V Petržalke bude cez víkend Gurmán Fest Bratislava

Počas troch dní budú mať návštevníci možnosť ochutnať jedlo šéfkuchárov, zažijú kuchársku šou a budú si môcť vyskúšať uvariť rôzne recepty.

Ilustračné foto.(Zdroj: TASR/AP)

BRATISLAVA. Šéfkuchári, vinári, farmári a aj delikatesy na predaj budú súčasťou gastronomického festivalu Gurmán Fest Bratislava, ktorý sa začne v piatok na Dostihovom závodisku v bratislavskej Petržalke. Ako ďalej informujú organizátori na svojej oficiálnej internetovej stránke, podujatie bude od piatka 10. júna do nedele 12. júna.

Pre ľudí tiež pripravujú dve zóny na piknik, dve hudobné pódiá, detské zóny a reštauračné sedenia.
Počas troch dní budú mať návštevníci možnosť ochutnať jedlo šéfkuchárov, zažijú kuchársku šou a budú si môcť vyskúšať uvariť rôzne recepty.

Počas festivalu pripravujú program plný kuchárskych a barmanských predstavení, workshopov o zdravej výžive a tradičné školy varenia. Piatkový program sa začne o 15:00 vystúpením šéfkuchárov, v tento deň sú v programe aj ochutnávky a workshopy na tému pivo, víno, sekt a brandy.

Priestor budú mať aj detské tvorivé dielne, od 17:00 bude hudobný program. V sobotu aj v nedeľu sa program začne od 13:00, v programe sú školy varenia, veľká nedeľná kuchárska šou a aj festivalový nedeľný obed. Sprievodnými podujatiami sú napríklad detská škola varenia, v ktorej najmenších gurmánov naučia ako spoznávať zdravé potraviny a spoločne vyskúšajú niekoľko jednoduchých receptov. Pre priaznivcov vín a piva organizujú Svet nápojov, kde sa budú môcť zoznámiť s rôznymi technikami ich nalievania i čapovania.

Gurmánske podujatie prinesie aj predaj tradičných lekvárov, sirupov, zaváranín, cestovín i domácich lokší. Vstupné na mieste je pre dospelú osobu 2,90 eura, seniori a deti nad 14 rokov zaplatia jedno euro. Deti do trinásť rokov pustia zdarma, dvojdňová vstupenka pre dospelého je 4,50 eura. Podujatie bude pod záštitou primátora Bratislavy Iva Nesrovnala a starostu Petržalky Vladimíra Bajana.



ts;nr

Najčítanejšie na SME Bratislava


Inzercia - Tlačové správy


  1. Naše mobilné bankovníctvo si prišli vyskúšať novinári z Rakúska
  2. Volkswagen a jeho štedrá nádielka modelov
  3. Týchto 18 rád ako ušetriť som mal počuť ešte pred osemnástkou
  4. Venujte na Vianoce darček plný informácií!
  5. Päť faktorov, prečo môže skolabovať slovenský dôchodkový systém
  6. Ceny elektriny rastú. Firmy ale môžu ušetriť
  7. Kam chodí Gordulič na vtipy? Ako sa rodí Grape? Zisti to sám
  8. Top First moment dovolenky na leto 2018
  9. Hyundai Kona prekvapí výbavou aj dizajnom
  10. Na tohtoročných trhoch pred Auparkom vystúpi aj Katka Koščová
  1. Auto ako vianočný darček, rastie záujem o zánovné vozidlá
  2. Vianočný bázar chalaňov
  3. Vianočné mecheche 2017
  4. Volkswagen a jeho štedrá nádielka modelov
  5. Študentskou osobnosťou Slovenska Ing. Martina Majorošová
  6. Majstrovstvá Stavebnej fakulty STU v Bratislave v plávaní 2017
  7. Týchto 8 kritérií by mal kvalitný kolagén spĺňať
  8. Beam Suntory zaznamenal silný rast predaja po zmene distribútora
  9. Zamestnanci a študenti EU v BA darovali radosť a vyčarili úsmev
  10. Rekonštrukcia v zime? Prečo nie?
  1. Týchto 18 rád ako ušetriť som mal počuť ešte pred osemnástkou 5 984
  2. Päť faktorov, prečo môže skolabovať slovenský dôchodkový systém 5 415
  3. Naše mobilné bankovníctvo si prišli vyskúšať novinári z Rakúska 3 146
  4. Projekt Zig Zag dokázal, že Slováci túžia po zaujímavom bývaní 2 417
  5. Hyundai Kona prekvapí výbavou aj dizajnom 2 306
  6. Top First moment dovolenky na leto 2018 2 230
  7. Kam chodí Gordulič na vtipy? Ako sa rodí Grape? Zisti to sám 2 189
  8. Venujte na Vianoce darček plný informácií! 2 144
  9. Reportáž: Jaternice a klobásy pred jedením netreba šúpať 1 997
  10. Ceny elektriny rastú. Firmy ale môžu ušetriť 1 530