SME
Streda, 3. marec, 2021 | Meniny má Bohumil, BohumilaKrížovkyKrížovky

Žiaci krajských škôl navaria v Bruseli

Študenti z bratislavských stredných odborných škôl, zameraných na gastronómiu a hotelierstvo, budú variť v kantínach Európskej komisie.

Zamestnancom európskych inštitúcií navaria žiaci od pondelka do štvrtka typické slovenské jedlá. ILUSTRAČNÉ FOTOZamestnancom európskych inštitúcií navaria žiaci od pondelka do štvrtka typické slovenské jedlá. ILUSTRAČNÉ FOTO (Zdroj: SME - ZUZANA ŽIGOVÁ)

BRATISLAVA. Študenti z bratislavských stredných odborných škôl, zameraných na gastronómiu a hotelierstvo, budú variť v kantínach Európskej komisie (EK) v Bruseli. Žiaci zo škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa týmto spôsobom zapoja do Týždňa slovenskej kuchyne, ktorý je súčasťou oficiálnych aktivít pod záštitou Predsedníctva SR v Rade EÚ (SK PRES).

"Bratislavská župa aktívne podporuje duálne vzdelávanie a odbornú prípravu mladých ľudí. Jedným zo spôsobov je aj prezentácia ich zručností za hranicami krajiny," povedal v tejto súvislosti predseda BSK Pavol Frešo.

Skryť Vypnúť reklamu

Zamestnancom európskych inštitúcií navaria žiaci od pondelka do štvrtka (7.-10.11.) typické slovenské jedlá. "Napríklad v pondelok budú podávať polievku, rybu, pirohy a dezert, no navaria takisto typické študentské menu," informovala tlačová tajomníčka BSK Veronika Beňadiková.

Týždeň slovenskej kuchyne otvoria oficiálne 8. novembra o 12.30 h v Berlaymonte podpredseda EK Maroš Šefčovič, predseda BSK Pavol Frešo a za SK PRES veľvyslanec Alexander Micovčin.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Manažér, Redaktor, Psychológ či Vedec? MY sme READY – a TY?
  2. 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa v noci budíme
  3. Študuj aj popri zamestnaní! Moderná vysoká škola!
  4. Čo zamestná mladého človeka v dobe 4.0?
  5. Na VŠEMvs získaš kvalitné štúdium v moderných priestoroch
  6. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými?
  7. Petra Vlhová venuje svoju prilbu do súťaže pre Plamienok
  8. Denník SME spolu s knihou Rozhovory o ľudskom tele
  9. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia
  10. AGEL spustil testovanie expresnými PCR testami
  1. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia
  2. WESTech je distribútorom Dell Technologies na Slovensku
  3. Petra Vlhová venuje svoju prilbu do súťaže pre Plamienok
  4. Denník SME spolu s knihou Rozhovory o ľudskom tele
  5. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými?
  6. FVT orientovaná na modernú výučbu prepojenú s praxou
  7. 26 years of providing you with essential information
  8. AGEL spustil testovanie expresnými PCR testami
  9. Telo v karanténe, jar a domácnosť, rozhovor s Denisou Dvončovou
  10. Tieto farmy dávajú prácu domácim. A podporujú región
  1. 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa v noci budíme 23 442
  2. Maldivy, Emiráty, Egypt z Bratislavy aj s poistením liečby COVID 14 674
  3. Dovolenka v Egypte: Vyskúšali sme, ako sa aktuálne cestuje 7 296
  4. 10 vecí, kvôli ktorým do banky už chodiť nemusíte 6 915
  5. Spoznajte Olomouc – univerzitné mesto a svoju budúcnosť 6 705
  6. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými? 6 463
  7. Žabka expanduje na západe krajiny, hľadá nadšených podnikateľov 6 415
  8. Príbeh Patrika Tkáča a J&T, Lidl verzus Tesco a investičné tipy 6 075
  9. Séria dvoch príloh: Angličtina nielen pre maturantov 5 936
  10. Telo v karanténe, jar a domácnosť, rozhovor s Denisou Dvončovou 5 824
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu