnosť začne s distribúciou kompostérov

Bratislavčania v rodinných domoch musia biologický odpad zhodnocovať.

Ilustračné foto.(Zdroj: SME - Gabriel Kuchta)

BRATISLAVA. Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu začne od soboty s distribúciou kompostérov na zber bioodpadu v rodinných domoch.

Spoločnosť naďalej priebežne distribuuje domácnostiam aj hnedé zberné nádoby na bioodpad. Informovala o tom hovorkyňa spoločnosti Beáta Humeniková.

Prečítajte si tiež: Psie výkaly nie sú výnimočný odpad, nádoby sú často zbytočné

Distribúcia kompostérov bude prebiehať vždy počas víkendov, v sobotu od 07.00 do 18.00 h a v nedeľu od 07.00 do 16.00 h. Zároveň priebežne od pondelka do soboty, od 06.00 do 18.00 h, prebieha distribúcia hnedých zberných nádob.

Článok pokračuje pod video reklamou

"V prípade záujmu si môžu obyvatelia vyzdvihnúť zbernú nádobu aj kompostér priamo v spoločnosti na Ivanskej ceste. Je však potrebné sa vopred dohodnúť na termíne a čase prevzatia," spresnila Humeniková.

Pre urýchlenie dodávania hnedých nádob bude po vzájomnej dohode s Račou prebiehať ich hromadná distribúcia na vybraných miestach mestskej časti v sobotu od 08.00 do 12.30 h. Celkovo by sa v tento deň malo odovzdať 209 kusov nádob.

"S požiadavkou na rovnakú spoluprácu sa spoločnosť obrátila aj na ostatné bratislavské mestské časti," uviedla hovorkyňa.

Bratislavčania v rodinných domoch musia od tohto roka biologicky rozložiteľný odpad zo svojich záhrad zhromažďovať a zhodnocovať v kompostovacom zásobníku alebo komunitnom kompostovisku. Využívať tiež môžu upravenú zbernú nádobu hnedej farby.

Prečítajte si tiež: Spoločnosť OLO musí v budúcom roku riešiť nakladanie s bioodpadom

Do hnedých kontajnerov a zelených kompostérov môžu Bratislavčania ukladať kvety, štiepky, piliny, pokosenú trávu, malé kusy konárov, lístie, odpad z ovocia a zeleniny či burinu.

Nepatria sem odpady z domácností živočíšneho pôvodu, mliečne a mäsové výrobky. Odvoz bioodpadu z hnedých kontajnerov bude zabezpečovať OLO sezónne od marca do novembra v intervale jedenkrát za 14 dní. Kompost vyrobený v kompostéri možno použiť na vlastné účely.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Košická spoločnosť Ness formálne otvorila office v Poprade
  3. Odborári pokračujú v zbieraní podpisov za zastropovanie dôchodku
  4. Domov sa skladá z detailov – dolaďte ten svoj na Moddome
  5. Hyundai i20 – Ideálny parťák
  6. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si?
  7. Ako znížiť spotrebu energie v obciach a mestách
  8. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje
  9. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac
  10. Mesto pravidelne mešká s úhradou dotácií pre Partizán Bardejov
  1. Výhody virtuálneho sídla spoločnosti
  2. Medzinárodný týždeň na EU v Bratislave
  3. Košická spoločnosť Ness formálne otvorila office v Poprade
  4. Ako znížiť spotrebu energie v obciach a mestách
  5. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  6. Hyundai i20 – Ideálny parťák
  7. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si?
  8. Domov sa skladá z detailov – dolaďte ten svoj na Moddome
  9. Odborári pokračujú v zbieraní podpisov za zastropovanie dôchodku
  10. Registrácia ochrannej známky
  1. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 21 375
  2. Sládok Pilsner Urquell: Neviem prečo zdokonalovať Prazdroj 13 689
  3. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 11 309
  4. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 10 991
  5. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 730
  6. Nepodceňujte príznaky psoriázy 4 979
  7. Prečo úspešní odchádzajú od nedokončených úloh? 2 551
  8. Odborári pokračujú v zbieraní podpisov za zastropovanie dôchodku 2 219
  9. Dlhopisy s fixným výnosom 6,6 % p.a. 2 126
  10. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 1 807