SME

Slovenskí Taliani z Radlinského ulice

Niektorí stáli hostia tvrdia, že tá pizza už nie je to, čo bývala, a že bývala taká, že si ju pochvaľovali aj niektorí Taliani náhodne sa ocitnuvší na Slovensku. Iní stáli hostia hovoria, že je vynikajúca stále, lebo predtým ju tam nejedli a nemajú s ...

Niektorí stáli hostia tvrdia, že tá pizza už nie je to, čo bývala, a že bývala taká, že si ju pochvaľovali aj niektorí Taliani náhodne sa ocitnuvší na Slovensku. Iní stáli hostia hovoria, že je vynikajúca stále, lebo predtým ju tam nejedli a nemajú s čím porovnávať.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na neveľmi sympatickej Radlinského ulici je celkom sympatická (cez obed väčšinou úplne plná) reštaurácia Primavera (štamgasti jej hovoria aj „U Talianov“). S voľakedajšej príjemnej kaviarne, kde sa dalo dobre naraňajkovať- ponúkali to, čo málokde: rôzne druhy obložených rožkov, chlebíčky, sladké pečivo, čaje, kávy, kakao, sa stala reštaurácia. A čo u nás nebýva časté – s dobrou kuchyňou a nepremrštenými cenami.

SkryťVypnúť reklamu

Prostredie je štandardne príjemné. Môžete si vybrať, či chcete sedieť na tapacírovaných laviciach za štandardnými stolmi, alebo na pohovke a v kresielkach, alebo vo výklade na barových stoličkách za vyvýšeným stolom. Nefajčiari sa môžu pred dymom uchýliť do vlastnej miestnosti.

Ponuka na jedálnom lístku je bohatá: veľa druhov pizze, veľa druhov cestovín rôznych chutí (niektoré sú také sýte, že porcia je na hranici zvládnuteľnosti), jedlá na grile (výborné sú kuracie stehná), rizoto a štandardné jedlá, aké nájdete na jedálnych lístkoch väčšiny reštaurácií.

Chuť: kuchárov má reštaurácia dobrých – také sú aj jedlá, v poriadku je aj obsluha (ak práve nie je v službe nevrlý čašník, láskou k hosťom neoplývajúci).

Ceny: za dve kuracie stehná na grile (raz s opekanými zemiakmi, raz s hranolkami a tatárskou omáčkou), pizzu Bolognese, čaj, koka kolu, minerálku, džús, tri deci vína, dve veľké a jedno malé pivo (čapovaný Kozel) to bolo 620 korún.

SkryťVypnúť reklamu

Ale aby to nevyzeralo, že je to úplne dokonalé: chlieb nebýva veľmi čerstvý ani dobrý, pri návšteve sa vám nasýti aj odev – výparmi z kuchyne a cigaretovým dymom.

(szm)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Komerčné články

  1. V podzemí sa skrýva poklad nezmenený už 182 rokov
  2. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  3. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  4. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  6. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  7. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  8. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  1. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  2. Najlepšia dovolenka s deťmi pri mori: Kam letieť z Košíc?
  3. Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?
  4. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu
  5. Na Marka oharka do jarka
  6. Najlepšie okamihy svojho života zachytené s HONOR 400 Lite
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  1. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 19 022
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 9 895
  3. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 9 094
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 369
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 3 845
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 3 141
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 2 742
  8. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 2 482
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Post Bellum SK: Oslobodenie Bratislavy – boj za cenu stoviek životov
  2. Ľuboš Vodička: Bratislavský Robinson Karl Jetting
  3. Juraj Mravec: Projekt Nového Lida nereflektuje záujmy Petržalky
  4. Pavol Pálfy: Úradná tabuľa - zákonná povinnosť alebo služba pre občana?
  5. Danica Chames: Zbláznili sa, šli na dovolenku do Bratislavy
  6. Radko Mačuha: Sídlisko, kvôli ktorému bolo zbúrané podhradie. ( cyklus bratislavská krutosť)
  7. Ján Roháč: Čo nám ukázali cyklopruhy na Vajanského?
  8. Michal Drotován: Môže byť Bratislava 15-minútové mesto?
  1. Matej Galo: Záhady o pôvode slintačky a krívačky odhalené 105 755
  2. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku. 79 324
  3. Rado Surovka: Raši dostal padáka 74 433
  4. Rado Surovka: Ficove Amater Airlines dopravili na Slovensko slintačku 20 677
  5. Martin Ondráš: Piate ohnisko nákazy SLAK - skutočná pravda 17 120
  6. Miroslav Daniš: Pec nám spadla, pec nám spadla, ktože nám ju postaví 12 049
  7. Radko Mačuha: Vládna koalícia si začala dávať úplatky priamo v parlamente. 9 734
  8. Juraj Kumičák: ...radšej choďte kravy pásť... 9 577
  1. Radko Mačuha: Fico a Neveriaci Tomáš.
  2. Věra Tepličková: Spevy sobotné alebo Vybrala sa Martina na púť priamo do Ríma
  3. Jiří Ščobák: Investovanie vs. hazard: Aké hry hráme? Kedy hazardujeme, namiesto toho, aby sme investovali?
  4. Tupou Ceruzou: Transakčná daň
  5. Post Bellum SK: Oslobodenie Bratislavy – boj za cenu stoviek životov
  6. Marcel Rebro: Slovenské drony na ukrajinskom nebi
  7. Věra Tepličková: Nie je nad to, mať na verejnosti dobrých priateľov
  8. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku.
SkryťZatvoriť reklamu