SME
Piatok, 30. júl, 2021 | Meniny má LibušaKrížovkyKrížovky

Slovenskí Taliani z Radlinského ulice

Niektorí stáli hostia tvrdia, že tá pizza už nie je to, čo bývala, a že bývala taká, že si ju pochvaľovali aj niektorí Taliani náhodne sa ocitnuvší na Slovensku. Iní stáli hostia hovoria, že je vynikajúca stále, lebo predtým ju tam nejedli a nemajú s ...

Niektorí stáli hostia tvrdia, že tá pizza už nie je to, čo bývala, a že bývala taká, že si ju pochvaľovali aj niektorí Taliani náhodne sa ocitnuvší na Slovensku. Iní stáli hostia hovoria, že je vynikajúca stále, lebo predtým ju tam nejedli a nemajú s čím porovnávať.

Na neveľmi sympatickej Radlinského ulici je celkom sympatická (cez obed väčšinou úplne plná) reštaurácia Primavera (štamgasti jej hovoria aj „U Talianov“). S voľakedajšej príjemnej kaviarne, kde sa dalo dobre naraňajkovať- ponúkali to, čo málokde: rôzne druhy obložených rožkov, chlebíčky, sladké pečivo, čaje, kávy, kakao, sa stala reštaurácia. A čo u nás nebýva časté – s dobrou kuchyňou a nepremrštenými cenami.

Skryť Vypnúť reklamu

Prostredie je štandardne príjemné. Môžete si vybrať, či chcete sedieť na tapacírovaných laviciach za štandardnými stolmi, alebo na pohovke a v kresielkach, alebo vo výklade na barových stoličkách za vyvýšeným stolom. Nefajčiari sa môžu pred dymom uchýliť do vlastnej miestnosti.

Ponuka na jedálnom lístku je bohatá: veľa druhov pizze, veľa druhov cestovín rôznych chutí (niektoré sú také sýte, že porcia je na hranici zvládnuteľnosti), jedlá na grile (výborné sú kuracie stehná), rizoto a štandardné jedlá, aké nájdete na jedálnych lístkoch väčšiny reštaurácií.

Chuť: kuchárov má reštaurácia dobrých – také sú aj jedlá, v poriadku je aj obsluha (ak práve nie je v službe nevrlý čašník, láskou k hosťom neoplývajúci).

Ceny: za dve kuracie stehná na grile (raz s opekanými zemiakmi, raz s hranolkami a tatárskou omáčkou), pizzu Bolognese, čaj, koka kolu, minerálku, džús, tri deci vína, dve veľké a jedno malé pivo (čapovaný Kozel) to bolo 620 korún.

Skryť Vypnúť reklamu

Ale aby to nevyzeralo, že je to úplne dokonalé: chlieb nebýva veľmi čerstvý ani dobrý, pri návšteve sa vám nasýti aj odev – výparmi z kuchyne a cigaretovým dymom.

(szm)

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  2. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  3. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  4. Motorkárska výstroj v lete: ako jazdiť aj v horúčavách?
  5. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  6. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  7. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  8. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  9. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  10. Lenivý brunch s Muchom
  1. Motorkárska výstroj v lete: ako jazdiť aj v horúčavách?
  2. Košická štvrť je súčasťou odpadového experimentu.
  3. Kúpa vozidla cez inzerát či od malého predajcu je rizikovejšia
  4. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  5. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  6. Nepodceňujte rozmiestnenie zásuviek a vypínačov
  7. Hrotka: Sporiteľne ťahajú za kratší koniec. Musíme reagovať
  8. Slováci čoraz viac nakupujú pivo vo vratných fľašiach
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 7 173
  2. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky 4 272
  3. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 3 570
  4. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 3 419
  5. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 335
  6. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 3 291
  7. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 3 222
  8. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké? 2 708
  9. Jeden deň na Bratislavu nestačí 2 482
  10. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021 2 240
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu