Slovenskí Taliani z Radlinského ulice

Niektorí stáli hostia tvrdia, že tá pizza už nie je to, čo bývala, a že bývala taká, že si ju pochvaľovali aj niektorí Taliani náhodne sa ocitnuvší na Slovensku. Iní stáli hostia hovoria, že je vynikajúca stále, lebo predtým ju tam nejedli a nemajú s ...

Niektorí stáli hostia tvrdia, že tá pizza už nie je to, čo bývala, a že bývala taká, že si ju pochvaľovali aj niektorí Taliani náhodne sa ocitnuvší na Slovensku. Iní stáli hostia hovoria, že je vynikajúca stále, lebo predtým ju tam nejedli a nemajú s čím porovnávať.

Na neveľmi sympatickej Radlinského ulici je celkom sympatická (cez obed väčšinou úplne plná) reštaurácia Primavera (štamgasti jej hovoria aj „U Talianov“). S voľakedajšej príjemnej kaviarne, kde sa dalo dobre naraňajkovať- ponúkali to, čo málokde: rôzne druhy obložených rožkov, chlebíčky, sladké pečivo, čaje, kávy, kakao, sa stala reštaurácia. A čo u nás nebýva časté – s dobrou kuchyňou a nepremrštenými cenami.

Prostredie je štandardne príjemné. Môžete si vybrať, či chcete sedieť na tapacírovaných laviciach za štandardnými stolmi, alebo na pohovke a v kresielkach, alebo vo výklade na barových stoličkách za vyvýšeným stolom. Nefajčiari sa môžu pred dymom uchýliť do vlastnej miestnosti.

Ponuka na jedálnom lístku je bohatá: veľa druhov pizze, veľa druhov cestovín rôznych chutí (niektoré sú také sýte, že porcia je na hranici zvládnuteľnosti), jedlá na grile (výborné sú kuracie stehná), rizoto a štandardné jedlá, aké nájdete na jedálnych lístkoch väčšiny reštaurácií.

Chuť: kuchárov má reštaurácia dobrých – také sú aj jedlá, v poriadku je aj obsluha (ak práve nie je v službe nevrlý čašník, láskou k hosťom neoplývajúci).

Ceny: za dve kuracie stehná na grile (raz s opekanými zemiakmi, raz s hranolkami a tatárskou omáčkou), pizzu Bolognese, čaj, koka kolu, minerálku, džús, tri deci vína, dve veľké a jedno malé pivo (čapovaný Kozel) to bolo 620 korún.

Ale aby to nevyzeralo, že je to úplne dokonalé: chlieb nebýva veľmi čerstvý ani dobrý, pri návšteve sa vám nasýti aj odev – výparmi z kuchyne a cigaretovým dymom.

(szm)

Najčítanejšie na SME Bratislava


Inzercia - Tlačové správy


  1. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte
  2. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  3. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  4. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  5. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  7. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  9. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  10. Ako sme jazdili v socializme
  1. Poslanec Borguľa žiada o uvoľnenie parkoviska pre rezidentov
  2. OMV sa postará o pitný režim, bude rozdávať vodu
  3. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte
  4. Leto nekončí!
  5. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení
  6. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  7. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  8. Už aj seniori presadajú do SUV
  9. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  10. Americká ambasáda zaberá pozemky už rok bez nájomnej zmluvy
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 5 427
  2. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení 2 792
  3. Ako sme jazdili v socializme 2 242
  4. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 736
  5. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 283
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 061
  7. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 035
  8. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte 972
  9. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho 965
  10. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 627