Rozmohli sa nám v Bratislave rebríčky. Na internete sa dočítate poradie desiatich najlepších podnikov všetkých druhov.
Najprv som ich chcela snobsky ignorovať, ale keď som nakukla do rebríčka s kaviarňami a zistila som, že asi polovicu nepoznám, neudržala som zvedavosť na uzde a začala som ich objavovať.
Inokedy sa mi stalo, že o nejakom rebríčku vegánskych pohostinstiev som sa dozvedela priamo od predajcu.
Išla som si vtedy, ja stará mäsožravka, kúpiť nejaké vege jedlo do stánku na Kamennom.
Našťastie už v Bratislave neplatí, že jedlá bez mäsa sú nechutné. A tak som sa dozvedela, že dané miesto je v rebríčku druhé, a preto je tam zrazu nával a všetci ochutnávajú a zisťujú, či je to ozaj také dobré.
Musím teda uznať, že rebríčky, ktoré ľudí nútia navštevovať nové miesta a diskutovať o jedle, nie sú márne.
Bodaj by sme v našom meste už nemali iné starosti ako to, kde sa dnes dobre najeme.