V Petržalke bude cez víkend Gurmán Fest Bratislava

Počas troch dní budú mať návštevníci možnosť ochutnať jedlo šéfkuchárov, zažijú kuchársku šou a budú si môcť vyskúšať uvariť rôzne recepty.

Ilustračné foto.(Zdroj: TASR/AP)

BRATISLAVA. Šéfkuchári, vinári, farmári a aj delikatesy na predaj budú súčasťou gastronomického festivalu Gurmán Fest Bratislava, ktorý sa začne v piatok na Dostihovom závodisku v bratislavskej Petržalke. Ako ďalej informujú organizátori na svojej oficiálnej internetovej stránke, podujatie bude od piatka 10. júna do nedele 12. júna.

Pre ľudí tiež pripravujú dve zóny na piknik, dve hudobné pódiá, detské zóny a reštauračné sedenia.
Počas troch dní budú mať návštevníci možnosť ochutnať jedlo šéfkuchárov, zažijú kuchársku šou a budú si môcť vyskúšať uvariť rôzne recepty.

Počas festivalu pripravujú program plný kuchárskych a barmanských predstavení, workshopov o zdravej výžive a tradičné školy varenia. Piatkový program sa začne o 15:00 vystúpením šéfkuchárov, v tento deň sú v programe aj ochutnávky a workshopy na tému pivo, víno, sekt a brandy.

Priestor budú mať aj detské tvorivé dielne, od 17:00 bude hudobný program. V sobotu aj v nedeľu sa program začne od 13:00, v programe sú školy varenia, veľká nedeľná kuchárska šou a aj festivalový nedeľný obed. Sprievodnými podujatiami sú napríklad detská škola varenia, v ktorej najmenších gurmánov naučia ako spoznávať zdravé potraviny a spoločne vyskúšajú niekoľko jednoduchých receptov. Pre priaznivcov vín a piva organizujú Svet nápojov, kde sa budú môcť zoznámiť s rôznymi technikami ich nalievania i čapovania.

Gurmánske podujatie prinesie aj predaj tradičných lekvárov, sirupov, zaváranín, cestovín i domácich lokší. Vstupné na mieste je pre dospelú osobu 2,90 eura, seniori a deti nad 14 rokov zaplatia jedno euro. Deti do trinásť rokov pustia zdarma, dvojdňová vstupenka pre dospelého je 4,50 eura. Podujatie bude pod záštitou primátora Bratislavy Iva Nesrovnala a starostu Petržalky Vladimíra Bajana.



ts;nr

Najčítanejšie na SME Bratislava


Inzercia - Tlačové správy


  1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  4. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  5. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  6. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  7. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  10. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Projekt "Zvýšenie odborných kapacít v oblasti práce s mládežou"
  3. Malé knedličky, veľké dojmy
  4. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  5. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  6. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  7. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  8. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  9. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  10. 3 úlohy, ktoré vyrieši minerálna vlna najlepšie
  1. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 11 698
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 11 333
  3. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 7 267
  4. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom 7 024
  5. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 6 049
  6. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 3 896
  7. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 3 776
  8. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 3 491
  9. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017 2 459
  10. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet 2 423

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop