Slovenská technická univerzita vstúpila do európskeho technologického inštitútu

Členom ponúka možnosť zapojiť sa do výskumu na základe výziev, ale aj stáže či kratšie študijné aj doktorandské pobyty.

Ilustračné foto.(Zdroj: flickr/cc/iT@c)

BRATISLAVA. Slovenská technická univerzita v Bratislave (STU) sa stala sa členom Európskeho inštitútu pre inovácie a technológie v oblasti surovín a materiálov EIT Raw Materials.

Podľa rektora STU Roberta Redhammera ide o uznanie kvality vzdelávania a výskumu univerzity prestížnou vedecko-inovačnou komunitou v oblasti materiálového výskumu.

"Študenti a učitelia získavajú ďalšie možnosti zapájať sa do svetového výskumu v spolupráci s najdôležitejšími firmami a výskumnými inštitúciami v Európe. Získavajú prístup do ďalších medzinárodných projektov, i ďalšie možnosti absolvovať štúdium alebo jeho časť na prestížnych pracoviskách v zahraničí. Je to prijatie do európskeho elitného klubu technických univerzít," povedal Redhammer.

Článok pokračuje pod video reklamou

Európsky inštitút pre inovácie a technológie (EIT) založila Európska komisia v roku 2008. Postupne vytvoril niekoľko centier pre vzdelávanie a inovácie zameraných na klímu, zdravotníctvo, informačné technológie a v roku 2014 aj na oblasť surovín a materiálov.

Dôraz kladie na spojenie výskumu, vzdelávania a praxe - členmi sú vedecké inštitúcie, univerzity aj podniky. Členom ponúka možnosť zapojiť sa do výskumu na základe výziev, ale aj stáže či kratšie študijné aj doktorandské pobyty.

EIT Raw Materials sa zameriava na suroviny a materiály v celom procese - od prieskumu a ťažby, cez spracovanie, recyklovanie, až po nahrádzanie nerastných surovín novými materiálmi získanými na základe výskumu v oblasti chémie.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Odborári pokračujú v zbieraní podpisov za zastropovanie dôchodku
  3. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  4. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  5. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  6. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  7. Tip hypošpecialistu: Najlepší čas na Adlerovu je teraz!
  8. Jana Vaľová: Pokračujme po dobrej ceste
  9. Prečo sú pneumatiky dôležitejšie ako bezpečnostné pásy?
  10. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's?
  1. Rozprávkové tankovanie
  2. AAA Auto zorganizovalo autogramiádu
  3. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  4. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  5. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  6. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  7. Tip hypošpecialistu: Najlepší čas na Adlerovu je teraz!
  8. Jana Vaľová: Pokračujme po dobrej ceste
  9. Dôležité zmeny v založení s.r.o. od 1.9.2018
  10. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro
  1. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 21 465
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 880
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 418
  4. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 11 391
  5. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 043
  6. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 515
  7. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 911
  8. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 6 029
  9. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára! 4 858
  10. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 4 326