V Petržalke bude cez víkend Gurmán Fest Bratislava

Počas troch dní budú mať návštevníci možnosť ochutnať jedlo šéfkuchárov, zažijú kuchársku šou a budú si môcť vyskúšať uvariť rôzne recepty.

Ilustračné foto.(Zdroj: TASR/AP)

BRATISLAVA. Šéfkuchári, vinári, farmári a aj delikatesy na predaj budú súčasťou gastronomického festivalu Gurmán Fest Bratislava, ktorý sa začne v piatok na Dostihovom závodisku v bratislavskej Petržalke. Ako ďalej informujú organizátori na svojej oficiálnej internetovej stránke, podujatie bude od piatka 10. júna do nedele 12. júna.

Pre ľudí tiež pripravujú dve zóny na piknik, dve hudobné pódiá, detské zóny a reštauračné sedenia.
Počas troch dní budú mať návštevníci možnosť ochutnať jedlo šéfkuchárov, zažijú kuchársku šou a budú si môcť vyskúšať uvariť rôzne recepty.

Počas festivalu pripravujú program plný kuchárskych a barmanských predstavení, workshopov o zdravej výžive a tradičné školy varenia. Piatkový program sa začne o 15:00 vystúpením šéfkuchárov, v tento deň sú v programe aj ochutnávky a workshopy na tému pivo, víno, sekt a brandy.

Priestor budú mať aj detské tvorivé dielne, od 17:00 bude hudobný program. V sobotu aj v nedeľu sa program začne od 13:00, v programe sú školy varenia, veľká nedeľná kuchárska šou a aj festivalový nedeľný obed. Sprievodnými podujatiami sú napríklad detská škola varenia, v ktorej najmenších gurmánov naučia ako spoznávať zdravé potraviny a spoločne vyskúšajú niekoľko jednoduchých receptov. Pre priaznivcov vín a piva organizujú Svet nápojov, kde sa budú môcť zoznámiť s rôznymi technikami ich nalievania i čapovania.

Gurmánske podujatie prinesie aj predaj tradičných lekvárov, sirupov, zaváranín, cestovín i domácich lokší. Vstupné na mieste je pre dospelú osobu 2,90 eura, seniori a deti nad 14 rokov zaplatia jedno euro. Deti do trinásť rokov pustia zdarma, dvojdňová vstupenka pre dospelého je 4,50 eura. Podujatie bude pod záštitou primátora Bratislavy Iva Nesrovnala a starostu Petržalky Vladimíra Bajana.



ts;nr

Najčítanejšie na SME Bratislava


Inzercia - Tlačové správy


  1. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  2. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  3. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  4. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  5. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  7. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  9. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  10. Ako sme jazdili v socializme
  1. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  2. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  3. Už aj seniori presadajú do SUV
  4. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  5. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  6. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  7. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me
  8. Stavebný úrad neoprávnene predĺžil americkej ambasáde lehotu
  9. Grantová výzva na vykonávanie činností centier Europe Direct
  10. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 25 652
  2. Ako sme jazdili v socializme 2 786
  3. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 645
  4. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me 1 565
  5. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 295
  6. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 1 115
  7. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 983
  8. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 896
  9. Zo stredomorskej stravy sa nepriberá 853
  10. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 837